Senior Adviseur Bestaanszekerheid Gemeente Nieuwegein 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Senior Adviseur Bestaanszekerheid Gemeente Nieuwegein 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Senior Adviseur Bestaanszekerheid


Vaste functie, 36 uur per week, schaal 12 (max. € 6.777,- bruto per maand)

De gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat alle inwoners naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving en op de arbeidsmarkt. Gelijke kansen op bestaanszekerheid is één van de speerpunten van onze Koers Sociaal Domein, welke begin dit jaar unaniem door de gemeenteraad is vastgesteld. Als Senior Adviseur Bestaanszekerheid vorm je samen met de vakgroep Armoede, Werk & Inkomen de spil om dit speerpunt in de praktijk waar te maken. Uiteraard doen we dit als gemeente niet alleen. We betrekken hier (vertegenwoordigers uit) de samenleving bij en werken we intensief samen met diverse externe partners. Met de ontwikkeling en uitvoering van beleid op het gebied van bestaanszekerheid, maken we het verschil maken voor onze inwoners!

Wat ga je doen?
Je bent de sparringpartner voor het bestuur op het gebied van de Participatiewet, werk & inkomen en Inburgering. Als Senior Adviseur Bestaanszekerheid maak je strategische keuzes over de opgaven waar we de komende jaren voor staan. Hierbij is er ruimte voor eigen initiatief en aanpak. Samen met partners en collega's ontwikkel je succesvolle (eventueel onorthodoxe) interventies op het brede terrein van participatie. Jij bent als geen ander in staat dit werkterrein te overzien en verbindingen te leggen tussen de mensen die hierin werkzaam zijn. Uiteraard blijf je daarbij in de gaten houden voor wie we dit allemaal doen!

Binnen de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling zoeken de vakgroepen op diverse thema's elkaar op om te sparren en ideeën uit te wisselen. Ook wordt de verbinding gelegd met de collega's van de afdeling Geynwijs waar de meer uitvoeringsgerichte taken van het sociaal domein belegd zijn. Zo trek je veel samen op met de teamleider van het lokaal werkteam en vertaalt samen het beleid naar de praktijk. Als senior treed je ook op als vakgroep coördinator. Je ondersteunt collega's binnen de vakgroep op inhoud, faciliteert het proces binnen de vakgroep en speelt een strategische rol vanuit de vak inhoud (je bent geen hiërarchisch leidinggevende). Je hebt niet alleen een actieve rol in de verbinding naar andere vakgroepen, maar ook naar andere afdelingen en (partners in) de samenleving.

Wie zoeken wij?
Een initiatiefrijke collega die beschikt over:

 • WO werk- en denkniveau;
 • minimaal 6 jaar ervaring als (senior) adviseur en/of projectleider in het sociaal domein binnen een gemeentelijke organisatie;
 • kennis van en ervaring met de Participatiewet, Wet inburgering, Wet Sociale

Werkvoorziening;

 • ervaring met ontwikkeling van een breed sociaal leerwerkbedrijf;
 • ervaring met begrotingen en budgetbeheer;
 • ervaring met subsidieaanvragen (subsidieverlening en verantwoording).

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je:

 • het leuk vindt om verder te bouwen binnen een dynamisch werkveld dat veel kansen en mogelijkheden biedt;
 • integraal samenwerkt en actief verbindt, zowel intern als extern;
 • complexe en abstracte (beleid)onderwerpen goed kunt doorgronden en vertalen naar de praktijk;
 • een analytische blik hebt: je ziet waar knelpunten en kansen zijn en zoekt naar innovatieve oplossingen (ook buiten het eigen werkterrein);
 • gemakkelijk schakelt tussen strategie, tactiek en operatie;
 • goed kunt omgaan met het spanningsveld dat zich soms voordoet tussen de wens naar en de beschikbaarheid van financiële middelen;
 • de uitkomsten van jouw inspanningen goed, helder en adequaat verwoordt in voorstellen.

De afdeling
Vanuit de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling wordt vormgegeven aan het maatschappelijk strategisch beleid van de gemeente Nieuwegein. Enerzijds wordt dit ingevuld vanuit de transformatieopgave die voortkomt uit de decentralisaties met betrekking tot Jeugdhulp, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet, anderzijds leveren vakgebieden zoals onderwijs, gezondheid, maatschappelijk vastgoed, sport, cultuur, toerisme en recreatie hier een bijdrage aan.

Deze functie valt binnen de vakgroep Armoede, Werk & Inkomen. Binnen deze vakgroep is ook een andere senior adviseur werkzaam (op het gebied van armoede), deze heeft echter niet de rol van vakgroep coördinator. Laatstgenoemde rol maakt dus onderdeel uit van de nu voorliggende vacature.

Wat krijg je van ons?
Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou. Verder hebben we voor je:

 • een salaris van minimaal € 5.008,- en maximaal € 6.777,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 12);
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
 • een laptop en telefoon van de zaak;
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • een warm welkom tijdens het introductieprogramma;
 • de mogelijkheid om hybride te werken: vanuit huis, in ons Stadshuis of op één van onze andere locaties;
 • aandacht voor werk/privé balans: kies voor een werktijdpatroon dat bij jou past, richt je werktijden flexibel in (in afstemming met je collega's).

We hebben twee levendige personeelsverenigingen: de NieuweGeineratie en de Zandkruiers. Er worden regelmatig interessante activiteiten en gezellige borrels georganiseerd. Fijn om je netwerk uit te breiden én nieuwe inzichten op te doen.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsadviseur
Indicatie salaris (min – max]6777 – 6777
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieNieuwegein, Utrecht,Nederland
Soliciteer directhttps://www.nieuwegein.nl/gemeente-bestuur-en-organisatie/organisatie/werken-bij-de-gemeente/senior-adviseur-bestaanszekerheid

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.