MBO en HBO-Stagiair Boswachter Publiek Staatsbosbeheer 16-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. MBO en HBO-Stagiair Boswachter Publiek Staatsbosbeheer 16-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

logo Staatsbosbeheer

MBO en HBO-Stagiair boswachter publiek

 • Zeewolde
 • mbo
 • 32 - 36 uur per week

Interesse in de combinatie mens en natuur? Staatsbosbeheer Zeewolde biedt een stageplek voor een MBO-er en HBO-er die de boswachters publiek willen ondersteunen.

Waar is je stageplek?

Staatsbosbeheer Zeewolde beheert ruim 5000 hectare aan bos, strand, heide en moeras in de gemeente Zeewolde. Met het grootste aaneengesloten loofbos van Nederland dat ook nog eens centraal in het land gelegen is, een toenemende recreatiedruk en grote landelijke vraagstukken waar druk op staat staan we voor een uitdaging. Hoe behouden we de samenhang voor plant en dier en geven we ondertussen ruimte aan de mens om te recreëren of de natuur te benutten? Een vraag waar mogelijk geen goed of fout antwoord op is, maar waar de boswachters dagelijks balans in proberen te vinden.

Wat ga je doen?

Als boswachter publiek ben je verantwoordelijk voor de recreatieve voorzieningen, communicatie en educatie vanuit je beheereenheid. Wij bieden dan ook de keuze voor een focus op een van die drie projecten.

Als stagiair krijg je een ondersteunende rol. Jouw bijdrage telt! De basis zal bestaan uit ondersteuning in de communicatie (social media, excursies promoten, posters maken), maar daarnaast zal je ook je handen vies moet maken voor onderhoud aan de recreatieve voorzieningen.

Tijdens de stageperiode zullen we naast reguliere werkzaamheden de focus leggen op een project omtrent educatie, communicatie of recreatieve voorzieningen. Dit project kunnen we op maat maken met eisen en wensen vanuit school.

Wie zoeken we?

 • Je bent een 3e- of 4e-jaars HBO student of een MBO-niveau 4 BOL-student en zoekt vanaf september 2024 een stageplaats;
 • Je hebt basiskennis over natuur;
 • Je hebt een goede kennis van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent praktisch ingesteld;
 • Je bent flexibel in je werktijd;
 • Je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je bent communicatief.

Dit bieden we

Staatsbosbeheer biedt een stagevergoeding. Daarnaast delen de boswachters hun kennis, ervaring en belevenissen met je. In overleg is het mogelijk om een slaapplek te huren. Je krijgt een kilometervergoeding als je niet met jouw OV-jaarkaart kunt reizen. Arbo en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel, dus je krijgt een uitgebreide instructie voor het werken met het machinepark. Op kantoor de Zevenhorst (Groenewoudseweg 7 in Zeewolde) is er ruimte om gebruik te maken van een computer.

Over Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer zet zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren, om die te beleven, beschermen en te benutten. We beheren ruim 270.000 ha natuur in Nederland en betrekken mensen bij natuur die hen raakt. Als grootste terrein beherende organisatie van Nederland zijn we nauw betrokken bij allerlei zaken die in de belangstelling staan van publiek, ondernemers, politiek en bestuur. Lees meer over Staatsbosbeheer.

Handig om te weten

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelTutor
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractStage
BrancheLandbouw/Bosbouw/Visserij
LocatieZeewolde, Flevoland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijstaatsbosbeheer.nl/vacatures/mbo-en-hbo-stagiair-boswachter-publiek-1081515/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.