Projectleider Duurzaamheid Yacht 10-11-2023

  1. Vacatures Leek
  2. Projectleider Duurzaamheid Yacht 10-11-2023

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

De SED Organisatie, de werkorganisatie van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, ontwikkelt zich! 


Nederland verduurzaamt. Overal in het land wordt gewerkt aan een duurzame toekomst: in huis, bij bedrijven, door de rijksoverheid en ook bij gemeenten. We zijn daarom op zoek naar een projectleider duurzaamheid: iemand die beleid en plannen vertaalt naar de praktijk en die nieuwe wegen durft in te slaan. Natuurlijk vertellen we je ook graag wat we je te bieden hebben.

 

Jouw plek binnen team Klimaat & Duurzaamheid

Programmamanager SED: “Ons team valt onder de afdeling Ruimtelijk Beleid. We werken aan de verduurzamingsopgaven van de drie gemeenten én van de organisatie zelf. Daaronder valt onder andere de opdracht tot het aardgasvrij maken van bestaande bouw en meer opwek van duurzame energie. We werken veel samen met collega’s die ook een link hebben met verduurzamen van onze gemeenten, waaronder economische zaken en invullen. Ook werken we via werkgroepen en verbanden nauw samen met collega’s uit buurgemeenten. De afgelopen tijd hebben we vooral gewerkt aan beleid - het team bestaat vooralsnog uit beleidsmatige functies. Nu beleidskaders zijn vastgesteld willen we dóór, met uitvoeringsplannen en realisatie daarvan. Daarvoor zoeken we versterking in de vorm van een projectleider.”


Hoe ziet jouw rol als projectleider eruit? 

Jouw dagelijks werk bestaat uit het ontwikkelen van wijkuitvoeringsplannen, gericht op het aardgasvrij maken van de drie gemeenten. Dat doe je samen met collega’s, maar er zijn ook veel andere partijen bij betrokken, waaronder inwoners, woningcorporaties, netbeheerders, bedrijven en andere stakeholders. Als projectleider zorg je voor verbinding, om zo te komen tot een plan waar iedereen achter staat. En dat niet alleen: vanzelfsprekend moet het resultaat een haalbaar en betaalbaar alternatief voor aardgas zijn. Gezien de ontwikkeling van het programma Klimaat & Duurzaamheid kunnen je werkzaamheden op termijn verschuiven naar bijvoorbeeld de ontwikkeling van een zonneweide of een project op het gebied van circulariteit of de isolatieaanpak. Kortom: er is genoeg werk aan de winkel. 


Zie jij een aardgasvrije toekomst voor je? 

Je kunt je wellicht voorstellen dat het gaat om een stevige klus. We zoeken dan ook een aanpakker met hbo- werk- en denkniveau en ruime ervaring als projectleider, bij voorkeur in (lokale) energieprojecten. Ervaring in of met gemeentelijke organisaties is mooi, maar geen vereiste. Het belangrijkste is dat je overtuigd bent van een aardgasvrije toekomst en hier een waardevolle bijdrage aan wilt leveren. Je krijgt de ruimte én de verantwoordelijkheid om je eigen werk vorm te geven. Als collega ben je dan ook zelfstandig en besluitvaardig, zonder dat je collega’s of stakeholders voorbijloopt. Zie je ergens een kans voorbijkomen? Dan breng je het onderwerp in bij ons wekelijks teamoverleg. Of je pakt meteen even de telefoon om met een van je collega’s van gedachten te wisselen, want de lijnen zijn kort en de deur staat altijd open – dat geldt trouwens ook voor de burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen. We hebben oog voor elkaar en voor de omgeving en we delen dezelfde ondernemende houding.  Als je werkt bij de SED…

…beweeg je mee met veranderingen in de samenleving, waaronder de vraag om transparantie en de rol van de overheid ten opzichte van haar inwoners. We streven naar optimale dienstverlening voor iedereen. 


Werken in een uitdagende complexiteit voor drie gemeentebesturen met veel dynamiek, in één organisatie (Gemeenschappelijk regeling) en met één directie.


Fijne collega’s om mee samen te werken en een goede werksfeer

Verantwoordelijkheid en ruimte om je eigen werk in te delen en uit te voeren, waar hybride werken vanzelfsprekend ook deel vanuit maakt.


De eisen en wensen die wij hebben bij de kandidaat:


Eisen:

Minimaal 6 jaar ervaring als projectleider in multidisciplinaire projecten.

Minimaal 3 jaar ervaring met projecten in het publieke domein met een duidelijke interactie met de omgeving.


Wensen:

Ervaring met het opstellen en realiseren van wijkuitvoeringsplannen

Ervaring in de klimaatopgave zoals vastgesteld door het rijk in de breedste zin van het woord.


Vacature eisen

De eisen en wensen die wij hebben bij de kandidaat:


Eisen:

Minimaal 6 jaar ervaring als projectleider in multidisciplinaire projecten.

Minimaal 3 jaar ervaring met projecten in het publieke domein met een duidelijke interactie met de omgeving.


Wensen:

Ervaring met het opstellen en realiseren van wijkuitvoeringsplannen

Ervaring in de klimaatopgave zoals vastgesteld door het rijk in de breedste zin van het woord.

 

FunctietitelAdviseur Duurzaamheid
Indicatie salaris (min – max]115 – 115
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevenstom.van.den.eijnde@yacht.nl , 06-82294854 onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverheid/Non-profit, Zakelijke dienstverlening
LocatieBovenkarspel, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://easyapply.jobs/r/qiUvAsq20KSX1q23HaRY

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.