Manager Data Independer 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Manager Data Independer 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Neem contact op met Careerguide

Manager Data

Werken in een omgeving waar je met data écht het verschil kan maken? Met z'n allen de schouders eronder om het leven van 75.000 dagelijkse bezoekers makkelijker te maken? Waar, naast hard werken, ook veel ruimte is voor plezier, ontwikkeling en ontspanning? Dan is de rol als Manager Data bij Independer misschien wel echt iets voor jou.

Organisatie Independer

Locatie Hilversum

Salaris € 72.000 - € 102.000 per jaar

Gepubliceerd op 10-05-2024

Wat ga je doen als Manager Data bij Independer?

Independer heeft de ambitie om het grootste 'vaste lasten platform' van Nederland te worden. We willen klanten optimaal ondersteunen bij het beheren van hun vaste lasten, het voorzien in relevante informatie en het vergelijken van bijvoorbeeld verzekeringen of energiecontracten. Een belangrijke randvoorwaarde hiervoor is Data. Jouw uitdaging als Manager Data is om ervoor te zorgen dat Independer de volledige waarde van data kan benutten en daarmee korte en lange termijn doelstellingen kan waarmaken.

De rol is veelzijdig, van het uitvoeren van de datastrategie, tot het begeleiden van data-gerelateerde projecten, tot het leiden van de diverse data-teams, het meekijken met nieuwe data use cases en technische designs. Je houdt van de afwisseling die hierbij hoort en het schakelen tussen operatie, strategie, business en techniek.

Het data-team van Independer bestaat uit ongeveer 25 mensen, verdeeld over vier subteams: Data Science, Data Engineering, Business Intelligence en het Data Platform-team. In de rol van Manager Data stuur je de functionele team leads van deze teams en een aantal data-specialisten aan. Naast de aansturing van het data-team ben je een belangrijke schakel in de samenwerking met andere afdelingen, zoals IT, design en Category Management.

Independer is onderdeel van DPG Media Online Services. Als Manager Data Independer rapporteer je aan de Head of Data van Online Services en zit je dicht tegen de directie van Independer aan. Door de overkoepelende DPG Online Services data-strategie en de nauwe samenwerking met de andere DPG Online Services data-teams en specialisten staan we extra sterk in wat we willen bereiken met data.

Concreet ga je aan de slag met:

 • Uitvoering van de datastrategie: in opdracht van de Head of Data en in samenwerking met andere (data) collega's zorg je ervoor dat de datastrategie omgezet wordt naar de praktijk en daarmee organisatiedoelstellingen optimaal worden ondersteund.
 • Realisatie en operatie van het data domein: je bent verantwoordelijk voor de oplossingen, techniek en architectuur van het data domein, met daarin onderdelen zoals het Data Platform, data pipelines en de adviesalgoritmes. Je borgt continuïteit en kwaliteit en stuurt op waarde vanuit data, binnen beschikbaar budget en resources.
 • Datagedreven way of working: je zorgt ervoor dat de organisatie op de hoogte is van de toegevoegde waarde van data. Je bent aanjager van een cultuur waarin digitale innovatie op basis van data wordt omarmd en waarin we data op een verantwoorde manier inzetten.
 • Aansturing en empowered data-teams: je zorgt ervoor dat de vier data-teams aan de high level roadmap en business doelstellingen werken. Hierbij creëer je een situatie waarin zij in de beste mogelijke context en middelen hun werk kunnen doen.
 • Begeleiding Data Transformatie: je begeleidt en geeft sturing aan de lopende data transformatie, waarin we onder andere een nieuw data platform aan het uitbouwen zijn. Hier begeleid je en geeft je richting aan projecten en initiatieven met veel onderlinge afhankelijkheden.
 • Stakeholder Management: je bent continu bezig met het creëren van draagvlak en de afstemming met andere collega's. Je bent verantwoordelijk voor de juiste inzet van datacapaciteit door de hele organisatie en beheert bijbehorende budgetten.

Waarom juist Independer?

Vanaf dag één doen we bij Independer alles om waarde te creëren voor de klant. Dit doen wij door de klant inzicht te geven in hun vaste lasten en een juiste match te vinden met wat nodig is. Dit heeft ons één van de grootste en meest toonaangevende vergelijkingsplatformen gemaakt.

Vanuit dat perspectief is data altijd al heel belangrijk geweest. Je hoeft bij Independer eigenlijk niemand uit te leggen dat dat zo is. De nadruk ligt juist op hoe we met data de volgende stap kunnen zetten om echt succesvol te worden.

De cultuur binnen Independer is hecht, informeel en gericht op (persoonlijke) groei. We bieden je veel vrijheid en een omgeving waarin durf wordt beloond. Hiervoor werk je nauw samen met je data collega's, maar vooral ook met collega's vanuit andere disciplines, zoals design, product en marketing.

We mogen onszelf officiëel een Great Place to Work noemen. We hebben de titel gekregen van onze collega's en Great Place to Work Nederland. Wat dat inhoudt? Onze collega's noemen dit een fijne organisatiecultuur waar ze met veel plezier, vertrouwen en trots willen werken.

Wat zoeken wij in onze nieuwe Manager Data?

Je bent iemand met echte passie voor data, inzichten en digitale innovatie op basis van data. Je bent ondernemend en kan je vastbijten in een grote uitdaging. Je inspireert, weet mensen te motiveren en samen te brengen. Je hebt daarnaast veel ervaring in de wereld van data (analytics) en datamanagement, bij voorkeur in een e-commerce organisatie.

Verder breng je het volgende mee:

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Een bewezen trackrecord in het leiden en motiveren van teams met technische specialisten in vergelijkbare context.
 • Je kan op strategisch en tactisch niveau meedenken, complexe problemen structureren en oplossingen eenvoudig uitleggen aan stakeholders op alle niveaus in de organisatie.
 • Het vermogen om strategische doelstellingen te vertalen naar concrete actieplannen voor het data-team.
 • Ervaring met het werken aan cross-functionele projecten en het samenwerken met verschillende disciplines binnen de organisatie.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en sensoren voor het sentiment binnen de organisatie.
 • Je bent op de hoogte van recente ontwikkelingen in het vakgebied en proactief in de verkenning hiervan om kansen en risico's te identificeren.
 • Bij voorkeur heb je zelf ook ooit geprogrammeerd of geanalyseerd, voelt je inmiddels een dinosaurus op dat vlak, maar bent nog scherp genoeg om hele goede vragen te stellen.

Wat krijg jij van ons?

 • Salaris
 • Reiskostenvergoeding
 • Een open, informele en hechte cultuur
 • Hybride werken
 • De Independer Academy
 • Vers diner door kok
 • Uitgebreide lunch met saladebar
 • Tafeltennis / Pooltafel / Flipperkast
 • Sport- en funactiviteiten
 • Flexibiliteit in je werktijden
 • Premievrij pensioen
 • Online leeromgeving met diverse cursussen
 • 30 verlofdagen (bij een 40-urige werkweek)
 • Bonusregeling
 • Een spannende jaarafsluiting 'het zorgseizoen'
 • Gezellige borrels, feesten en Independer weekend

Solliciteren

Graag ontvangt Independer je sollicitatie voor de functie van Manager Data in Hilversum via de sollicitatiebutton.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelData Engineer
Indicatie salaris (min – max]5556 – 7870
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieHilversum, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.gemeentefinancials.nl/vacature/manager-data-hilversum-independer-n4ugeicqad1beevt

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.