Omgevingsmanager Alliander 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Omgevingsmanager Alliander 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Logo AllianderLogo Alliander

Omgevingsmanager Stationswerken

Liander Staf en Support Omgevings-management Hbo Amsterdam

Solliciteer voor 1 juli 2024

Meebouwen aan de toekomst van het energielandschap. Als omgevingsmanager stationswerken bij Alliander is dat precies wat je doet. Jouw ondernemerschap en sociale overtuigingskracht maken het verschil.
Voor de regio West-Nederland speel je vanuit Amsterdam een belangrijke rol in het vormgeven van de energietransitie. Stationswerken is verantwoordelijk voor de renovatie en nieuwbouw van midden-spanningsruimtes van Liander. Jaarlijks leveren we vanuit deze regio zo'n 150 projecten op. Kom jij als Omgevingsmanager hier je bijdrage aan leveren? Jij maakt het net professioneler bij Alliander.

De energietransitie is onmogelijk zonder jou als omgevingsmanager stationswerken

Of het nu omwonenden zijn, een waterschap of een gemeente. In alle projectfasen weet jij wat voor hen belangrijk is. Je zoekt de balans met het projectbelang en bent de bemiddelaar tussen het project en haar omgeving. De regie op het werk van onze aannemer? Die voer je als geen ander. Samen met de projectteams zorg je voor ombouw of nieuwbouw van midden-spanningsruimtes. Als omgevingsmanager heb je hierbij veel contacten met oa de betrokken gemeentes. Het energienet van de toekomst maken we voor iedereen, mét iedereen. En als omgevingsmanager energietransitie werk jij hieraan mee. Zo ben jij bezig met het:

 • coördineren van alle voorkomende omgevingsfacetten die relevant zijn. Dit doe je in samenwerking met de aannemer.
 • analyseren en identificeren van de ruimtelijke inpassing van projecten.
 • bijdragen aan het opstellen van stakeholderanalyses, vergunningeninventarisaties en communicatieplannen.
 • organiseren van informatieavonden en andere communicatie over het project.

Jij maakt het net completer bij Alliander

Wist je dat we bij Alliander uit verschillende bedrijven bestaan? Samen met Liander, Qirion, Qterra, Dep, Firan en Entrnce ontwikkelen én beheren we het energienet voor miljoenen inwoners van Nederland. En met de huidige energietransitie is dat hard werken. Dat doen we met de hulp van ruim 8.000 vakmensen. Dankzij deze talenten hebben wij het volste vertrouwen in de energietoekomst van Nederland. Samen met jou maken wij dat mogelijk.

En jij gaat dat doen bij ons bedrijfsonderdeel Liander. Hier ben jij medeverantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van energienetten zoals elektriciteit en gas. Dat regel je met zo'n 3.000 collega's. Zo leveren wij energie aan huishoudens, bedrijven en andere klanten.

De wil om groot te denken en te doen kan alleen als jij genoeg energie hebt. En de juiste werkomgeving geeft jou dat. Het moet dus wat opleveren. De afdelingen GrootVerbruik Reconstructie & Netten (GVRN) en Grote Werkpakketten bestaat uit betrokken en eerlijke collega's. Dat merk je doordat collega's openstaan voor constructieve kritiek en feedback om te groeien.

Het beheren en ontwerpen van ons elektriciteits- of gasnet. Dat doe je vanuit je eigen kracht en talent. En dat doe je bij ons. Draag jij daaraan bij met jouw gestructureerde werkwijze? Super! Zeker als je dit aanvult met:

 • minimaal een hbo-diploma.
 • minimaal 3 jaar ervaring met regievoering op ingewikkelde processen met veel betrokken externe partijen.
 • ervaring met vergunningsaanvragen is een pre.
 • kennis van juridische aspecten van omgevingsmanagement, omgevingsrecht (denk aan omgevingswet, milieurecht of natuurwetgeving).
 • ervaring met energie-infrastructuur.

Daarvoor krijg jij op basis van een 38-urige werkweek:

 • een salaris van € 4.955,32 tot € 7.079,03,- (schaal 10) bruto per maand.
 • op basis van een fulltime werkweek een Individueel Keuze Budget (IKB) van 18% van je bruto jaarsalaris als je fulltime werkt. Dit is inclusief 5,2% ADV en 8% vakantietoeslag. Werk je niet fulltime, dan heb je geen recht op ADV en krijg jij 12,8 IKB budget (dat is inclusief 8% vakantietoeslag). Jij bepaalt zelf of je dit keuzebudget laat uit betalen als extra salaris of dat je het gebruikt voor bijvoorbeeld de aankoop van extra vrije dagen.
 • een eindejaarsuitkering in december van 5,94% van de uitbetaalde maandsalarissen in het huidige kalenderjaar.
 • een Duurzame Inzetbaarheidsbudget van € 500,- per jaar. Dit kun je inzetten voor bijvoorbeeld je sportabonnement of coaching. Maar ook voor arboproof thuiswerkmeubulair, loopbaanontwikkeling of vakliteratuur.
 • Werken waar dit voor jou het beste werkt, als je functie dit toelaat. Vanaf kantoor of vanuit eigen huis. Werk je vanuit huis, dan ontvang je hiervoor een thuiswerktegemoetkoming.

Natuurlijk hebben we nog veel meer! Lees meer over al jouw arbeidsvoorwaarden .

Samen maken we het net beter. Voor iedereen, met iedereen. En daar hoor jij bij! Binnen 5 werkdagen krijg je een reactie van ons. Indien er veel reacties zijn vanuit kandidaten, sluiten we de vacature mogelijk eerder.

Meer weten over de functie-inhoud? , , vertelt je hier meer over via / . Dan helpt Sanne Raaijmakers, corporate recruiter jou graag verder via / .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelOmgevingsmanager
Indicatie salaris (min – max]4955 – 7079
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieAmsterdam, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.alliander.com/vacature/omgevingsmanager-stationswerken/JR11277/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.