Senior Adviseur Dienstverlening Douane Belastingdienst 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Senior Adviseur Dienstverlening Douane Belastingdienst 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Senior Adviseur Dienstverlening Douane

 • Reageer t/m 30 mei 2024

Dienstverleningsbeleid opstellen en de regie voeren. Vanuit het landelijk kantoor van de Douane in Rotterdam zorg jij dat het beleid zowel past bij signalen vanuit het bedrijfsleven als bij de mogelijkheden in de uitvoering. Dat betekent dat je een brug slaat tussen opdrachten vanuit het ministerie en uitvoering door de Douane en hierover adviseert aan het management.

 • Master-doctoraal
 • 32-36 uur
 • Orde/ vrede/ veiligheid
 • € 4.758,- / € 7.094,- bruto p.m.
 • Rotterdam

 • Reageer t/m 30 mei 2024

Dit doe je bij de Douane

Als senior adviseur dienstverlening richt jij je op de coördinatie van het dienstverleningsbeleid. Je stelt beleid op en past het aan op basis van signalen uit de uitvoering of van bedrijven en burgers. Ook ben je coördinator van de overheidsbrede werkagenda publieke dienstverlening. Dat betekent dat je bij lopende trajecten de zichtbaarheid vergroot en de trajecten monitort. Je geeft advies over aanvullende trajecten of acties voor de Douane. Daarover stem je intern en extern af, stel je notities op voor het management van de Douane en bevorder je de samenwerking met andere overheden.

Op het landelijk kantoor van de Douane ben je onderdeel van de afdeling Handhavingsbeleid en het cluster Dienstverlening. De afdeling bestaat uit 6 teams. Wij werken met onze blik van buiten naar binnen. Zo stellen we beleid op en adviseren over de dienstverlening van de Douane voor bedrijven en inwoners.

Een bijzondere baan, omdat...

• je zowel inhoudelijk als procesmatig wordt uitgedaagd om de verbinding tussen beleid en uitvoering te versterken.
• je te maken hebt met een diversiteit aan interne en externe spelers waarbij jij oog hebt voor de verschillende belangen.
• je bijdraagt aan de kwaliteit en de eenheid van dienstverleningsbeleid van de Douane.

"Dienstverlening is gericht op bedrijven en burgers. Jij draagt bij aan het vertalen van Europese wetgeving en nationaal overheidsbeleid naar dienstverleningsbeleid van de Douane. Elke dag weer een mooie uitdaging.''' Simone, coördinerend adviseur handhavingsbeleid

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt minimaal wo-werk- en -denkniveau, bijvoorbeeld aantoonbaar door relevante werkervaring.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op seniorniveau.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het thema dienstverlening.
 • Je kan schriftelijk goed communiceren.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen de Rijksoverheid.

 • Plannen en organiseren

 • De afdeling - Douane Landelijk kantoor

  De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

 • De organisatie - Douane

  Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.

 • De standplaats is Rotterdam, maar het betreft een functie waarbij hybride werken kan worden toegepast. Het werk is hierbij altijd leidend.

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • Op dinsdag 11 juni vinden de selectiegesprekken plaats.

  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  De Douane zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan.

Solliciteren bij de Douane

Het sollicitatietraject bij de Douane loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

 • 4. Assessment
 • 5. Arbeidsvoorwaarden

Neem contact op met Loes Hansen, teamleider Handhavingsbeleid

 • Contact via Whatsapp:
Master-doctoraal 32-36 uur Orde/ vrede/ veiligheid € 4.758,- / € 7.094,- bruto p.m. Rotterdam

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdviseur Bedrijfsvoering
Indicatie salaris (min – max]4758 – 7094
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheBeveiliging/Bewaking
LocatieRotterdam, Zuid-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://werken.douane.nl/vacatures/senior-adviseur-dienstverlening-douane-e3943

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.