Traineeship Informatiemanagement Overheid regio Den Haag Akkodis 10-11-2023

  1. Vacatures Leek
  2. Traineeship Informatiemanagement Overheid regio Den Haag Akkodis 10-11-2023

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Wij zijn Akkodis Academy, dé ontwikkelaar van traineeships binnen de overheid op het gebied van Informatiemanagement. Met een volledig op maat gemaakt traineeship en een passende opdracht bij één van onze opdrachtgevers, gaan we samen aan de slag met jouw persoonlijke ambitie en talent. Wat er op je CV staat, vinden wij niet zo belangrijk. Wij willen dat je kan groeien, al je talenten kan benutten en jezelf mag uitdagen erachter te komen waar je minder goed in bent!

Wat ga je doen binnen dit traineeship bij de overheid?

Binnen het traineeship informatiemanagement word jij in twee jaar klaargestoomd om informatieadviseur te worden binnen de overheid. Als trainee informatiemanagement ga jij alles leren over dit brede vakgebied én tegelijkertijd relevante werkervaring opdoen binnen de publieke sector.

Maar wat is informatiemanagement?

Een informatiespecialist is de schakel tussen de informatietechnologie en de bedrijfsvoering in een organisatie. Jij zorgt ervoor dat alle systemen en applicaties werken waardoor de mensen in de organisatie goed hun werk kunnen blijven doen! Een hele verantwoordelijkheid dus!

Klinkt leuk, maar hoe ziet dit traineeship er dan uit?

Gedurende de twee jaar werk je bij één of meerdere opdrachtgevers. Dit zijn (semi)-overheidsinstanties welke zitten te springen om fris talent te verwelkomen om zo hun organisatie te veroveren. Jij komt te werken in een project óf vaste rol binnen team van bijvoorbeeld een gemeente bij jou in de buurt. Zo kan jij een mooi netwerk opbouwen voor de start van jouw carrière.

Heb je een voorbeeld van zo een opdracht?

Veel van onze trainees zetten zich bijvoorbeeld in om zaaksystemen (of andere applicaties)bij gemeentes te vernieuwen of te verbeteren. Dit doen zij door bijvoorbeeld processen onder de loep te nemen en door te onderzoeken waar de knelpunten zitten in deze applicaties. Dit klinkt heel technisch, maar dit valt reuze mee! Je moet het vooral leuk vinden om processen te analyseren en in gesprek te gaan over de behoeftes van de gebruikers van een applicatie.

Een rol als informatiespecialist is dynamisch en analytisch. Taken en werkzaamheden welke onze trainees doen zijn bijvoorbeeld:

- Verzorgen van opleidingen voor gebruikers.

- Implementeren van nieuwe functionaliteiten in applicaties.

- Optimaliseren van gegevensverwerking.

- Begeleiden van gebruikers in de transitie naar nieuwere manieren van werken.

- Inzicht geven in data en gegevens door het gebruik van dashboards.

- Bijdragen aan professionalisering van gegevensmanagement.

- Adviseren op het gebied van kwaliteit en kwaliteitseisen.

- Uitvoeren van kwaliteitsonderzoeken en het bevorderen en bewaken van kwaliteitskaders.

Help, ik kan dat nog niet?!

Daarom bieden wij jou een gedegen vakinhoudelijke opleiding aan! In deze opleiding van de Bestuursacademie Nederland leer jij alles over de basisprincipes die ten grondslag liggen aan dit vakgebied. Daarnaast heb je de vrijheid om zelf verschillende keuzemodules te kiezen. Hierin heb jij zelfs de mogelijkheid tot het behalen van extra certificaten zoals Agile-certificeringen en BiSL.

Maar jij bent het aller belangrijkste!

Bij ons sta jij als mens centraal vanaf het eerste contactmoment met ons recruitmentteam. Bij Modis Tech Academy krijg je alle ruimte om jezelf te kunnen ontplooien en ontwikkelen. Tijdens dit traject word je begeleidt door een van onze Talentmanagers en krijg je de ruimte om jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen, binnen het persoonlijk ontwikkeltraject wat je gaat volgen. Dit is een investering waar je zowel op je werk als ook op privégebied voor je verdere leven profijt van kan hebben!

Ff praktisch

Ja, ook de arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk:

- Direct een vast contract voor onbepaalde tijd

- Volledige reiskosten vergoeding met OV

- Mooi start salaris vanaf €2400

- Een opleidingspakket ter waarde van €9500

- 100% baangarantie na je traineeship

En wat vragen we dan van jou?

Eigenlijk alleen een enthousiaste sollicitatie en…

- Een HBO of WO-diploma. Dit hoeft niet in een bepaalde studierichting te zijn. Regelmatig hebben wij trainees met een achtergrond in bijvoorbeeld Geschiedenis, Sociologie, Bestuurskunde en Overheidsmanagement, Politicologie, Antropologie of Taalwetenschappen. Dit omdat deze studenten zowel goed zijn in het analyseren en structureren van informatie en goede intermenselijke vaardigheden hebben.

- Affiniteit met de overheid, IT en het werken met mensen.

Dus, solliciteren!

Koppel jouw CV via onze website aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Mijke (06-43209742)

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelInformatiespecialist
Indicatie salaris (min – max]2400 – 2650
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 40
Contactgegevenscareersacademynl@modis.com , 334600020 onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
Locaties-Gravenhage, Zuid-Holland,Nederland
Soliciteer directonbekend

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.