Manager Financiën Nationale Jeugdraad (NJR) 08-11-2023

 1. Vacatures Leek
 2. Manager Financiën Nationale Jeugdraad (NJR) 08-11-2023

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

NJR is de springplank van de nieuwe generatie. Wij zorgen ervoor dat jongeren het beste in elkaar naar boven halen en samen zoveel mogelijk positieve invloed hebben op de wereld.

Weet jij wat er nodig is voor een goed financieel management van een groeiende maatschappelijke organisatie en weet je jouw financiële kennis op een toegankelijke manier te delen met de rest van de organisatie? Houd jij ervan om complexe vraagstukken op te lossen en ben je in staat om heldere en scherpe analyses te maken? Dan horen we graag van jou, want NJR zoekt per 1 januari 2024 een:

Manager Financiën / MT-lid (32-36 uur per week)

Over NJR

NJR is de grootste jongerenorganisatie van Nederland. We zijn een vereniging van 35 landelijke jongerenorganisaties en voeren daarnaast onze eigen projecten uit. We werken van lokaal tot internationaal en bereiken elk jaar honderdduizenden jongeren via onze activiteiten. Bij NJR werken ongeveer 40 (veelal jonge) medewerkers en ongeveer 15 stagiairs. Onze projecten worden uitgevoerd vanuit de programmateams Democratie & Participatie, Ervaringsdeskundigheid & Beleid en Talent & Impact. Voor ondersteuning van deze programma’s en het versterken van onze organisatie als geheel zorgen de teams Mens & Organisatie, Financiën en Communicatie.Team Financiën bestaat uit een Manager Financiën, een boekhouder en een projectcontroller. De begroting van NJR bedraagt in 2023 ongeveer 4,5 miljoen euro. Onze activiteiten worden gefinancierd door verschillende ministeries, bijdragen van private fondsen en samenwerkingen met andere organisaties. In verband met het grote aantal projecten en financiers is goed financieel management voor ons cruciaal. Niet alleen om intern te kunnen sturen, maar ook om verantwoording af te kunnen leggen aan onze financiers over de bestede bijdrages.

Jouw rol en taken

Als Manager Financiën val je direct onder de directeur, maak je deel uit van het managementteam en ben je verantwoordelijk voor het inrichten, uitvoeren en bewaken van ons financieel management. Deze vacature ontstaat door het aankomend pensioen van onze huidige manager. Onze financiële afdeling is volop in ontwikkeling, ook door de groei die we als organisatie doormaken. We zijn dit jaar gestart met de implementatie van Exact en werken naar een situatie waarin iedereen toegang heeft tot voor hen relevante financiële informatie. Samen met je collega’s werk je aan een strakke financiële organisatie en een goed financieel inzicht.

 • Je bent eindverantwoordelijk voor een overzichtelijke en accurate financiële administratie en stuurt hierbij de verschillende teamleden aan;
 • Je adviseert en ondersteunt de directeur, de programmamanagers en het bestuur op heldere en toegankelijke wijze bij alle voorkomende financiële (beleids)vraagstukken;
 • Je maakt de interne kwartaalrapportages met informatie over inkomsten, besteding van activiteitenkosten en de gemaakte uren;
 • Je stelt de jaarlijkse organisatiebegroting op en maakt de diverse projectbegrotingen en projectafrekeningen;
 • Je verzorgt het opstellen van de jaarrekening en onderhoudt het contact met de accountant;
 • Je bepaalt mede de strategie en koers van de organisatie als geheel en draagt bij aan de jaarplannen, jaarverslagen, jaarrekeningen en beleidsplannen.

Wat zien we graag bij jou?

 • Goed financieel inzicht, vaardigheid in het opstellen van (financiële) rapportages en plezier in het oplossen van complexe vraagstukken;
 • Goede communicatieve vaardigheden en in staat om scherpe en heldere analyses te maken;
 • Bij voorkeur ervaring in een vergelijkbare functie - aantoonbare ervaring met het opstellen van jaarrekeningen volgens richtlijn RJk C1 ‘Kleine organisaties zonder winststreven’ is een pré;
 • Kennis van AO/IC- en planning- en control principes;
 • Affiniteit met IT en in ieder geval uitstekende kennis van Excel; ervaring met Exact is een pré;
 • Een hands-on mentaliteit en een proactieve houding.

Waar je woont maakt niet uit, en thuiswerken kan natuurlijk bij ons, maar wél vinden we het belangrijk we dat je gemiddeld 2 dagen per week op ons kantoor in Utrecht werkt en aanwezig kan zijn bij belangrijke dagen/meetings die ook vaak in Utrecht plaatsvinden. We moedigen iedereen aan om zich aan te melden. M/V/X, MBO/HBO/WO, veel ervaring of minder ervaring en wat je achtergrond ook is: iedereen is welkom. Echt.

Wat bieden wij?

Een baan voor 32-26 uur per week, vanaf 1 januari 2024. Je wordt ingewerkt door de zittende financieel manager, die zijn kennis en onze werkwijzen aan je zal overdragen. We geven eerst een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Als het van beide kanten goed bevalt, kunnen we verlengen. Je gaat deel uitmaken van een jonge organisatie met open en vriendschappelijke sfeer. Als medewerker krijg je toegang tot trainingen en workshops van NJR, en volop ruimte om aan je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken. Deze functie is ingeschaald volgens de cao Sociaal Werk in schaal 10 (salaris tussen 3.656 en 5.483 euro, afhankelijk van kennis, vaardigheden en ervaring). Daarnaast groei je bij NJR na je eerste en derde jaar zelfs met twee periodieken in plaats van één. Ook krijg je  vakantiegeld, eindejaarsuitkering, pensioenopbouw en loopbaanbudget.

Reageren?

Solliciteren doe je door onderstaand formulier in te vullen (je hoeft dus geen brief te schrijven!). Doe dit uiterlijk op zondag 3 december. De eerste gespreksronde staat gepland op donderdag 7 december en de tweede gespreksronde op donderdag 14 december. Voor meer informatie over NJR kijk je op onze website of Instagram. Voor meer informatie en vragen over de functie kun je contact opnemen met onze directeur Jacco van Mersbergen via jaccovanmersbergen@njr.nl.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelTeamleider Financiën
Indicatie salaris (min – max]3656 – 5483
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensvacatures@njr.nl , 302303575 https://www.njr.nl/nl/
Type contractTijdelijk
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieUtrecht, Utrecht,Nederland
Soliciteer directhttps://njr.homerun.co/manager-financien-mt-lid-32-36-uur/nl

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.