Sociaal Werker Stichting Welzijn Hoeksche Waard 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Sociaal Werker Stichting Welzijn Hoeksche Waard 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

  • Vrijwillig vervoer ANWB AutoMaatje

   Inwoners van de Hoeksche Waard die door omstandigheden, eventueel tijdelijk, minder mobiel zijn en geen redelijk vervoersalternatief hebben kunnen hier onder voorwaarden een beroep op doen.

  • Als het (even) niet lukt om de hulp te vinden die je nodig hebt, of de draad na een scheiding weer op te pakken, je problemen hebt bij de opvoeding van je kinderen, net bent verhuisd en aansluiting zoekt bij je buurt, of je hebt een andere hulpvraag, dan kunnen onze sociaal makelaars je helpen.

  • Cursus Creatief Leven

   Maar ja, eenzaamheid los je niet op door alleen maar 'onder de mensen' te komen. Of lid te worden van een club. Zeker niet als je al langer last hebt van eenzaamheid. Je voelt je dan niet zo fantastisch, daarom is nieuwe vrienden maken niet makkelijk.

  • Wil je vrijwilligerswerk doen in de Hoeksche Waard? Dan kun je kiezen uit het ruime aanbod aan vrijwillige banen dat de vacaturebank biedt. Wil je meer weten over wat de vrijwilligerscentrale van Welzijn HW voor jou kan betekenen? Bel dan voor het maken van een afspraak of een telefonisch advies.

  • Workshops en cursussen

   Om u te helpen uw vrijwilligerswerk goed te kunnen doen, organiseert de Vrijwilligerscentrale regelmatig trainingen.

  • Welzijn Hoeksche Waard werkt aan sociaal vitale kernen waarin iedereen mee kan doen. Welzijn Hoeksche Waard inventariseert vragen van inwoners, brengt initiatieven van inwoners en organisaties bij elkaar en ondersteunt degenen die dat willen en nodig hebben. We weten wat er leeft en speelt in de dorpen en spelen daar op in. Samen willen wij ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de Hoeksche Waard! Of: Ons uitgangspunt is er samen voor te zorgen dat iedere inwoner van de Hoeksche Waard mee kan doen.

  • Welzijn Hoeksche Waard werkt aan sociaal vitale kernen waarin iedereen mee kan doen. Welzijn Hoeksche Waard inventariseert vragen van inwoners, brengt initiatieven van inwoners en organisaties bij elkaar en ondersteunt degenen die dat willen en nodig hebben. We weten wat er leeft en speelt in de dorpen en spelen daar op in. Samen willen wij ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de Hoeksche Waard!

  • Heb je ideeën over vrijwilligersbeleid? Wil je meer weten over wat Welzijn Hoeksche Waard doet aan scholing en ondersteuning van vrijwilligers? Heb je een verschil van mening met een medewerker of collega-vrijwilliger? Heb je een ander belangrijk onderwerp op het gebied van vrijwilligerswerk waarover je graag een keer wilt klankborden?

   Dan kun je terecht bij de . Deze bestaat uit een aantal actieve vrijwilligers die Welzijn HW gevraagd en ongevraagd adviseren en betrokken worden bij het beleid van de organisatie.


   Wil je zelf meedenken over het vrijwilligersbeleid van Welzijn Hoeksche Waard, of klankbord zijn van nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen waar Welzijn HW voor staat? Denk dan mee met de klankbordgroep en meld je aan .

  • Ook wij zijn gek op complimentjes.

   Dus als je een leuke, bijzondere, waardevolle ervaring hebt gehad bij een van onze activiteiten of in de samenwerking met een van onze vrijwilligers en/of medewerkers, laat het ons dan weten!

  • Heb je een klacht en kom je er niet uit met je contactpersoon bij Welzijn Hoeksche Waard? Vul dan het onderstaande formulier in.


  • De WNT staat voor Wet Normering Topinkomens. Met ingang van 1 januari 2019 is het voor alle WNT-instellingen, waaronder stichtingen zoals de onze, verplicht de WNT-verantwoording toegankelijk te maken op internet.

  • Hier vind je de statuten van onze organisatie:

  • In 2021 is er een meerjarenbeleid 2022-2024 tot stand gekomen. Er is gekozen om gebruik te maken van de denkkracht binnen en buiten de organisatie. Met de teamleiders is er naar de huidige strategische agenda gekeken. Welke doelen zijn behaald en welke speerpunten zijn nog actueel. Vervolgens is er met de gehele organisatie een interne en externe analyse gemaakt en is de eerste koers voor de nieuwe strategische agenda gezet.

  • Voor u ligt het nieuwe vrijwilligersbeleid van Welzijn Hoeksche Waard voor de periode van 2023-2026. Dit hebben we samen met vrijwilligers en beroepskrachten gedaan. Bij Welzijn Hoeksche Waard zetten we er alles op in om onze vrijwilligers te ondersteunen, we gaan uit van de kracht en mogelijkheden van onze vrijwilligers, met elkaar en voor elkaar. Wij hopen dat dit nieuwe vrijwilligersbeleid ervoor zorgt dat vrijwilligers bij Welzijn Hoeksche Waard zich met plezier en passie blijven inzetten voor de samenleving in de Hoeksche Waard.

  • Sociaal werk verbindt. Dat doen wij niet alleen door 'onder eigen vlag' ondersteuning, vrijwilligerswerk of activiteiten te organiseren, maar ook door als partner mee te denken in verschillende regionale samenwerkingsverbanden, projecten te ondersteunen en te initiëren. Neem bijvoorbeeld Circulair Ambachtscentrum De Waardeloods, Boezem & Co of de samenwerkingsverbanden waarbij we zijn aangesloten en die zich inzetten tegen huiselijk geweld, voor schuldpreventie en een dementievriendelijke samenleving.

  • Een ambitieus plan van gemeente Hoeksche Waard, een duurzaam multifunctioneel centrum waarin in een groene omgeving iedereen welkom is, werd in juli 2020 opgeleverd in Oud-Beijerland.

  • Volgens Jeannette Rijks, schrijver en onderzoeker op het gebied van eenzaamheid, is eenzaamheid te vergelijken met eten en drinken. Iedereen heeft weleens dorst of trek en dan ga je iets drinken of eten. Als je je eenzaam voelt, moet je dus iets doen om dat gevoel weg te nemen. Het wordt pas een probleem als je niet (meer) weet hoe je dat gevoel doorbreekt.

  • Gemeente Hoeksche Waard is een Regenboog gemeente. Dat betekent dat er actief beleid wordt ontwikkeld voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI's). Welzijn Hoeksche Waard is vanzelfsprekend een van de samenwerkingspartners hierbij.

Sociaal Werker (24 uur)

Wil jij bijdragen aan een zelfredzame en sociale samenleving waar men elkaar kent en voor elkaar klaar staat. Waar jij samen met inwoners vraag en aanbod aan elkaar kunt verbinden? Motiveert het jou als je inwoners kunt ondersteunen bij leuke en zinvolle initiatieven voor de buurt of straat? Wil je met inwoners werken aan persoonlijke kansen en talentontwikkeling? Ben jij in staat een sfeer van vertrouwen te scheppen en samen met de inwoners en netwerkpartners meer sociale samenhang te creëren ? Dan willen wij graag dat jij onze collega wordt.


Welzijn Hoeksche Waard is een lokale welzijnsorganisatie die dicht bij de inwoners staat en weet wat er speelt in de dorpen en wijken. Een team van 34 fijne, professionele medewerkers en ruim 400 vrijwilligers ondersteunt inwoners die dat goed kunnen gebruiken en stimuleert hen in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit doen wij met als uitgangspunt: iedereen doet mee in de Hoeksche Waard en niemand hoeft aan de kant te staan. Dit doen wij vanuit oprechte betrokkenheid en passie voor het werken met mensen.

Wij zoeken per direct een enthousiaste Sociaal werker om ons team, bestaande uit 9 enthousiaste aanpakkers, te komen versterken.

 • Jij legt gemakkelijk contact met inwoners
 • Jij bent in staat om inwoners te ondersteunen en te coachen
 • Jij bent organisatorisch sterk, een doener en je durft verantwoordelijkheid te nemen
 • Jij vindt incidenteel 's avonds of in een weekend werken geen probleem
 • Stimuleren van inwoners met leuke initiatieven
 • Samen met de inwoners werken aan hun zelfstandigheid door ze te coachen/begeleiden
 • Organiseren van activiteiten met inwoners zoals de beweeggroepen of ontmoetingsactiviteiten
 • Proactief contact onderhouden en samenwerken met netwerkpartners
 • Trends en signalen herkennen en deze bespreekbaar maken
 • Passie voor Sociaal Werk
 • Een relevante afgeronde mbo of hbo-opleiding (Social Work, CMV, SPH, MWD)
 • Ervaring binnen het Sociaal Werk en met projectmatig werken is een pré
 • Visie op de ontwikkelingen in de samenleving met betrekking tot inwoners
 • Goede mondelinge en schriftelijk vaardigheden
 • Een coachende en stimulerende houding
 • Kennis van en ervaring met het gebruik van social media en Microsoft Outlook, Excel en Word
 • Een zelfstandige functie in een plezierige werkomgeving.
 • Inschaling in schaal 6 conform de Cao Sociaal Werk. Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Er komt een extra salarisverhoging van 4% per 1 juli 2024.
 • Diverse secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vitaliteitsbudget t.w.v. € 100,-
 • In eerste instantie een jaarcontract. Bij goed functioneren is er de mogelijkheid tot verlenging van het contract.

Naast een pakket van uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden conform de Cao Sociaal Werk krijg je een afwisselende baan en een laptop en/of telefoon (in bruikleen). Welzijn Hoeksche Waard biedt de mogelijkheid om hybride te kunnen werken. Er zijn binnen de organisatie ruime mogelijkheden voor ontwikkeling in een inspirerende en lerende omgeving.

Heb je interesse, stuur jouw motivatiebrief en cv uiterlijk 24 mei 2024 naar . Voor vragen kun je contact opnemen met de interim teamleider Sociaal werk Mariël de Nie, via o f bel .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelOpbouwwerker
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)24 – 24
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieOud-Beijerland, Zuid-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.welzijnhoekschewaard.nl/vacatures/sociaal-werker-24-uur

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.