Jurist arbeidsrecht (32 – 38 uur) Kunstenbond 09-11-2023

 1. Vacatures Leek
 2. Jurist arbeidsrecht (32 – 38 uur) Kunstenbond 09-11-2023

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Heb je hart voor kunst en cultuur? Wil je opkomen voor de belangen van werkenden in de culturele en creatieve sector? Is dienstverlening je op het lijf geschreven? Ben je een betrokken en bevlogen jurist?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Jurist arbeidsrecht (32 – 38 uur)

Wie zijn wij?

De Kunstenbond is dé vakbond voor alle werkenden in de creatieve en culturele sector. Al onze werkzaamheden zijn gericht op het verbeteren van de positie van werkenden in deze sector. We strijden voor fatsoenlijke beloning, eerlijke contracten, voldoende sociale zekerheid en een veilige werkomgeving.

De Kunstenbond is een vereniging van en voor leden. Onze leden zijn georganiseerd in verschillende vakgroepen: Muziek, Beeldend, Theater en Dans, Kunsteducatie en DAMD.

Vanuit Amsterdam werken we met 22 collega’s voor deze leden. Hier vind je alle collega’s en bestuursleden.

De Kunstenbond biedt unieke en gespecialiseerde kennis voor de sector op het gebied van arbeidsrecht, sociale zekerheid, intellectuele eigendom en contractenrecht.

De focus voor deze vacature ligt op arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. 

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je bent een arbeidsrechtjurist, met ten minste drie jaar ervaring, die met advies en ondersteuning leden van de Kunstenbond wil versterken.
 • Je hebt een afgeronde opleiding WO-rechten.
 • Je beschikt over de volgende vaardigheden om goed te kunnen adviseren: klantgericht, analytisch, dienstverlenend, stressbestendig, proactief, open, energiek en empathisch.
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig zowel mondeling als in schrift.
 • Je kunt je werk goed plannen en organiseren en werkt makkelijk samen in een team.
 • Je deelt graag kennis over juridisch relevante zaken en ontwikkelingen met collega’s en leden en vindt het leuk om bij te dragen aan publicaties van de Kunstenbond via onze social media, nieuwbrieven, artikelen, de website etc.

Wat ga je doen?

 • Je behandelt zelfstandig dossiers, hoofdzakelijk op het gebied van arbeidsrecht, ontslag en sociale zekerheid en bij gelegenheid op het gebied van algemeen verbintenissenrecht.
 • Je fungeert als vraagbaak, houvast en adviseur voor leden.
 • Je onderhoudt contacten met verschillende betrokken partijen; je informeert, analyseert, onderhandelt en adviseert.
 • Bij conflicten begeleid of voer je processen, van bemiddelingen en klachtenprocedures tot bezwaarprocedures en een gerechtelijke procedure bij de kantonrechter.

Bijdragen aan ontwikkeling

De Kunstenbond werkt er hard aan om relevant te blijven voor onze leden en de organisatiegraad in de sector te verhogen. Het zou fijn zijn als je op één of meerdere van de volgende gebieden een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van onze organisatie:

 • De Kunstenbond wil een diverse en inclusieve vereniging en organisatie zijn. Jij draagt door wie je bent en wat je doet bij aan dit doel.
 • Je hebt kennis van medezeggenschapsrecht en bent in staat ondernemingsraden te adviseren en trainen.
 • Grensoverschrijdend gedrag is een structureel en ernstig probleem in de cultuursector. Ervaring met het begeleiden van mensen die daarmee te maken hebben gehad is een pre.
 • Je hebt ideeën over het werven van leden op basis van het zichtbaar maken van de resultaten van je werk en dat van collega’s.
 • Kennis van aanvullende rechtsgebieden, zoals fiscaal recht, huurrecht of ondernemingsrecht is zeer welkom.

Als onderdeel van je inwerkprogramma zul je ook meewerken op andere afdelingen van Kunstenbond, waaronder de Collectieve Belangenbehartiging en Communicatie & Marketing.

Wat bieden we je?

 • Een uitdagende baan in een jonge en dynamische organisatie.
 • Veel ruimte om je eigen plannen te ontwikkelen en uit te voeren.
 • We hebben een mooi kantoor in centrum Amsterdam en prima thuiswerkvoorwaarden.
 • Je krijgt een jaarcontract, met uitzicht op een vaste baan.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een salaris passend bij het aantal jaren werkervaring: tussen €3.299 en €6.090 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 38 uur per week.

Informeren en solliciteren

Ben je enthousiast, herken je jezelf in dit profiel en wil jij ons helpen de missie van de Kunstenbond waar te maken? Reageer dan direct!
Elke vrijdagmiddag beoordelen we de binnengekomen sollicitaties. Zodra we met goede kandidaten in gesprek gaan, sluiten we de vacatureperiode. Mail jouw motivatie en cv naar jethootsmans@kunstenbond.nl.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJurist Arbeidsrecht
Indicatie salaris (min – max]3299 – 6090
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)32 – 38
Contactgegevensjethootsmans@kunstenbond.nl , 31202108050 https://kunstenbond.nl/
Type contractTijdelijk
BrancheKunst/Cultuur/Entertainment
LocatieAmsterdam, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directonbekend

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.