Vakmanschap Belastingdienst 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Vakmanschap Belastingdienst 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Stella behandelaar

 • Reageer t/m 31 mei 2024

In een snel veranderende, digitale samenleving is er een steeds grotere vraag naar passende oplossingen voor burgers met complexe fiscale problemen. Het is belangrijk dat de Belastingdienst problemen en knelpunten vroegtijdig signaleert en zorgt voor oplossingen die mensen verder helpen.

 • Mbo
 • 32-36 uur
 • Fiscaal
 • € 2.734,- / € 4.440,- bruto p.m.
 • Utrecht

 • Reageer t/m 31 mei 2024

Dit doe je bij de Belastingdienst

De Belastingdienst heeft in 2009 het Stella-team opgericht. Het Stella Team helpt per jaar zo'n 2.000 mensen met hun fiscale problemen. Het gaat daarbij meestal om mensen die problemen hebben met belastingen of toeslagen en waarbij een snelle oplossing nodig is, zoals bij dreigend beslag op een bankrekening of een uithuiszetting. Vaak is er sprake van fiscale multiproblematiek, het gevoel dat men bij de Belastingdienst van het kastje naar de muur is gestuurd, een urgente of schrijnende situatie of complexe fiscale problemen die niet opgelost kunnen worden in de reguliere dienstverlening van de Belastingdienst. Het werk van een Stella Behandelaar bestaat uit het verzamelen en bundelen van de benodigde informatie over de casus. Je start met een eerste vooronderzoek, waarbij je de casus inzichtelijk maakt door contact te hebben met de burger of een maatschappelijk dienstverlener voor aanvullende informatie en om de aangeleverde casus toe te lichten. Zo krijg je een goed totaalbeeld van de situatie, wordt de hulpvraag inzichtelijk en kun je werken aan een oplossing voor deze burger. Waar nodig schakel je met collega's om te komen tot de juiste stappen. Uiteraard leg je alle gegevens en processtappen zorgvuldig administratief vast. Je beoordeelt welke vervolgstappen nodig zijn, geeft informatie en bewaakt de voortgang op het dossier. Waar nodig verleen je nazorg en verwijs je door naar andere instanties. Je wordt daarnaast ook ingezet bij het Centraal Punt om de binnenkomkende casuïstiek te beoordelen en vast te leggen in het systeem.

Een bijzondere baan, omdat...

 • je werkt aan oplossingen waar burgers verder mee komen;
 • je met veel collega's schakelt om zaken voor elkaar te krijgen en oplossingen te vinden, je bouwt een breed intern netwerk op;
 • je terecht komt in een dynamisch team met veel veranderingen, mogelijkheden en ontwikkelingen in zowel het werkproces als in je functie.
 • je de ruimte krijgt om je werkweek zelf in te richten. Hybride werken - deels thuis, deels op kantoor - is bij ons de norm.

" Een klein onderdeel van de organisatie, met grote impact. Dat is Stella. We zijn het luisterend oor voor de burger met schrijnende problemen. We voorkomen huisuitzettingen, zorgen weer voor leefgeld en kijken naar de problematische situatie van de burger. Zoeken met medewerking van de burger naar een oplossing. En door de organisatie te verbeteren, kunnen we dezelfde problemen een volgende keer voorkomen ." Iesje, Stella regisseur bij de Belastingdienst.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt ruime ervaring in de integrale behandeling en dienstverlening.
 • Je beschikt over fiscale kennis, ervaring met de processen en middelen van de Belastingdienst is een pre.
 • Je bent empathisch, maakt snel contact en bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.

 • De afdeling - Directie Particulieren

  De Directie Particulieren (P) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van ongeveer 11 miljoen burgers, buitenlandse belastingplichtigen, grensarbeiders en werknemers van internationale organisaties en diplomaten. De belangrijkste belastingmiddelen zijn inkomensheffing-niet winst en de schenk- en erfbelasting. De fiscale behandeling omvat toezicht, bezwaar en beroep én de directie behandelt de klachten voor de directies Particulieren, Grote Ondernemingen, Midden- en Kleinbedrijf, Centrale Administratieve Processen en KIantinteractie & -services. De directie Particulieren stuurt bovendien Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) aan.

 • Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl

 • We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Als dat het geval is, vinden op 12 juni de selectiegesprekken plaats.
  • Het arbeidsvoorwaardengesprek vindt online via webex plaats en wordt in overleg gepland.

  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau.

  De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren.

  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan.

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

Neem contact op met Joanne Schouten, adviseur Werving & Selectie

 • Contact via Whatsapp:

Neem contact op met , teamleider Stella

 • Contact via Whatsapp:

 • Schaal 7, schaal 8, schaal 9

 • Inschaling vindt plaats in de bij de functie behorende salarisschaal. Bij het ontbreken van relevante kennis en ervaring kan tijdelijk een lagere salarisschaal worden toegepast.

 • Bepaalde tijd, voorafgaand aan onbepaalde tijd

 • Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBelastingadviseur
Indicatie salaris (min – max]2000 – 2000
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheBeveiliging/Bewaking
LocatieUtrecht, Utrecht,Nederland
Soliciteer directhttps://werken.belastingdienst.nl/vacatures/stella-behandelaar-e3310

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.