Medewerker Projectbeheersing Alliander 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Medewerker Projectbeheersing Alliander 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Logo AllianderLogo Alliander

Medewerker Projectbeheersing

Alliander Staf en Support Hbo Amsterdam

De energietransitie is in volle gang. Minder projecten betekent minder bruikbare energie. Wij hebben jou nodig om deze projecten soepel en efficiënt te laten verlopen. Kom jij als medewerker projectbeheersing werken in het Programmateam Helix, in Noord Holland dat is opgedeeld in drie percelen met elk een IPM team? Dit kan zowel fulltime als parttime (32 uur). Jij maakt het elektrisch net toekomstbestendig bij Alliander.

De energietransitie is onmogelijk zonder jou als Medewerker Projectbeheersing

Als medewerker projectbeheersing ben je een belangrijke schakel in projecten. Je gaat je bezighouden met inhoudelijke vraagstukken die gerelateerd zijn aan geld, risico's, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit (GROTIK). Gezamenlijk met het projectteam zorg je ervoor dat de doelstellingen worden behaald. Je bent samen bezig met het monitoren, structureren en verbeteren van het procesmatig verloop van de projecten. Door risico-sessies te houden met het team zorg je ervoor dat de risico's worden beheerst. Hierbij rapporteer je aan de manager projectbeheersing Helix. Met jouw communicatieve skills kun je goed overweg met zowel interne als externe stakeholders. Je weet mensen te verbinden en mee te nemen in het belang van projectbeheersing. Het energienet van de toekomst maken we voor iedereen, mét iedereen. En als medewerker projectbeheersing werk jij hieraan mee. Zo ben jij bezig met het:

 • Verzorgen van de projectenadministratie en verricht je mutaties binnen het projectinformatiesysteem (SAP en andere applicaties).
 • Regelen van de planning voor alle werkzaamheden van het IPM team per project en monitort dat alle taken tijdig worden uitgevoerd in het planningsoverleg. Hierdoor kan het team de werkzaamheden voorspelbaar uitvoeren.
 • Aanleveren van stuurinformatie door het leveren van actuele en betrouwbare rapportages en overzichten. Hiermee wordt het projectteam in staat gesteld te sturen op resultaat langs de dimensies tijd, geld, kwaliteit, scope en risico's.
 • Beheren van alle documenten in een documentmanagementsysteem en zorg je voor (juridische) vastlegging van het contract en alle (werk)afspraken tussen het IPM team en onze aannemers in Visi.
 • Ondersteunen en faciliteren en uitvoeren van het risicomanagement, financieel management en kwaliteitsmanagement.

Jij maakt het net completer bij Alliander

Wist je dat we bij Alliander uit verschillende bedrijven bestaan? Samen met Liander, Qirion, Qterra, Dep, Firan en Entrnce ontwikkelen én beheren we het energienet voor miljoenen inwoners van Nederland. En met de huidige energietransitie is dat hard werken. Dat doen we met de hulp van ruim 8.000 vakmensen. Dankzij deze talenten hebben wij het volste vertrouwen in de energietoekomst van Nederland. Samen met jou maken wij dat mogelijk.

En jij gaat dat doen bij ons bedrijfsonderdeel Liander. Hier ben jij medeverantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van energienetten zoals elektriciteit en gas. Dat regel je met zo'n 3.000 collega's. Zo leveren wij energie aan huishoudens, bedrijven en andere klanten.

Bovengemiddeld goed vooruitkijken kan alleen als jij genoeg energie hebt. En de juiste werkomgeving geeft jou dat. De afdeling Grote Werkpakketten bestaat uit betrokken en eerlijke collega's. Je gaat samenwerken met zo'n 25 collega's in programmateam Helix, verantwoordelijk voor het aanleggen van het middenspanningsnet. Het programmateam is opgedeeld in drie IPM teams en elk IPM team is gekoppeld aan een aannemer voor de komende 6 jaar. Samen met de aannemer vormt het IPM team een bouwteam voor het ontwerp. Het IPM team voert directie in de uitvoering (UAV2012). Elk IPM team heeft meerdere projecten in portfolio en beheert deze zodanig dat de aannemer een continue gelijkmatige werkvoorraad heeft. Je komt te werken in een van de 3 IPM teams. Jouw bijdrage aan dit programma is belangrijk want wij zorgen er immers voor dat de energietransitie wordt waargemaakt!

Werken aan een organisatie die toekomstproof is. Dat doe je vanuit je eigen kracht en talent. En dat doe je bij ons. Draag jij daaraan bij met jouw gestructureerde werkwijze? Super! Zeker als je dit aanvult met:

 • Hbo werk- en denkniveau met minimaal 3 jaar werkervaring in een relevante functie en werkomgeving.
 • Kennis en ervaring met integraal projectmanagement model (IPM).
 • Ervaring met SAP (is een pre) en andere applicaties in een projectenomgeving en je bent bekend met alle Microsoft tools.

Daarvoor krijg jij op basis van een 38-urige werkweek:

 • Een salaris van € 3529,- tot € 5042,- bruto per maand.
 • Op basis van een fulltime werkweek een Individueel Keuze Budget (IKB) van 18% van je bruto jaarsalaris als je fulltime werkt. Dit is inclusief 5,2% ADV en 8% vakantietoeslag. Werk je niet fulltime, dan heb je geen recht op ADV en krijg jij 12,8 IKB budget (dat is inclusief 8% vakantietoeslag). Jij bepaalt zelf of je dit keuzebudget laat uit betalen als extra salaris of dat je het gebruikt voor bijvoorbeeld de aankoop van extra vrije dagen.
 • Een eindejaarsuitkering in december van 5,94% van de uitbetaalde maandsalarissen in het huidige kalenderjaar.
 • Hybride werken: je bent 2 dagen per week op locatie bij de aannemer in Halfweg en Zaanstreek, 1 dag per week op kantoor in Amsterdam, 2 dagen per week thuiswerken. Het is ook mogelijk om 32 uur te werken.
 • Vergoedingen voor studies en trainingen. Alliander vergoedt in de meeste gevallen jouw gehele opleiding.

Natuurlijk hebben we nog veel meer! Lees meer over al jouw arbeidsvoorwaarden .

Samen maken we het net beter. Voor iedereen, met iedereen. En daar hoor jij bij! Solliciteer via de sollicitatiebutton op deze vacature. Binnen 5 werkdagen krijg je een reactie van ons.

Meer weten over de functie-inhoud? Leon Benders, Programma manager vertelt je hier meer over via . Dan helpt , Corporate jou graag verder via / .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMedewerker Bedrijfsbureau
Indicatie salaris (min – max]3529 – 5042
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieAmsterdam, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.alliander.com/vacature/medewerker-projectbeheersing/JR10430/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.