Programmamanager Meander Medisch Centrum 16-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Programmamanager Meander Medisch Centrum 16-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Programmamanager Verloskundig Samenwerkingsverband

Wij zoeken

Ben jij op zoek naar een mooie uitdaging naast je huidige werkzaamheden en heb jij een hart voor geboortezorg? Sta je bekend als iemand die actie onderneemt, verbindt en vooruit denkt? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor jou!

Over de afdeling

Het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) VIVA in de regio Eemland biedt integrale geboortezorg. Ons doel is het bevorderen en waarborgen van de kwaliteit van de geboortezorg in de hele zorgketen, met de cliënt centraal. Het VSV-bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende samenwerkingspartners, waaronder VIDA (Coöperatie eerstelijns verloskundigen), Meander Medisch Centrum, het Medisch Specialistisch Bedrijf (gynaecologen) en Kraamzorg Samenwerkingsverband Amersfoort (KSV).

Wat ga je doen

Wij hebben elke 4 weken overleg met de VSV partners. Na ons overleg zet jij diverse actiepunten uit en schakel je met de betrokken stakeholders om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt. Jij bent op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom geboortezorg en bent altijd up-to-date met de laatste nieuwtjes. Tussen onze overleggen door pak je de actiepunten zelfstandig op.

Deze functie brengt verschillende verantwoordelijkheden en werkzaamheden met zich mee, zoals:

 • Bevorderen en waarborgen van de kwaliteit van de geboortezorg in samenwerking met verschillende zorgpartners.
 • Actieve deelname aan het bestuur van het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV), inclusief vertegenwoordiging van de organisatie. Jij zorgt voor een effectieve communicatie en samenwerking tussen alle betrokken partijen in de geboortezorgketen.
 • Samenwerken met VIDA (Coöperatie eerstelijns verloskundigen), Meander Medisch Centrum, het Medisch Specialistisch Bedrijf (gynaecologen) en Kraamzorg Samenwerkingsverband Amersfoort om VSV doelstellingen te realiseren.
 • Bijdragen aan het ontwikkelen en implementeren van beleid, waaronder het jaarplan, ter verbetering van de geboortezorg.
 • Organiseren en deelnemen aan vergaderingen en overleggen binnen het VSV-bestuur en met andere belanghebbenden.
 • Bijdragen aan continue professionele ontwikkeling en kennisdeling binnen het VSV en met externe partners.
 • Het vertegenwoordigen van het VSV bij externe evenementen en netwerkbijeenkomsten om de belangen van de organisatie te behartigen.
 • Op de hoogte blijven van landelijke en regionale ontwikkelingen in de geboortezorg en toepasbaar maken voor het eigen VSV.

Wij vragen

In de rol van Programmamanager Verloskundig Samenwerkingsverband sta je stevig in een dynamische omgeving die soms wat chaotisch kan zijn. Jij brengt hier zelfvertrouwen en kalmte, en geeft er een positieve wending aan. Daarnaast komen de volgende kwaliteiten goed van pas:

 • Je HBO werk- en denkniveau binnen een relevant vakgebied, bijvoorbeeld bestuurskunde, bedrijfskunde of je hebt ervaring opgedaan als regieverpleegkundige.
 • Werkervaring als (bestuurs)secretaris, beleidsmedewerker of in de zorg is een pré.
 • Kennis van en ervaring met beleidsvorming en governance vraagstukken in de zorg en het vermogen om op strategisch niveau de relaties tussen disciplines te leggen.
 • Je bent in staat om voortdurend op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de zorg, veranderingen in wet- en regelgeving, financiering, kwaliteitssystemen en managementmodellen, en deze kennis toe te passen in strategische beleidsadvisering.
 • Je bent zelfstandig, proactief, en hebt een talent voor het verbinden van verschillende partijen binnen en buiten de organisatie, waarbij je de belangen van alle betrokkenen objectief behartigt.
 • Je durft kritische vragen te stellen en kunt snel tot de kern van een probleem komen door een overkoepelend perspectief aan te nemen en te begrijpen wat echt belangrijk is.
 • Je hebt al kennis van verloskunde of bent zeer geïnteresseerd in dit vakgebied en gemotiveerd om je snel eigen te maken.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als in geschrift, teneinde de visie en standpunten van de organisatie helder en overtuigend voor het voetlicht te brengen in beleidsnotities en andere vormen van communicatie.

Wij bieden

 • Een contract voor de duur van een jaar, na een half jaar zal er een evaluatie plaatsvinden.
 • Werken in een positief samenwerkingsverband met bevlogen collega's en prettige werksfeer.
 • Een salaris van € 3.606,- tot maximaal € 5.746,- bruto per maand (FWG 55-60) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van je kennis en ervaring zal je starten in FWG 55 of FWG 60.
 • Ook ontvang je 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Je pensioensopbouw wordt geregeld door Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Interessante extra's, zoals een fietsplan en premiekorting op je verzekeringen.
 • Een vitaliteitsaanbod met allerlei leuke trainingen, activiteiten en praktische tips op het gebied van gezondheid en welzijn (zoals bijvoorbeeld adem koude training, Yoga en bedrijfsfitness).
 • Ruime scholing- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Een actieve personeelsvereniging die bijvoorbeeld stedentrips en skireizen organiseert.

Enthousiast geworden?

Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton! Je kunt t/m zondag 2 juni a.s. reageren op deze vacature.

 • Zien we een match, volgt een eerste gesprek in het ziekenhuis (vrijdagochtend 7 juni)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met , Strategie & Innovatie, via telefoonnummer: .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProgrammamanager
Indicatie salaris (min – max]5746 – 5746
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieAmersfoort, Utrecht,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.meandermc.nl/vacaturebeschrijving/programmamanager-verloskundig-samenwerkingsverband

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.