Beleidsadviseur Recreatie Gemeente Haarlemmermeer 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Beleidsadviseur Recreatie Gemeente Haarlemmermeer 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Beleidsadviseur Recreatie, Groenprojecten & Evenementen

Solliciteer (tot en met 26 mei 2024)

school

HBO, WO

handshake

Vast

Schaal 11, Schaal 12

schedule

32 - 36

€ 4.211,00 - € 6.777,00

Als beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor de beleidsadvisering en uitvoering en daarnaast accounthouder voor onze samenwerkingspartners

Beleidsadviseur Recreatie, Groenprojecten & Evenementen

HBO/WO │€4.211 - € 6.777│ Schaal 11/12│1 jaar met uitzicht op vast │32-36 uur I start 1-9-2024
Werken in een dynamische en veelzijdige gemeente waar je met je brede mindset, kennis en ervaring op het gebied van recreatie, groen en evenementen aan de slag kunt?
Beleidsadviseur Recreatie, Groenprojecten & Evenementen bij gemeente Haarlemmermeer betekent…
 • aan de slag in de beleidsvelden recreatie, grootschalig groen, evenementen en toerisme.
 • in een politieke bestuurlijke omgeving werken, waar je een gesprekspartner bent voor wethouders, het management en de samenwerkingspartners van de gemeente Haarlemmermeer.
 • werken voor één van de grootste gemeenten van Nederland waar groei samengaat met het verbeteren en bevorderen van verbondenheid en trots op de gemeente.
 • samen met externe partners en collega's de vormgeving en uitvoering van het beleid realiseren.
De kern van jouw functie
Het open en groene karakter is kenmerkend voor onze poldergemeente en daar blijven we volop in investeren. Wij zetten in op het realiseren van meer en gevarieerder grootschalig groen en het uitbreiden van de recreatiemogelijkheden in brede zin voor het groeiende aantal inwoners en bezoekers . Als beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor de beleidsadvisering en uitvoering en daarnaast accounthouder voor onze belangrijke samenwerkingspartners .
In jouw rol toon je inhoudelijk leiderschap en opereer je zowel strategisch als tactisch. Je bezit een breed scala aan vaardigheden, waaronder beleidsontwikkeling, projectmanagement, stakeholdermanagement en samenwerking om de doelstellingen van het recreatie-, groenbeleid en het toerisme- en evenementenbeleid in Haarlemmermeer te bereiken. Je weet welke maatschappelijke vraagstukken er spelen en je gaat op zoek naar creatieve en duurzame ideeën om de leefomgeving te verbeteren. Je bent medeverantwoordelijk voor het versterken van het recreatief-toeristisch aanbod in onze gemeente (in afstemming met de regio).
Als beleidsadviseur werk je binnen het (sub)team Recreatie van het team Jeugd, Onderwijs, arbeidsmarkt en Recreatie (JOAR) en zorg je mede voor de verbindingen met andere beleidsterreinen en andere afdelingen in de organisatie. Je bent zowel intern als extern een aanspreekpunt voor management en bestuur . Samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor de vormgeving en de uitvoering van het beleid. Als schakel tussen het college en het werkveld vertaal je gemeentelijke ambities tot concreet beleid.
Je rol heeft een aantal cruciale verantwoordelijkheden en doelstellingen . Daarom is het belangrijk dat jij het recreatie- en groenbeleid niet alleen uitdraagt maar ademt. Je bent verantwoordelijk voor het effectief communiceren en promoten van de (nieuwe) prioriteiten en doelstellingen binnen het recreatie- en groenbeleid. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat alle relevante belanghebbenden binnen en buiten de gemeente op de hoogte zijn van deze speerpunten. Verder werk je samen met interne collega's en met partners als Staatsbosbeheer, Recreatieschap, Waterschap en Provincie aan programma's en projecten op het gebied van landschap, recreatieve verbindingen en bos- en recreatiegebieden. Daarnaast werk je aan projecten die een langere, planmatige voorbereiding vragen (periode tot 2025-2030 en verder) die gekoppeld zijn aan de groei van de gemeente.
We doen het samen!
Cluster Samenleving, Sport en Cultuur heeft als opgave om het 'samen leven' te versterken. Samen met maatschappelijke partners verzorgt dit cluster de beleidsadvisering op uiteenlopende beleidsvelden als sport, recreatie, cultuur, onderwijs, jeugd, welzijn, wonen en arbeidsmarkt. Je werkt met externe partners en collega's uit het sociale en fysieke domein.
Maak het verschil
Bij gemeente Haarlemmermeer zet jij je dagelijks in voor ruim 160.000 inwoners. De komende jaren blijft Haarlemmermeer sterk groeien en ook onze maatschappij staat niet stil. Met jouw expertise, ambitie en energie kun je dus écht het verschil maken. Dat doe je samen met meer dan 1.200 collega's. Bij Haarlemmermeer vind je stedelijke dynamiek én een dorps karakter. Daartussen vind je prachtige natuur, rijke historie en landbouwgrond. Dat betekent dat je in je werk in aanraking komt met allerlei onderwerpen, belangen en uitdagingen. Er is dus genoeg te doen waarbij we jouw kennis, daadkracht en visie goed kunnen gebruiken. Kom jij met ons in beweging en daag je ons uit met jouw frisse blik?
Dit krijg je van ons
Een warm welkom, goede begeleiding en grote collegiale betrokkenheid.
 • Een salaris tussen de € 4.211,- en € 6.777,- (inschaling op basis van je kennis en ervaring) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto maandsalaris dat je kunt laten uitbetalen of waarmee je bijvoorbeeld extra vakantiedagen kunt kopen.
 • Een goed pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ABP-pensioenregeling.
 • Afhankelijk van je functie biedt gemeente Haarlemmermeer je ruimte om je werk en privé optimaal te combineren. Met flexibele werklocaties en oplossingen werk je net zo eenvoudig vanaf kantoor, huis of projectlocatie. Dit ondersteunen wij met een laptop en telefoon.
 • Professionele groei met onze leerportaal Bouw aan Jezelf, loopbaancoaching en Het Goede Gesprek.
 • Persoonlijke vitaliteit dankzij het MEERVitaal-programma en uiteenlopende activiteiten, zoals de maand van de vitaliteit, ondersteuning bij mantelzorg, workshops en veel meer.
 • Jonge Ambtenaren: een netwerk met en voor alle nieuwe collega's (jong én oud).
Dit zoeken we in jou
Als beleidsadviseur beschik je over strategisch inzicht, heb je visie én overtuigingskracht. Je signaleert ontwikkelingen en knelpunten op beleidsinhoudelijk niveau, ziet de samenhang tussen diverse beleidsterreinen en vertaalt deze naar concrete (beleids- en project-)voorstellen. Je kunt goed schakelen tussen bestuur, ambtelijke organisatie en instellingen. Je bent een generalist en een teamspeler. Daarnaast ben je een echte verbinder. Je kunt met verschillende in- en externe partijen samenwerken en gezamenlijk met hen producten opleveren. Zowel binnen als buiten het team weet je collega's te inspireren en te coachen.
Verder heb je:
 • Een HBO/WO diploma en minimaal 3 jaar ervaring in de beleidsadvisering.
 • Aantoonbare kennis en ervaring binnen het sociaal èn fysiek domein.
 • Goed financieel inzicht en kun je optreden als zakelijke opdrachtgever.
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit.
Herken jij je hierin? Dan maken we graag kennis met je
Upload je motivatie - waarin je aangeeft wat jou inspireert in deze functie - en je cv uiterlijk 27 mei 2024 via het sollicitatieformulier.
Voor inhoudelijke vragen nodigen we je graag uit om contact op te nemen met Martin Sulman of Sharon Smit. Martin is Beleidsadviseur Recreatie en Toerisme binnen onze gemeente en bereikbaar via of . Sharon is teammanager JOAR en bereikbaar via of . Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nick Pijpers, Corporate Recruiter, via of .
Procedure
De vacature staat tot 27 mei 2024 open en de eerste gesprekken vinden plaats op maandagmiddag 3 juni en de tweede gesprekken op maandagmiddag 10 juni. Als we een match zien, zullen we eerder gesprekken inplannen. Hebben we voor 27 mei 2024 de juiste kandidaat gevonden, dan sluiten we de vacature eerder.
Wij streven er naar dat onze nieuwe collega op maandag 2 september 2024 start.
Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern uit. Medewerkers van de gemeente Haarlemmermeer hebben voorrang in de procedure. Wij streven naar een reactietermijn van 5 werkdagen.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsadviseur
Indicatie salaris (min – max]6777 – 6777
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieHoofddorp, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijhaarlemmermeer.nl/vacatures/78214ec9-1aef-4639-bee4-1d38bd1ddbe2?utm_campaign=Mimir&utm_medium=Vacaturebank&utm_source=Gemeentebanen

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.