Linux/Devops Specialist Universiteit Utrecht 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Linux/Devops Specialist Universiteit Utrecht 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Logo Universiteit Utrecht, link naar homepage

 1. Linux/DevOps-Specialist Utrecht Centre for Digital Humanities

Werken bij de Universiteit Utrecht

Linux/DevOps-Specialist Utrecht Centre for Digital Humanities

Faculteit of dienst: Faculteit Geesteswetenschappen Afdeling: Bedrijfsvoering Uren per week: 20 tot 40 Uiterlijk reageren op: 2 juni 2024

Ben je een Linux/DevOps-specialist en zoek je een plek waar je met jouw technische expertise maatschappelijke impact kan hebben? Ter versterking van het Humanities IT backoffice-team, zoeken we een Linux-expert met kijk op DevOps die samen met ons verder wil bouwen aan onze infrastructuur.

Wat ga je doen?

Binnen de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht wordt steeds vaker gebruikgemaakt van gedigitaliseerde gegevens en geavanceerde tools voor het bewerken en analyseren van deze data. Ter ondersteuning van onderzoek en onderwijs op dit gebied beschikt de faculteit over een Centre for Digital Humanities (CDH) , opgebouwd uit een viertal onderdelen met elk een eigen specialisatie. Zo worden in het Research Software Lab applicaties ontwikkeld voor geavanceerde toepassingen zoals machine learning, text-mining, natural language processing en datavisualisatie. In de labs van het Institute for Language Sciences worden experimentele voorzieningen geboden voor taalkundig onderzoek met proefpersonen, inclusief een fonetisch lab, eye-tracking lab en EEG/ERP-faciliteiten. De Data School onderzoekt de impact van big data en AI op burgerschap en democratie, en de transformatie van het openbaar bestuur. De ondersteunende infrastructuur voor al deze activiteiten wordt ontwikkeld, gebouwd en beheerd door de backoffice van Humanities IT , waar je zou komen te werken.

Als Linux/DevOps-specialist werk je in een klein en hecht team aan de doorontwikkeling van een robuuste, veilige en schaalbare facultaire IT-infrastructuur. We zijn ervaren in geautomatiseerd configuratiemanagement met Puppet en zoeken een collega om samen verder te bouwen aan CI/CD en het inzetten van Kubernetes. Je werkt mee aan het monitoren en analyseren van onze infrastructuur, het identificeren van knelpunten en het doorvoeren van verbeteringen. Je helpt waar nodig ook bij het beheer van onze huidige omgeving, die bestaat uit enkele honderden (voornamelijk Linux) servers, gevirtualiseerd op VMware. Je biedt actieve ondersteuning aan onze ontwikkelaars en labtechnici.

Als backoffice-team zien en spreken we elkaar regelmatig, digitaal en op locatie. We werken samen op basis van vertrouwen in elkaars professionaliteit en er is veel ruimte voor eigen initiatief. We hebben regelmatig contact met de ontwikkelteams, labtechnici en onderzoekers die gebruik maken van onze infrastructuur.

We staan open voor zowel senior als meer junior kandidaten en zijn bereid om de functie af te stemmen op basis van je ervaringsniveau en professionele interesses. Voor het Utrecht Centre for Digital Humanities zoeken we ook een System Engineer.

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal een opleiding op hbo-niveau of vergelijkbare werkervaring.
 • Uitstekende kennis van Linux is vereist, je bent goed thuis in de LAMP software stack (Linux/Apache/MySQL/PHP/Python) en enige ervaring met WordPress, Django en/of Elasticsearch clusters is een voordeel.
 • Je bent goed bekend met DevOps, Kubernetes, monitoring en CI/CD.
 • Bekendheid met geautomatiseerd configuratiebeheer (zoals Puppet) en met virtualisatie (VMware) is een pre.
 • Ervaring met het koppelen met centrale systemen (AD, SAML, OpenID) en kennis van opslagtechnologieën (ZFS, object storage) en load balancers is welkom.
 • Het komt goed van pas als je kunt programmeren (Python, PHP) en al enige ervaring hebt met het samenwerken met ontwikkelaars.
 • Je hebt oog voor betrouwbaarheid, security en privacy.
 • Je bent proactief, nieuwsgiering, oplossingsgericht en klantvriendelijk.

Wat bieden wij?

Wij bieden:

 • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een flexibele werkweek van 20 tot 40 uur, aangepast aan jouw voorkeur, waarbij je als je dat wilt ook voor een flink deel vanuit thuis kan werken;
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.226,- tot maximaal € 5.929,- bij een fulltime dienstverband (schaal 10-11 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling , verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht .

Over ons

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's . Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow .

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 1.100 medewerkers en 7.000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega's en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest , zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Wij verzorgen zelf de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatie

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Herken je jezelf in het profiel? Dan nodigen wij je graag uit te solliciteren. Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelDevops Engineer
Indicatie salaris (min – max]3226 – 5929
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)20 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieUtrecht, Utrecht,Nederland
Soliciteer directhttps://www.uu.nl/organisatie/werken-bij-de-universiteit-utrecht/vacatures/linuxdevops-specialist-utrecht-centre-for-digital-humanities

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.