Stage Gemeente Zaanstad 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Stage Gemeente Zaanstad 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Werken bij Zaanstad

Stage - Erfgoed

De functie

Team Erfgoed zet zich actief in voor het behoud van naoorlogs erfgoed, samenwerkend met interne en externe partners. Een opmerkelijk initiatief is de 'Roadshow Post '45', waarbij het team informatieve activiteiten organiseert over naoorlogse wijken en de architectonische ontwikkelingen die tussen 1945 en 1990 plaatsvonden. Het programma omvat lezingen over diverse onderwerpen, zoals de stedenbouwkundige opzet van wijken, de betrokkenheid van bewoners bij hun woonomgeving en de industriële ontwikkeling van de Zaanstreek, mogelijk in samenwerking met het Architectuurplatform Babel. Ook de corporaties en de vele historische verenigingen die Zaanstad werken in dit project mee. Daarnaast zijn er lezingen en fietstochten gepland voor collega's en belanghebbenden, waarbij Team Erfgoed met enthousiasme de rijke geschiedenis van Zaanstad na 1945 wil verkennen en delen. Kernvraag: welke waarden kennen al die verschillende partijen toe aan de naoorlogse wijken?

Tijdens je stage denk je mee over de opzet van evenementen, inclusief lezingen, wandelingen en fietsexcursies. Je bouwt een waardevol netwerk op, zowel intern als extern, en bent verantwoordelijk voor praktische zaken bij het contact leggen met sprekers en begeleiders. Kortom, een unieke kans om hands-on ervaring op te doen in de organisatie van diverse evenementen.

Verder:

 • Ben jij verantwoordelijk voor het regelen van ruimtes waar presentaties en lezingen kunnen worden gegeven.
 • Verzorg jij de uitnodigingen aan de vertegenwoordigers van de verschillende instellingen.
 • Bied je ondersteuning bij het maken van informatie- en kaartmateriaal.

Jouw profiel

Voor deze stage zoeken wij een HBO of WO meewerk stagiair(e). Organiseren en plannen is jouw tweede natuur. We vragen je kritisch na te denken. Om op deze manier waardevolle ervaringen op te doen.

Verder:

 • Volg je een opleiding in de richting van Stedenbouw, Sociale Geografie, Planologie of Erfgoed;
 • Ben je gemotiveerd om wat nieuws te leren;
 • Heb je een open houding en kan je goed samenwerken;
 • Ben je zelfstandig en kan je op onderzoek uitgaan.

Het aanbod

Wil jij alles uit je stage halen? Dat kan bij ons zeker! Je krijgt als stagiair bij Zaanstad voldoende kansen, taken en verantwoordelijkheden, die jij later met trots aan je cv kunt toevoegen. Frisse ideeën worden bij ons gewaardeerd!

Verder krijg je:

 • een stageplek zo spoedig mogelijk in 2024 voor 32u per week;
 • een stagevergoeding van €350,00 bruto per maand (op basis van 36 uur per week);
 • de kans om jezelf te ontwikkelen;
 • de ruimte en begeleiding om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

De organisatie

Zaanstad is een van de 20 grootste gemeenten in Nederland. In 2040 streven we ernaar dat onze gemeente is uitgegroeid tot een stad met meer dan 200.000 inwoners. Wij willen Zaanstad mooier en sterker maken. Door te werken aan een welvarende, veilige en duurzame stad. Zodat Zaankanters prettig en gezond kunnen wonen, werken en recreëren. Hier werken wij elke dag met 1800 collega's aan. We streven naar een vitale en inclusieve organisatie. Waar jij jezelf kan zijn en je je thuis en gewaardeerd voelt. Met ruimte om jouw unieke talent te ontwikkelen en in te zetten voor de stad.

De procedure

Word jij onze nieuwe topper en denk jij dat wij een perfecte match zijn? Wij streven er naar om jou binnen 5 werkdagen een reactie te geven. Dat kan! Bel of app met () via .

#LI-DNP

Stage - Erfgoed

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelStedenbouwkundige
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractStage
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieZaandam, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.zaanstad.nl/vacature/95202-stage-roadshow-post45-erfgoed/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.