Onderzoeker Bodem Wageningen Universiteit 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Onderzoeker Bodem Wageningen Universiteit 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

en gewasdiversiteit

Vacature

en gewasdiversiteit

article_published_on_label 13 mei 2024

Locatie Lelystad Einddatum ma 3 juni 2024

Jouw baan

Wil jij als onderzoeker in een dynamische, innovatieve en praktijkgerichte onderzoeksomgeving in de agrarische sector een belangrijke bijdrage leveren aan het integraal verduurzamen van een sector die er toe doet? De Businessunit Open Teelten in Lelystad van Wageningen University & Research heeft een interessante positie voor jou! We komen graag met je in contact!
Als onderzoeker werk je aan belangrijke onderzoeksprojecten van het team Bedrijfssystemen en Bodemkwaliteit in onze businessunit Open Teelten. Je houdt je bezig met een brede aaneenschakeling van projecten met vernieuwing in met name akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt. Voorbeelden hiervan zijn PPS Bemestings Adviezen Akkerbouw Toekomstgericht , PPS Agroforestry , de Boerderij van de toekomst en strokenteelt . Deze projecten vragen van jou een objectieve wetenschappelijke inbreng met een vertaling naar het handelingsperspectief van de praktijk.
We werken zowel aan kortetermijnoplossingen in nauwe samenwerking met de praktijk in zogenaamde praktijknetwerken als ook aan systeemonderzoek waarin nieuwe wegen gevonden worden om de gewenste verduurzaming te realiseren.
Wat ga je doen?
Je werkt samen met het team aan de ontwikkeling van perspectiefvolle innovaties op gebied van duurzame productiesystemen en/of bodem in de akkerbouw en vollegrondsgroententeelt. Hierbij is een integrale benadering gevraagd met respect voor mens, natuur en milieu.
In afstemming met het team, bedenk en ontwikkel je nieuwe projecten. Ook zet je nieuw onderzoek op, voert het uit en analyseert data uit het onderzoek met moderne wetenschappelijke methoden. Je gaat diverse projecten leiden en besteedt samen met ondersteuning van onze communicatieadviseurs veel aandacht aan communicatie en het verkrijgen van draagvlak bij ondernemers, financiers en andere belanghebbenden.
Je hebt feeling met en werkt nauw samen met ondernemers uit de primaire sector en met bedrijven op gebied van nieuwe technieken en teeltsystemen, zoals strokenteelt en agroforestry. Je presenteert jouw resultaten voor opdrachtgevers, vakpers en via wetenschappelijke rapporten.
Team Bedrijfssystemen en Bodemkwaliteit
Je werkt samen met 31 experts op verschillende vakgebieden (bodem, water, organische stof, bemesting, bedrijfssystemen, agroecologie) aan innovaties in de open teelten. Samen met overheid, bedrijfsleven en praktijk werken we aan oplossingen voor zowel de korte als de lange termijn. Met een integrale benadering van bodem(beheer), bemesting, gewasgezondheid en teeltmaatregelen bieden we de sector oplossingen. Binnen de business unit werken we samen met andere teams die zich bezighouden met water gerelateerde problematiek (zoals gewasgezondheid en de sociaaleconomische aspecten)

Jouw kwaliteiten

Wij komen graag met jou in contact als jij beschikt over:

 • een conceptueel werk- en denkniveau met bij voorkeur ervaring op het gebied van innovatieve toekomstgerichte productiesystemen;
 • een creatieve, analytisch ingestelde teamspeler met een proactieve houding en een resultaatgerichte instelling;
 • brede kennis van de akkerbouw en vollegrondsgroententeelt, tevens is kennis van dataverwerking en statistische analyse een pre;
 • kennis van en interesse in relaties tussen bodem, ecologie, klimaat, bemesting en gewasgroei;
 • enthousiasme voor een omgeving met sterke belangenverstrengelingen of -tegenstellingen,
 • bereidheid om je te verbreden in het kennisveld en opleidingen te volgen om persoonlijke vaardigheden aan te scherpen;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal, zowel in woord als in geschrift. Voor deze functie is beheersing van de Engelse taal gewenst op taalniveau C1. Meer informatie over dit niveau is te vinden in het document Taalniveau .
Je ziet dat er voldoende uitdagingen voor jou liggen. Deze uitdagingen kunnen ook als ontwikkelmogelijkheden gezien worden. Mocht jij dus nog niet het track-record hebben dat in de vacature wordt gevraagd, maar wél solide werkervaring hebben, dan willen we jou ook graag uitnodigen om te solliciteren

Wij bieden jou

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.��Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:

 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €3088,- tot maximaal €5737,- bruto bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10/11). Bovendien is een aanstelling van 0.66-0.8 fte bespreekbaar. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme daarna verlengd zal worden naar een contract voor onbepaalde tijd. Uiteraard gaan we graag het gesprek met je aan als hier vragen over zijn.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Dax Teunissen, corporate recruiter, via
Wil je solliciteren?
Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdviseur Bodem
Indicatie salaris (min – max]3088 – 5737
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheTechniek
LocatieLelystad, Flevoland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.wur.nl/nl/vacature/onderzoeker-bodem-en-gewasdiversiteit.htm

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.