Wijkbeheerder Woongroen 16-05-2024

  1. Vacatures Leek
  2. Wijkbeheerder Woongroen 16-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Woongroen

Alle huurders van Woongroen ontvingen een brief of e-mail over de huurverhoging per 1 juli 2024.

Voor 1 juli ontvangen huurders van Woongroen de afrekening service- en warmtekosten over 2023. We zetten de veel gestelde vragen met antwoorden op een rij.

  1. Vacature tijdelijk wijkbeheerder

Standplaats Zeist, wijk Couwenhoven | 3 dagen per week | Maandag vaste dag, de rest in overleg | Tijdelijk 6 maanden - tot einde jaar

Als wijkbeheerder bij Woongroen ben je de ogen en oren van de corporatie. Je zorgt, samen met de andere wijkbeheerders, voor schone en veilige wijken waar onze huurders prettig wonen. Je pakt leefbaarheidsvraagstukken op. Voor jou als wijkbeheerder is elke dag een nieuwe verrassing. Jij wil het verschil maken.

In de functie van wijkbeheerder ben je veel bezig met netwerken, zowel in de organisatie als daarbuiten. Denk aan de boa's, het wijkteam, de Milieustraat, diverse welzijnsorganisaties zoals Veilig Kind, de gemeente, de politie en andere hulpverleners. Maar ook je collega's zijn belangrijk voor het goed kunnen uitoefenen van je functie. Met financiën kun je overleggen over de huur, met team incasso over de achterstanden en de opzichters helpen je bij zaken in en om de woning.

Je moedigt huurders aan om actief deel te nemen en bij te dragen aan de kwaliteit van leven in hun woonomgeving. Het bevorderen van leefbaarheid en veiligheid is essentieel voor het creëren van een aangename leefomgeving voor onze bewoners. In samenwerking met je collega wijkbeheerders, buurtcoördinatoren en andere teamleden van de buurt, zet je deze principes om in concrete uitvoering en passende acties voor jouw specifieke wijk.

Het team van wijkbeheerders bestaat uit 9 vaste medewerkers en is onderdeel van de afdeling Wonen.

Voorbeeld uit de praktijk

Een dag in het leven van een wijkbeheerder:

In de ochtend loop je een controle ronde in jouw wijk of complex. Je let op schoon, heel en veilig wonen en zorgt dat je zichtbaar en aanspreekbaar bent voor de bewoners. Tijdens gesprekken met bewoners kan je veel informatie krijgen over wat er speelt in de wijk of in het complex. Daar speel je, indien nodig, actief op in. Dit kan je doen door te schakelen met je collega's of met externen. Tijdens je rondje in de wijk kom je vervuiling of reparatieverzoeken tegen. Deze zet je uit naar de juiste partij en na uitvoering daarvan controleren je deze. Ook probeer je uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor de vervuiling of vernieling. Je spreekt deze personen aan en als het nodig is verhaal je de kosten op de personen. In de namiddag krijg je de melding dat er iemand foutgeparkeerd staat. Je gaat langs en onderzoekt van wie de auto is. Tijdens je rondje kom je bij een huurder binnen en valt je op dat er een benodigde reparatie nodig is. Onverwacht, je kwam namelijk langs voor het fout parkeren, maar deze melding neem je gelijk mee.

Wat breng je mee?

Om als wijkbeheerder aan de slag te gaan is het goed om enerzijds een goed ontwikkeld inlevingsvermogen te hebben en anderzijds weet je hoe je iemand aan het werk kan zetten. Elke huurder is anders, dus elke casus is maatwerk. Iedere dag is anders en dat vraagt van je dat je snel kunt schakelen. Omgaan met de diversiteit aan casussen en mensen is voor jou geen probleem. Als wijkbeheerder ben je het overgrote deel van de dag buiten in de wijk. Je hebt het lef om bewoners aan te spreken. Je kunt bemiddelen en lost conflicten op. Verder is het handig wanneer je het volgende bezit:

  • Kennis van Iris, Tobias en het Office 365 pakket is een pre

  • Je hebt het lef om iemand aan te spreken en je bent niet snel van je stuk

  • Je bent geduldig, je hebt immers te maken met diverse soorten mensen

  • Je bent proactief. Je komt regelmatig bij mensen achter de voordeur. Je signaleert hier wat er speelt en kan de vertaling maken naar concrete acties ook al kwam je initieel voor een andere actie

  • Voldoende technische inzicht

  • Je bent oplossingsgericht en creatief bij het aanpakken van vraagstukken in jouw wijk/complex

  • Je bent benaderbaar. Dat wil zeggen dat huurders jou weten te vinden voor diverse zaken die spelen in de wijk/complex

Als je het leuk vindt om bewoners te helpen met zeer diverse vragen en problemen en je het uitdagend vindt om met mogelijke weerstand van bewoners om te gaan, dan is dit een baan voor jou!

- Collega wijkbeheerder

Mail jouw CV en motivatie naar . Met vragen over deze vacature mag je natuurlijk ook contact opnemen.

Liever eerst even 'proeven'? Maak dan een afspraak voor een kwartiertje koffie met één van de HR-collega's op een van de twee locaties.

Contact opnemen

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelWijkbeheerder
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieZeist, Utrecht,Nederland
Soliciteer directhttps://woongroen.nl/vacature-tijdelijk-wijkbeheerder

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.