Redacteur Hogeschool Utrecht 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Redacteur Hogeschool Utrecht 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Een groep studenten zitten op de HU campus

Onze expertises

Over ons onderzoek

Contact

Actueel

Redacteur HU Trajectum

 • Dienst Onderwijs Onderzoek & Studentzaken
 • Sluitingsdatum: 27 mei 2024

Trajectum, (trajectum.hu.nl), het journalistiek onafhankelijk platform voor Hogeschool Utrecht, zoekt een redacteur

Wat je gaat doen bij Hogeschool Utrecht
Met een neus voor nieuws en oog voor medezeggenschap, bestuurlijke zaken en politieke kwesties, vertel je in soepele schrijfstijl wat er echt gebeurt binnen Hogeschool Utrecht. Je kunt het nieuws vertalen naar achtergrondverhalen en maakt daarbij gebruik van het netwerk dat je met plezier weet op te bouwen binnen de hogeschool. De ene dag schrijf je een aantal korte berichten over bijvoorbeeld de queer community, de studentenvakbond of een nieuwe directeur. De andere dag ben je vooral bezig met een verhaal over een problematische fusie.

Je werkt zelfstandig aan je stukken, maar maakt ook deel uit van een klein team van professionele journalisten die graag met elkaar samenwerken. Je krijgt de vrijheid om met jouw inbreng aan de slag te gaan.

Wij bieden jou
Behalve een uitdagende baan als redacteur bij Trajectum is de HU een werkgever met prachtige ambities en goede voorwaarden:

 • Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract (D3) met een omvang van 0,6 fte. We spreken direct de intentie uit om te komen tot een dienstverband voor onbepaalde tijd. Interne sollicitanten behouden hun huidige contractvorm.
 • Afhankelijk van je kennis en vaardigheden zullen je verantwoordelijkheden en takenpakket worden bepaald. Op basis hiervan vindt inschaling plaats in schaal 9, met een maximum salaris van minimaal €3.370,00 en maximaal €4.582,91 bij een voltijd-aanstelling.
 • Daarboven ontvang je een vakantietoeslag van 8% en bovendien een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering van € 300,00 bruto per jaar en een internet vergoeding van €37,50 netto bij een voltijd-aanstelling.
 • Een NS Business Card zodat al je OV-reizen (voor werk en privé) kosteloos zijn. Kom je toch liever met de auto of de fiets? Dan krijg je een uitstekende kilometervergoeding.
 • Wij bieden je uitstekende studie en ontwikkelingsmogelijkheden via het eigen HU Ontwikkelportaal.
 • Bij een fulltime dienstbetrekking bestaat de mogelijkheid tot wel 428 uur verlof per jaar en 45 duurzame inzetbaarheidsuren.

Natuurlijk krijg je van ons ook een laptop en een smartphone in bruikleen om locatie-ongebonden te kunnen werken en bieden wij je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van leuke extra's zoals ons fietsplan, kortingen bij verzekeringen, software en fitness. Samen met de sociale partners streven we naar afspraken die echt werken en uitgaan van goed werkgeverschap en goed werknemerschap.

Jouw profiel
Je bent resultaatgerichtheid, kunt goed samenwerken en neemt initiatief. We ontvangen van jou graag jouw motivatie en een overzicht van je ervaring. In jouw cv lezen we in ieder geval dat jij:

 • Een afgeronde journalistieke opleiding hebt, of iets soortgelijks.
 • Ervaring hebt in een journalistieke omgeving.
 • Ervaring hebt in het onderhouden van een netwerk.
 • Gemakkelijk vlot leesbaar stukken kunt schrijven met inhoud.

Naast de kennis en ervaring die je in huis hebt, vinden wij het minstens zo belangrijk wie je bent. Als wij met elkaar in gesprek gaan, dan wordt ons uit jouw voorbeelden het volgende duidelijk:

 • Je bent kritisch en vraagt door om zo het juiste verhaal boven water te krijgen.
 • Je hebt een neus voor het laatste nieuws en interessante verhalen.
 • Je kunt zelfstandig werken en stapt makkelijk op mensen af.
 • Je bent prettig in de omgang.
 • Je deinst niet terug voor het lezen van een taai document als dat nodig is.
 • Je bent je bewust van onze doelgroep: vooral studenten.

Jouw ontwikkelingsperspectief
Bij Hogeschool Utrecht zijn er heel veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Wij helpen je bij jouw ontwikkeling; of dit nu gaat om kennisuitbreiding, coaching of om de volgende stap in je carrière. Bij ons kun je jezelf blijven ontwikkelen in een uitdagende en maatschappelijk georiënteerde omgeving waarbij plezier centraal staat. Kansen zijn er altijd. Het is aan jou om ze te pakken.

Jij komt werken bij Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht (HU) is een grote gemeenschap van bijna 40.000 studenten en ruim 4.000 docenten, onderzoekers en medewerkers. Wij werken intensief samen met de beroepspraktijk en met elkaar. Hoe meer wij samen optrekken, hoe beter we in staat zijn om onze studenten en professionals te leren werken aan oplossingen voor de vraagstukken van nu. De HU-gemeenschap is open, rechtvaardig en duurzaam en zo geven we vorm aan de beroepspraktijk, de maatschappij en de professionals van de toekomst.

De HU is gevestigd op het Utrecht Science Park en in Amersfoort. We bieden hoger beroepsonderwijs aan op drie niveaus: associate degree, bachelor en master. En recent is daar een niveau bijgekomen, namelijk dat van het professional doctorate. Met ons onderzoek hebben we (regionale) impact én creëren we een omgeving waarin we studenten opleiden tot professionals die in staat zijn hun beroepspraktijk te innoveren.

Solliciteren
Hogeschool Utrecht haalt ontwikkeling en inspiratie uit verscheidenheid aan gender, kleuren en culturen. Iedereen die zich herkent in het profiel en graag deze rol zou komen vervullen, is van harte welkom om te reageren. Solliciteren kan uitsluitend online tot en met 26 mei 2024.

Neem dan contact op met () via . Neem dan contact op met Jacqueline de Moor (corporate recruiter) via , of bel .

We hebben onze eerste gesprekken gepland op 10 juni 2024. We bepalen samen wat jouw startdatum wordt.

De sollicitatieprocedure is te vinden in de sollicitatiecode op onze site https://www.hu.nl/werkenbij/arbeidsvoorwaarden .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJournalist
Indicatie salaris (min – max]3370 – 4582
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieUtrecht, Utrecht,Nederland
Soliciteer directhttps://www.hu.nl/werkenbij/vacatures/redacteur-hu-trajectum

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.