Business Consultant Projectbeheersing Alliander 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Business Consultant Projectbeheersing Alliander 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Logo AlLogo Al

Business Consultant Projectbeheersing

Al Staf en Support Consultancy Hbo Arnhem

Solliciteer voor 31 mei 2024

Werken aan de energie van vandaag en morgen. Dat doe je als Business Consultant Projectbeheersing bij in Arnhem. Je weet precies wat de operatie nodig heeft om slim te werken. En je zorgt dat dit aansluit op onze tactische en strategische belangen. In een keten die volop in ontwikkeling is, waar je een groot verschil kunt maken. Jij maakt het net innovatiever bij Al.

Jij maakt het net beter als Business Consultant Projectbeheersing

De energietransitie vraagt om slimmer en efficiënter werken. Jij maakt het verschil door het organiseren van een effectief projectbeheersingsproces binnen onze grote projecten. Hierdoor krijgen onze projectteams overzicht én inzicht in de verschillende "GOTIK"-aspecten van projectbeheersing en risicomanagement.

Binnen het organisatie onderdeel Grote Werkpakketten hebben we 3 'productiestraten' waarmee we een versnelling en opschaling aan productie mogelijk willen maken. Dit zijn Stationswerk, Middenspanning-werkpakketten en Laagspanning-buurtaanpak. De onderdelen zijn gericht op nieuwe en effectieve manieren van samenwerking met aannemers.

Samen met de project- en scrumteams optimaliseer en implementeer je ons projectbeheersingsproces, met als doel een gecontroleerde uitvoering van de aanzienlijke toename aan projecten. Je adviseert over mogelijke oplossingsrichtingen, met specifieke aandacht voor het gebruik van digitale tooling.

Het energienet van de toekomst maken we voor iedereen, mét iedereen. En als Business Consultant werk jij hieraan mee. Zo ben jij bezig met het:

 • vertalen van de Al-brede visie (strategie) op projectbeheersing naar een praktisch werkende oplossing en deze oplossing borgen. Hierin gaat het om diverse thema's zoals tollgates, project- en scopewijzigingen, financieel management en planning.
 • omzetten van het verbeterpotentieel in concrete verbeteracties die je implementeert en verankert in de organisatie in samenwerking met de projectteams. Ook creëer je een continue verbetercyclus binnen de projectteams.
 • data ontsluiten zodat we ook gericht kunnen monitoren en verbeteren.
 • schakelen met digitaliseringsteams om ervoor te zorgen dat jouw oplossingen worden omgezet in tooling. Daarbij zorg je voor optimale afstemming tussen de behoefte van de projectteams, de door jouw ontwikkelde oplossingen en de planning van de digitaliseringteams.

Jij maakt het net completer bij Al

Wist je dat we bij Al uit verschillende bedrijven bestaan? Samen met , Qirion, Qterra, Dep en Entrnce ontwikkelen én beheren we het energienet voor miljoenen inwoners van Nederland. En met de huidige energietransitie is dat hard werken. Dat doen we met de hulp van ruim 8.000 vakmensen. Dankzij deze talenten hebben wij het volste vertrouwen in de energietoekomst van Nederland. Samen met jou maken wij dat mogelijk.

En jij gaat dat doen bij ons bedrijfsonderdeel . Hier ben jij medeverantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van energienetten zoals elektriciteit en gas. Dat regel je met zo'n 3.000 collega's. Zo leveren wij energie aan huishoudens, bedrijven en andere klanten.

Werk maken van spanning kan alleen als jij genoeg energie hebt. En de juiste werkomgeving geeft jou dat. Het moet dus wat opleveren. De afdeling Grootverbruik, Reconstructie & Netten bestaat uit betrokken en eerlijke collega's. Hier werken 23 scrumteams allemaal aan hetzelfde doel. De operatie van helpen om meer werk te maken. Jouw toekomstige collega vertelt hier meer over.

"In de operatie voelen we iedere dag het belang van meer werk maken. Bij GVRN geven we echt vorm aan de energietransitie. Dat zorgt voor grote veranderingen. Die veranderingen vragen best wel wat van onze collega's die het werk uitvoeren. Daarom houden we in ons veranderteam altijd rekening met de uitdagingen die zij tegenkomen.

"

Werken aan een organisatie die toekomstproof is. Dat doe je vanuit je eigen kracht en talent. En dat doe je bij ons. Draag jij daaraan bij met jouw passie voor mens-gedreven verandering? Super! Zeker als je dit aanvult met:

 • een hbo- of wo-diploma in een technische of bouwkundige richting.
 • minimaal 5 jaar ervaring met procesoptimalisatie.
 • aantoonbare ervaring met veranderimplementatie en agile werken.
 • ervaring met projectmanagement; bijvoorbeeld in uitvoeringsprojecten (civiele bouw) of in de (maak-)industrie.
 • Vermogen om teams te motiveren: "hoe kan het wel".

Daarvoor krijg jij op basis van een 38-urige werkweek:

 • een salaris van € 4.500 tot € 6.000 bruto per maand.
 • op basis van een fulltime werkweek een Individueel Keuze Budget (IKB) van 18% van je brutojaarsalaris, dit is inclusief ADV. Werk je niet fulltime, dan heb je geen recht op ADV en krijg jij 12,8%. Jij bepaalt of je die voor onder andere opleidingen, extra vrije dagen of extra salaris gebruikt.
 • een eindejaarsuitkering in december van 5,94% van de uitbetaalde maandsalarissen in het huidige kalenderjaar.
 • de mogelijkheid om zowel op kantoor als thuis te werken als je functie dit toelaat.
 • een pensioenopbouw bij ABP, speciaal voor de overheid en het onderwijs. Wij dragen 70% bij aan jouw pensioenpremie.

Natuurlijk hebben we nog veel meer! Lees meer over al jouw arbeidsvoorwaarden .

Samen maken we het net beter. Voor iedereen, met iedereen. En daar hoor jij bij! Solliciteer op deze vacature voor 31 mei. Binnen 5 werkdagen krijg je een reactie van ons.

Meer weten over de functie-inhoud? Marike Witteveen, Product Owner veranderteam GVRN, vertelt je hier meer over via of . Dan helpt Jeroen Hoekstra, corporate recruiter jou graag verder via of .

Recruiter

Jeroen Hoekstra

Telefoonnummer:

Hoe kan ik je verder helpen?

Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Bel

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBusiness Consultant
Indicatie salaris (min – max]4500 – 6000
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieArnhem, Gelderland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.alliander.com/vacature/business-consultant-projectbeheersing/JR11767/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.