Senior Adviseur Gezondheid Gemeente Nieuwegein 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Senior Adviseur Gezondheid Gemeente Nieuwegein 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Senior Adviseur Gezondheid


Vaste functie, 36 uur per week, schaal 12 (max. € 6.777,- bruto per maand)

Bij de gemeente Nieuwegein zoeken we een Senior Adviseur Gezondheid. Werk met ons mee aan een gezonde leefomgeving voor de inwoners van Nieuwegein! Met jouw inzet en expertise realiseren we onze ambities op deze terreinen. Samen met collega's en externe partners ontwikkel en geef je uitvoering aan beleid waarmee we het verschil maken voor onze inwoners.

Wat ga je doen?
Als Senior Adviseur Gezondheid voer je de regie over de opgaven waar we de komende jaren voor staan op het gebied van gezondheid. Het thema gezondheid speelt een belangrijke rol in Nieuwegein en komt terug binnen verschillende programma's en afdelingen van de gemeente. Hierbij is het uitgangspunt health in all policies een belangrijke pijler.

Samen met partners en collega's voer je succesvolle interventies uit op het brede terrein van gezondheid. In deze functie werk je veel samen met diverse collega's en partners in de stad. Jij bent als geen ander in staat dit werkterrein te overzien en verbindingen te leggen tussen de mensen die hierin werkzaam zijn. Je bent de sparringpartner voor het bestuur op het gebied van gezondheid. Uiteraard blijf je daarbij in de gaten houden voor wie we dit allemaal doen.

Binnen de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling zoeken de vakgroepen op diverse thema's elkaar op om te sparren en ideeën uit te wisselen. Ook wordt de verbinding gelegd met de collega's van andere afdelingen. Je treedt als senior adviseur ook op als vakgroep coördinator. Je ondersteunt collega's binnen de vakgroep op inhoud, faciliteert het proces binnen de vakgroep en speelt een strategische rol vanuit de vak inhoud (je bent geen hiërarchisch leidinggevende). Je hebt niet alleen een actieve rol in de verbinding naar andere vakgroepen, maar ook naar andere afdelingen, (partners in) de samenleving en op regionaal niveau.

Wie zoeken wij?
Als Senior Adviseur Gezondheid ben je proactief, resultaatgericht en heb je gevoel voor de politieke context waarin je werkt. Je bent analytisch, hebt oog voor details en met jouw werkhouding en innovatieve ideeën boek je mooie resultaten. Je vindt het leuk om met verschillende personen samen te werken en te schakelen tussen diverse werkzaamheden.

Je beschikt over:

 • WO werk- en denkniveau;
 • minimaal 6 jaar ervaring als (senior) adviseur en/of projectleider in het sociaal domein binnen een gemeentelijke organisatie;
 • kennis van en ervaring met (positieve) gezondheid;
 • ervaring met begrotingen en budgetbeheer.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je:

 • het leuk vindt om verder te bouwen binnen een dynamisch werkveld dat veel kansen en mogelijkheden biedt;
 • integraal samenwerkt en actief verbindt, zowel intern als extern;
 • complexe en abstracte (beleid)onderwerpen goed kunt doorgronden en vertalen naar de praktijk;
 • een analytische blik hebt: je ziet waar knelpunten en kansen zijn en zoekt naar innovatieve oplossingen (ook buiten het eigen werkterrein);
 • gemakkelijk schakelt tussen strategie, tactiek en operatie;
 • goed kunt omgaan met het spanningsveld dat zich soms voordoet tussen de wens naar en de beschikbaarheid van financiële middelen;
 • de uitkomsten van jouw inspanningen goed, helder en adequaat verwoordt in voorstellen.

Jouw afdeling
Vanuit de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling wordt vormgegeven aan het maatschappelijk strategisch beleid van de gemeente Nieuwegein. Binnen de afdeling hebben we verschillende vakgroepen zoals Jeugd & Onderwijs, Armoede, Werk & Inkomen, Zorg & Welzijn en zo ook Gezondheid, waar deze functie binnen valt. Eind vorig jaar is het door de vakgroep Gezondheid tot stand gebrachte Omgevingsprogramma Nieuwegein Gezondheid unaniem door de gemeenteraad vastgesteld. Dit omgevingsprogramma wordt nu geïmplementeerd en uitgevoerd.

Wat krijg je van ons?
Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou. Verder hebben we voor je:

 • een salaris van minimaal € 5.008,- en maximaal € 6.777,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 12);
 • na één jaar een vast contract;
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
 • een laptop en telefoon van de zaak;
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • een warm welkom tijdens het introductieprogramma;
 • de mogelijkheid om hybride te werken: vanuit huis, in ons Stadshuis of op één van onze andere locaties;
 • aandacht voor werk/privé balans: kies voor een werktijdpatroon dat bij jou past, richt je werktijden flexibel in (in afstemming met je collega's).

We hebben twee levendige personeelsverenigingen: de NieuweGeineratie en de Zandkruiers. Er worden regelmatig interessante activiteiten en gezellige borrels georganiseerd. Fijn om je netwerk uit te breiden én nieuwe inzichten op te doen.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsadviseur
Indicatie salaris (min – max]6777 – 6777
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieNieuwegein, Utrecht,Nederland
Soliciteer directhttps://www.nieuwegein.nl/gemeente-bestuur-en-organisatie/organisatie/werken-bij-de-gemeente/senior-adviseur-gezondheid

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.