Teammanager Marketing Gemeente Rotterdam 16-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Teammanager Marketing Gemeente Rotterdam 16-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Bibliotheek Rotterdam is op zoek naar een:

Teammanager Marketing, Onderzoek en Communicatie

 • voor 36 uur per week

Als motiverende en innovatieve Teammanager Marketing, Onderzoek en Communicatie ben je verantwoordelijk voor het effectief leiden en coördineren van een multidisciplinair team dat zich bezighoudt met marketingstrategieën, marktonderzoek en communicatie-initiatieven. In deze sleutelrol draag je bij aan het behalen van de organisatiedoelstellingen door samen strategische plannen te ontwikkelen en implementeren. Samen met de andere teammanagers en de geef je de bibliotheek verder vorm richting de toekomst in een periode van transitie.

Het team Marketing, Onderzoek en Communicatie ontwikkelt en implementeert effectieve marketingstrategieën om de zichtbaarheid van de bibliotheek te vergroten. Met marktonderzoeksinitiatieven scheppen we inzicht in imago, markttrends, klantgedrag en behoefte op gebied van bibliotheekdiensten. Op basis hiervan formuleert het team communicatiestrategieën om de betrokkenheid van doelgroepen en de merkbekendheid van de bibliotheek te vergroten.

Dit ga je doen

Je bent verantwoordelijk voor de Marketing- en corporate communicatiestrategie, propositiemanagement, CRM, woordvoering (piket) en branding. Je leidt en motiveert het team van 10 specialisten en bevordert een positieve teamcultuur, waarin creativiteit, werkplezier, samenwerking en innovatie worden gestimuleerd. Je zorgt hierbij voor duidelijke communicatie van doelstellingen, verwachtingen en prestatiecriteria. Daarnaast:

 • Beheer je het budget voor marketing, onderzoek en communicatieactiviteiten, bewaak je de financiële prestaties en stel je meetbare doelen op. Hierover rapporteer je aan de directie;
 • Werk je nauw samen, zowel in het team als met de andere teammanagers en hun teams. Als teammanager stimuleer en faciliteer je samenwerking door ervoor te zorgen dat mensen elkaar weten te vinden en door goede contacten te onderhouden met andere teammanagers. Jij ziet de samenhang tussen de verschillende domeinen;
 • Ben en blijf je op de hoogte van trends en innovaties op het vakgebied en integreer je deze in de strategische plannen;
 • Coördineer je dataverzameling en onderzoek ten behoeve van verbetering van dienstverlening, impact en innovatie en initieer je fondsenwerving op het gebied van communicatie.

Op dit moment maakt Bibliotheek Rotterdam een doorontwikkeling in de organisatie door, wat invloed kan hebben op de toekomstige hiërarchische taakverdeling tussen teammanagers.

Wie ben jij en wat neem je mee?

We zoeken een enthousiaste en resultaatgerichte teammanager. Iemand met oog voor mensen die ervan houdt om samen met het team en de andere teammanagers nieuwe wegen te verkennen en het merk Bibliotheek Rotterdam vooruit te helpen. Je beschikt over :

 • Minimaal een bacheloropleiding in marketing, communicatie, bedrijfskunde of een gerelateerd vakgebied. Een masterdiploma is een pre;
 • Aantoonbare leiderschapsvaardigheden met minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare leidinggevende functie;
 • Uitstekende kennis van marketingprincipes, marktonderzoeksmethoden en communicatiestrategieën;
 • Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden;
 • Uitstekende communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Bewezen ervaring in budgetbeheer en het behalen van meetbare resultaten;
 • Creativiteit en innovatiegerichtheid.

Wat bieden wij?

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een salaris in schaal 11 (CAO OB). Plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 4%;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsenplan, korting op fitness en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;
 • Ruimte om je verder te ontwikkelen.

Enthousiast?

Wij kijken er naar uit om jou te leren kennen! Je kunt jouw motivatiebrief en CV voor 25 mei 2024 sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. Voor meer informatie over de functie kun je een belafspraak laten inplannen met , , via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. of .

Dit zijn wij

Bibliotheek Rotterdam moedigt Rotterdammers aan om alles uit het leven te halen. Onze vestigingen zijn ontmoetingsplekken, huiskamers in een wereldstad. Iedereen kan er zichzelf zijn.
Wat we doen reikt zoveel verder dan de pagina's van een boek. De bibliotheek is een springplank naar de maatschappij, dicht bij de Rotterdammers; in de stad, in de buurt, op school of online. We kennen de stad en de Rotterdammers en willen ze bieden wat zij nodig hebben.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelTeamleider Communicatie
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieRotterdam, Zuid-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.bibliotheek.rotterdam.nl/?view=article&id=1171:teammanager-marketing-onderzoek-en-communicatie&catid=31

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.