Product Owner Alliander 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Product Owner Alliander 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Logo AllianderLogo Alliander

Product Owner Veranderteam

Liander Staf en Support Consultancy Wo Arnhem

Solliciteer voor 31 mei 2024

De energietransitie mogelijk maken. Dat doe jij als Product Owner in het veranderteam van kleinverbruik binnen Alliander. Je werkt dus aan de energie van vandaag en morgen. Jij weet precies wat de organisatie nodig heeft om veranderprojecten goed uit te voeren en te implementeren. Zodanig dat dit aansluit op onze tactische en strategische belangen. Jij maakt het net innovatiever bij Alliander.

De energietransitie is onmogelijk zonder jou als Product Owner Veranderteam

De overgang naar duurzame en betrouwbare energievoorziening brengt flinke uitdagingen met zich mee. Dat vraagt om slimmer werken en nieuwe oplossingen. Daarom heeft Alliander in haar operationele afdelingen veranderteams zitten die samen met de business deze noodzakelijke veranderingen mogelijk maken. Deze veranderteams zitten in de ketens van Grootverbruik, Grote werkpakketten, Kleinverbruik, Onderhoud & Storingen en Strategic Resource Management. Veel van de veranderprojecten in deze teams hebben betrekking op automatisering & digitalisering. Daarom werken de veranderteams agile. Zo'n team bestaat uit een Product Owner, een Business Consultant en/of Analist, een aantal Developers en een Scrum Master.

Als Product Owner in het veranderteam van kleinverbruik ben je eindverantwoordelijk voor een ontwikkelteam dat met een specifieke veranderopdracht aan de slag gaat. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan automatiseren van interne werkprocessen, communicatie met klanten en aannemers en het beter benutten van resources. Je bent continu bezig met het vertalen van businessvraagstukken in behapbare epics, zodat het ontwikkelteam snel en continu toegevoegde waarde kan leveren voor de organisatie.

Het energienet van de toekomst maken we voor iedereen, mét iedereen . En als Product Owner werk jij hieraan mee. Zo ben jij bezig met het:

 • ontwikkelen van een visie en deze samen met het team omzetten in acties met als doel een zo waardevol mogelijk product neer te zetten;
 • prioriteren van de backlog met als doel focus aan te brengen in een overzichtelijke roadmap van het ontwikkelteam. En het bedenken en uitvoeren van de juiste implementatiestrategie;
 • enthousiasmeren en inspireren van het ontwikkelteam en stakeholders;
 • uitdragen van de agile werkwijze om in samenwerking met je scrummaster een zelfsturend team neer te zetten;
 • afstemmen met andere Product Owners van andere teams om zo afhankelijkheden tussen teams beheersbaar te maken.

Jij maakt het net completer bij Alliander

Wist je dat we bij Alliander uit verschillende bedrijven bestaan? Samen met Liander, Qirion, Qterra, Dep, Firan en Entrnce ontwikkelen én beheren we het energienet voor miljoenen inwoners van Nederland. En met de huidige energietransitie is dat hard werken. Dat doen we met de hulp van ruim 8.000 vakmensen. Dankzij deze talenten hebben wij het volste vertrouwen in de energietoekomst van Nederland. Samen met jou maken wij dat mogelijk.

Een mindset waarin alleen het beste goed genoeg is, kan alleen als jij genoeg energie hebt. En de juiste werkomgeving geeft jou dat. Als Product Owner werk je vanuit het veranderteam Kleinverbruik. Daar werk je aan mooie verbeterprojecten met betrokken & eerlijke collega's!

Werken aan een organisatie die toekomstproof is. Dat doe je vanuit je eigen kracht en talent. En dat doe je bij ons. Draag jij daaraan bij met jouw flexibiliteit in een veranderende omgeving? Super! Zeker als je dit aanvult met:

 • een aantal jaren ervaring als Product Owner binnen een complexe en uitdagende omgeving
 • minimaal een afgeronde HBO opleiding en HBO+/WO werk- en denkniveau;
 • enthousiasme, nieuwgierigheid en sterke sociale en communicatieve vaardigheden;
 • SAFe of Scrum ervaring; certificering als Product Owner is een sterke pré.
 • affiniteit met de energiewereld

Daarvoor krijg jij op basis van een 38-urige werkweek:

 • een salaris van € 4.200- tot € 6.100,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek een Individueel Keuze Budget (IKB) van 18% van je bruto jaarsalaris als je fulltime werkt. Dit is inclusief 5,2% ADV en 8% vakantietoeslag. Werk je niet fulltime, dan heb je geen recht op ADV en krijg jij 12,8 IKB budget (dat is inclusief 8% vakantietoeslag). Jij bepaalt zelf of je dit keuzebudget laat uit betalen als extra salaris of dat je het gebruikt voor bijvoorbeeld de aankoop van extra vrije dagen.
 • een eindejaarsuitkering in december van 5,94% van de uitbetaalde maandsalarissen in het huidige kalenderjaar.
 • een pensioenopbouw bij ABP, speciaal voor de overheid en het onderwijs. Wij betalen 70% van jouw pensioenpremie.
 • werken waar dit voor jou het beste werkt, als je functie dit toelaat. Vanaf kantoor of vanuit eigen huis. Werk je vanuit huis, dan ontvang je hiervoor een thuiswerktegemoetkoming.

Natuurlijk hebben we nog veel meer! Lees meer over al jouw arbeidsvoorwaarden .

Samen maken we het net beter. Voor iedereen, met iedereen. En daar hoor jij bij! Solliciteer via de sollicitatiebutton op deze vacature voor 31 mei. Binnen 5 werkdagen krijg je een reactie van ons.

Meer weten over de functie-inhoud? Jess Meijboom, Vakgroepcoach Veranderteam Klein Verbruik, vertelt je hier meer over via of . Dan helpt jou graag verder via of .

Telefoonnummer:

Hoe kan ik je verder helpen?

Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Bel

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProduct Owner
Indicatie salaris (min – max]4200 – 6100
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieArnhem, Gelderland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.alliander.com/vacature/product-owner-veranderteam/JR11413/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.