XP&A Controller (FP&A Controller) KPN 08-11-2023

 1. Vacatures Leek
 2. XP&A Controller (FP&A Controller) KPN 08-11-2023

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Ben jij de persoon die als XP&A Controller impact maakt in een complexe omgeving en heb jij een sterke drive om samen dingen te verbeteren? Dan is KPN XP&A de plek om dit samen met jou mogelijk te maken!

Bij XP&A maken we impact op besluitvorming. We zijn elke dag bezig om ons werk leuker en slimmer te organiseren. We doen dit samen, met lef, plezier en in vertrouwen. We vertellen het verhaal achter de cijfers en verbinden dit aan de drivers van ons resultaat. Dit doen we door gerichte KPN-brede analyses, waarmee we op vooruitstrevende wijze complexiteit omzetten in heldere inzichten.

Jouw rol als XP&A Controller (FP&A Controller)

Je bent eigenaar van de Planning & Control-cyclus voor een bedrijfsonderdeel binnen een segment van KPN (B2C, B2B, TDO of Group). Je werkt intensief samen met Business Controllers en Segmentanalisten. Samen analyseer je financiële vraagstukken en lever je inzichten die richting geven aan de besluitvorming.

In deze functie:

 • ben je verantwoordelijk voor de duiding en analyse van resultaten en de forecast, inclusief onderliggende drivers, van jouw bedrijfsonderdeel
 • coördineer je vraagstukken naar de afdelingen Group Business Services (GBS) en Financial Insights & Analytics (FIA). Je werkt daarbij nauw samen met je collega’s binnen ons XP&A-team
 • lever je support voor ketenbrede change- en transformatietopics die we vanuit XP&A aansturen. Denk daarbij aan digitalisering & dashboarding, connected planning en verdere standaardisering van onze werkzaamheden.

Dit is je team

Het totale KPN XP&A-team bestaat uit 28 XP&A Controllers en 10 XP&A Analytics collega’s. Elke maandag werken we samen op ons mooie kantoor in Rotterdam, een andere dag in de week zitten we als team op locatie bij het segment in Zoetermeer of Amsterdam.

Wat krijg je van ons?

Natuurlijk hebben we als werkgever jou ook veel te bieden. Dit krijg je van ons:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4240,- en maximaal € 6.073,- afhankelijk van je werkervaring op basis van 37 uur
 • Keuzetijd tot en met 40 uur per week mogelijk, waardoor je er maximaal 8,5% brutosalaris bij krijgt
 • Een toeslag van 10,5% van je bruto maandsalaris (inclusief 8% vakantiegeld)
 • Een variabele-bonusregeling van 7% behorende bij schaal 11
 • Jaarlijks een individuele en collectieve verhoging conform onze CAO
 • Goede doorgroei- en opleidingsmogelijkheden en een persoonlijk opleidingsbudget van € 1500,-. Sterker nog, we verwachten van jou dat jij je blijft ontwikkelen!
 • Een goede werk-privé balans (zoals 2 dagen kantoor, 3 dagen thuis, transitieverlof, feestdagwissel naar een feestdag van jouw religieuze of culturele voorkeur)
 • Thuiswerkshop om je werkplek thuis optimaal in te kunnen richten, uiteraard met een mobiele telefoon en laptop
 • 50% korting op KPN-producten en -diensten, zoals KPN-internet
 • Een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer: of de fietsvergoeding van € 0,40 per km, of volledige vergoeding 2e klas OV, of € 0,23 per kilometer bij gebruik auto. Daarnaast krijg je € 10,- per maand internetvergoeding en een thuiswerkvergoeding van € 2,15 per dag
 • Uitstekende pensioenvoorwaarden: een totale inleg van 23% van je pensioengevende salaris waarvan KPN 16% inlegt en jij 7%.

Ons geloof in technologie is groot. Dit wordt nóg krachtiger samen met menselijk contact. Daarom ontmoeten we je graag!

Wil je meer weten? Neem dan contact op met onze recruiter Derek van Bakel via 06-53199589 of via derek.vanbakel@kpn.com

Wat breng jij ons?

Als XP&A Controller heb je een sterke focus op continue verbetering, standaardisatie en eenvoud. Je helpt mee de Finance-functie verder te innoveren en transformeren. Je luistert goed naar collega’s en/of interne klanten, je vraagt door en formuleert samen de uiteindelijke vraagstukken en prioriteiten.

Ook herken je jezelf in onderstaande punten:

 • Afgeronde HBO/WO-opleiding met een financiële achtergrond
 • Meer dan 3-5 jaar relevante werkervaring
 • Volgt ontwikkelingen over ‘de Financial van de toekomst’ op de voet
 • In staat om snel tot de kern te komen en met impact te communiceren
 • Vraagt om/staat open voor feedback en gaat ermee aan de slag.

Voldoe je niet aan alle eisen? We nodigen je toch van harte uit om te reageren.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelController
Indicatie salaris (min – max]4240 – 6073
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)40 – 40
Contactgegevensonbekend , #ERROR! onbekend
Type contractVast
BrancheTelecom
LocatieRotterdam, Zuid-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://vonq.io/49CogQW

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.