Business Consultant Alliander 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Business Consultant Alliander 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Logo AllianderLogo Alliander

Business Consultant Veranderteam

Liander Staf en Support Consultancy Hbo Arnhem

Solliciteer voor 31 mei 2024

De energietransitie mogelijk maken. Dat doe jij als Business Consultant in het veranderteam kleinverbruik binnen Alliander. Je werkt dus aan de energie van vandaag en morgen. Jij weet precies wat de organisatie nodig heeft om veranderprojecten goed uit te voeren en te implementeren. Jij maakt het net innovatiever bij Alliander.

De energietransitie is onmogelijk zonder jou als Business Consultant Veranderteam

De overgang naar duurzame en betrouwbare energievoorziening brengt flinke uitdagingen met zich mee. Dat vraagt om slimmer werken en nieuwe oplossingen. Daarom heeft Alliander in haar operationele afdelingen veranderteams zitten die samen met de business deze noodzakelijke veranderingen mogelijk maken. Deze veranderteams zitten in de ketens van Grootverbruik, Grote werkpakketten, Kleinverbruik, Onderhoud & Storingen en Strategic Resource Management. Veel van de veranderprojecten in deze teams hebben betrekking op automatisering & digitalisering. Daarom werken de veranderteams op basis van Agile. Zo'n team bestaat uit een Product Owner, een Business Consultant, een aantal Developers en een Scrum Master.

Als Business Consultant in het veranderteam van kleinverbruik geef je advies over verbeteringen in operationele processen. Daarbij ben je gesprekspartner voor het operationele MT. Je ontwikkelt en implementeert oplossingen en je maakt duidelijke business cases. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan automatiseren van interne werkprocessen, communicatie met klanten en aannemers, betere integrale projectplanning en het beter benutten van resources. Je bent continu bezig om nieuwe ideeën te genereren over de manier waarop dit kan worden gerealiseerd.

Het energienet van de toekomst maken we voor iedereen, mét iedereen . En als Business Consultant werk jij hieraan mee. Zo ben jij bezig met het:

 • analyseren van processen en vertalen van concepten naar concrete producten en tools en het verzorgen van demo's;
 • implementeren van beoogde verandering zodat deze in praktijk effectief toegepast kan worden en wordt geborgd;
 • het leggen van een link tussen strategisch/tactische belangen en de operationele behoefte;
 • het creëren van draagvlak op meerdere niveaus, waarbij je rekening houdt met verschillende belangen en mogelijke weerstand;
 • bepalen van visie en ideeën voor producten en tools en deze vertalen naar requirements en minimum viable products.

Jij maakt het net completer bij Alliander

Wist je dat we bij Alliander uit verschillende bedrijven bestaan? Samen met Liander, Qirion, Qterra, Dep, Firan en Entrnce ontwikkelen én beheren we het energienet voor miljoenen inwoners van Nederland. En met de huidige energietransitie is dat hard werken. Dat doen we met de hulp van ruim 8.000 vakmensen. Dankzij deze talenten hebben wij het volste vertrouwen in de energietoekomst van Nederland. Samen met jou maken wij dat mogelijk.

Een mindset waarin alleen het beste goed genoeg is, kan alleen als jij genoeg energie hebt. En de juiste werkomgeving geeft jou dat. Als Business Consultant werk je vanuit het veranderteam binnen kleinverbruik. Daar werk je aan mooie verbeterprojecten met betrokken & eerlijke collega's!

Werken aan een organisatie die toekomstproof is. Dat doe je vanuit je eigen kracht en talent. En dat doe je bij ons. Draag jij daaraan bij met jouw flexibiliteit in een veranderende omgeving? Super! Zeker als je dit aanvult met:

 • een aantal jaren ervaring als (verander) Consultant binnen een complexe en uitdagende omgeving
 • minimaal een afgeronde HBO opleiding en HBO+/WO werk- en denkniveau;
 • verandermentaliteit, enthousiasme en sterke sociale en communicatieve vaardigheden;
 • affiniteit met de energiewereld

Daarvoor krijg jij op basis van een 38-urige werkweek:

 • een salaris van € 4.000,- tot € 5.700,- bruto per maand.
 • op basis van een fulltime werkweek een Individueel Keuze Budget (IKB) van 18% van je bruto jaarsalaris als je fulltime werkt. Dit is inclusief 5,2% ADV en 8% vakantietoeslag. Werk je niet fulltime, dan heb je geen recht op ADV en krijg jij 12,8 IKB budget (dat is inclusief 8% vakantietoeslag). Jij bepaalt zelf of je dit keuzebudget laat uit betalen als extra salaris of dat je het gebruikt voor bijvoorbeeld de aankoop van extra vrije dagen.
 • een eindejaarsuitkering in december van 5,94% van de uitbetaalde maandsalarissen in het huidige kalenderjaar.
 • een pensioenopbouw bij ABP, speciaal voor de overheid en het onderwijs. Wij betalen 70% van jouw pensioenpremie.
 • werken waar dit voor jou het beste werkt, als je functie dit toelaat. Vanaf kantoor of vanuit eigen huis. Werk je vanuit huis, dan ontvang je hiervoor een thuiswerktegemoetkoming.

Natuurlijk hebben we nog veel meer! Lees meer over al jouw arbeidsvoorwaarden .

Samen maken we het net beter. Voor iedereen, met iedereen. En daar hoor jij bij! Solliciteer via de sollicitatiebutton op deze vacature voor 31 mei. Binnen 5 werkdagen krijg je een reactie van ons.

Meer weten over de functie-inhoud? Linda Pattiata - de Hoop, Vakgroepcoach Veranderteam Klein Verbruik, vertelt je hier meer over via of . Dan helpt jou graag verder via of .

Telefoonnummer:

Hoe kan ik je verder helpen?

Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Bel

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBusiness Consultant
Indicatie salaris (min – max]4000 – 5700
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieAlmere, Flevoland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.alliander.com/vacature/business-consultant-veranderteam/JR11582/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.