Senior criminaliteitsanalist - Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Gemeente Rotterdam 13-11-2023

  1. Vacatures Leek
  2. Senior criminaliteitsanalist – Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Gemeente Rotterdam 13-11-2023

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Jij bent van pionieren en wilt een voortrekkersrol spelen in de strategische analyse van criminaliteitsfenomenen in de regio.

Als senior criminaliteitsanalist ben jij de voortrekker bij het in kaart brengen van criminaliteitsfenomenen in de regio Rotterdam. Dat doe je samen met de partners van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC).

Jij legt verbanden tussen operationele, tactische en strategische analyses. Daarbij maak je de verweving van onder- en bovenwereld zichtbaar. Zo draag je bij aan de strijd tegen ondermijning. Je analyseert RIEC-casussen om daar trends en ontwikkelingen uit te halen. Je verrijkt de uitkomsten met analyses van datasets, onderzoeksrapporten en beelden van experts. De resultaten van je analyses presenteer je visueel aantrekkelijk en je past de boodschap aan op je toehoorders, variërend van collega-analisten tot burgemeesters uit de regio. Ook bouw en onderhoud je een netwerk met analisten van partners van het RIEC. Samen werken jullie aan een regionaal ondermijningsbeeld.

Je houdt de actuele ontwikkelingen in je vakgebied nauwlettend in de gaten, en je deelt je kennis en expertise met de andere analisten. Je hebt hierbij oog voor de verschillende perspectieven, belangen en informatie van de partners. Ook ben je goed in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden. Met dit alles versterk jij het analysecluster van het RIEC.


Het RIEC
Het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Rotterdam is één van de tien RIEC’s die zijn opgericht voor de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Ondermijning is een actueel, urgent maatschappelijk thema en staat hoog op de politieke agenda. De RIEC's ondersteunen ketenpartners zoals gemeenten, de politie, het OM, de Belastingdienst en de Nederlandse Arbeidsinspectie bij de gezamenlijke aanpak van ondermijning.

De aanwezigheid van de grootste haven in Europa, de uitstekende logistieke verbindingen naar de rest van het land en de aanwezigheid van het buitengebied maakt de regio Rotterdam voor veel Nederlanders aantrekkelijk om zich te vestigen of er te werken. Helaas geldt dat ook voor criminelen. Ondermijning door georganiseerde criminaliteit is een van de grootste opgaves in onze regio. Het RIEC Rotterdam ondersteunt hoofdzakelijk de 23 gemeenten in de regio bij het vormgeven en uitvoeren van de bestuurlijke aanpak van ondermijning. De doelen van die aanpak zijn:

 Voorkomen dat criminelen ongemerkt door de overheid worden gefaciliteerd;

  1. Verweving van onder- en bovenwereld tegengaan;
  2. Economische machtsposities doorbreken die zijn opgebouwd met op criminele wijze verkregen kapitaal.


De ondersteunende taak van het RIEC begint bij het versterken van het lokale bewustzijn, door inzicht te geven in de activiteiten van de georganiseerde misdaad. Dat doen we onder meer door in concrete casussen de informatie van alle betrokken partners te verzamelen, te verwerken en te analyseren. Verder leveren we bestuurlijke en financiële expertise om de gemeenten en de provincie te ondersteunen bij het bestrijden van deze vorm van criminaliteit.Jouw profielBen jij een ervaren analist en wil je in een uitdagende omgeving werken, binnen een team met meerdere disciplines? Past jou een pionierende en innoverende rol in een organisatie die intensief samenwerkt met onder meer de politie, FIOD, gemeenten en de Belastingdienst? En wil je op jouw manier een bijdrage leveren aan de integrale aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit? Dan nodigen wij je van harte uit om bij het RIEC te solliciteren. 

Jij hebt:

  • Minimaal wo-werk- en denkniveau, aangevuld met een opleiding Criminaliteitsanalyse of een vergelijkbare opleiding binnen het domein opsporing of veiligheid;
  • Behoorlijke ervaring in een functie als (strategisch of tactisch) analist in het veiligheidsdomein;
  • Aantoonbare ervaring met het doen van kwantitatief, kwalitatief en verdiepend onderzoek;
  • Ruime ervaring met het werken in geautomatiseerde analyse-systemen (bijv. Analyst Notebook, I-base etc.);
  • Interesse in ondermijningsvormen als vastgoedcriminaliteit, georganiseerde hennepteelt, harddrugs, mensenhandel en/of witwassen;
  • Zin om een pioniersrol te vervullen.

Verder ben jij creatief en communicatief; je kan de resultaten van je analyses aantrekkelijk presenteren voor verschillende doelgroepen. Je werkt zelfstandig aan je projecten, maar vindt het leuk om onderdeel te zijn van een team waarin je je kennis en ervaring kan delen met anderen. Je coacht graag collega’s in het analistenvak. Je werkt moeiteloos samen met collega’s uit andere (partner)organisaties. Je houdt, ook onder druk, altijd het resultaat voor ogen.

Heb je al werkervaring als analist bij een van onze samenwerkingspartners en ervaring met het uitvoeren van geo-analyse? Dan ben je helemaal een goede kandidaat!Ons aanbod-Heb je interesse?Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Dan kun je contact opnemen met het RIEC via 010-2672944 of riec@rotterdam.nl. Heb je vragen over de selectieprocedure? Neem dan contact op met Aron van Cleeff, Corporate Recruiter bij de gemeente Rotterdam, via tel. 06-28954955.

Bij de invulling van deze vacature hebben we aandacht voor inclusie en diversiteit.

Werk je op dit moment bij één van de samenwerkingspartners van het RIEC? Dan kunnen wij jou een plaatsing op detacheringsbasis bieden ‘met behoud van rechtspositie’, dus met behoud van wat je bij je huidige werkgever al hebt opgebouwd. In het andere geval krijg je een aanstelling bij de gemeente Rotterdam.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProvinciaal Statenlid
Indicatie salaris (min – max]4020 – 5725
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , #ERROR! onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieRotterdam, Zuid-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://vonq.io/46b7xRI

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.