Jeugdbeschermer Partners voor Jeugd 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Jeugdbeschermer Partners voor Jeugd 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Logo Partners voor Jeugd

28-32 uur

Stagiair Jeugdbeschermer

 • Alkmaar, Nederland
 • € 400
 • 28-32 uur per week
 • HBO

Standplaats: Meetingpoint zit in Alkmaar (werkregio's Zaanstreek-Waterland en West-Friesland)
Periode: Wij zoeken een stagiair(e) voor een geheel schooljaar (voor de duur van 10 maanden) vanaf september 2024.

Direct in je stage de dynamiek van het werk als Jeugdbeschermer ervaren, met alle handelingen, overleggen en rapportages, die daarbij horen. Dat kan bij Partners voor Jeugd. Wij vinden het belangrijk om jou deze stage te bieden, omdat je op deze manier een inkijkje krijgt in het werk en we zo bijdragen aan het opleiden van toekomstige professionals in de jeugdzorg.

De organisatie
De Jeugd- & Gezinsbeschermers (onderdeel van Partners voor Jeugd) zijn actief in de provincie Noord-Holland. DJGB staat voor de bescherming van kwetsbare jeugdigen en het versterken van hun eigen kracht. Want ieder kind heeft recht om op te groeien in een veilige omgeving. Samen met het gezin en/of de jongere versterken we wat goed gaat en gaan we aan de slag met wat beter kan en moet. Zo kunnen onze jeugdigen zich blijvend ontwikkelen tot gezonde en evenwichtige volwassenen, die volwaardig deelnemen aan de samenleving.

Wat houdt de functie van Jeugdbeschermer in?
Je richt je op de veiligheid van een kind of kinderen in een gezin. Als Jeugdbeschermer zet je vanuit het gedwongen kader alle hulp in om de veiligheid van een kind of jongere te waarborgen. Je wordt ingeschakeld nadat een kinderrechter een maatregel voor kinderbescherming heeft uitgesproken. Vanaf dat moment heb je de verantwoordelijkheid over de veiligheid van het kind of de jongere. Je rapporteert naar de rechtbank, tevens ben je aanwezig bij zittingen over de gezinnen waarbij je betrokken bent. Je hebt als Jeugdbeschermer een coördinerende rol, je bent de regievoerder en onderhoudt contacten met het netwerk en andere organisaties die betrokken zijn. Dit alles met als doel om de veiligheid terug te laten keren. Uiteraard bouw je de werkzaamheden als stagiaire op en sta je onder supervisie van een collega/je stagebegeleider.

Elke dag is anders en het werk is afwisselend
Het werk is divers en heel dynamisch. Je gaat o.a. mee naar de jongeren, de gezinnen en het netwerk, de ketenpartners waarmee we het toezicht en de zorg en begeleiding vormgeven, zittingen bij de rechtbank en je neemt deel aan casuïstiekbesprekingen en teamvergaderingen. De Jeugdbeschermers werken in de basis vanuit huis, maar in iedere jeugdzorgregio hebben we een meetingpoint waar de overleggen en vergaderingen plaatsvinden en waar we als collega's elkaar kunnen ontmoeten en kunnen (samen)werken.

Jouw stage
Als stagiair(e) kun je rekenen op persoonlijke begeleiding en coaching van jouw stagebegeleider. Je kunt bij hem of haar terecht met al je vragen. Deze stagebegeleider heeft ook contact met jouw stagedocent over de voortgang van je stage. Zo verloopt je stageperiode zo soepel mogelijk.

In de inwerkfase maak je meteen kennis met de organisatie, de afdeling en de inhoud van de werkzaamheden. Daarnaast stellen we jouw stagedoelen vast. Vervolgens doe jij door het meelopen en kijken jouw eerste ervaringen op. Na deze inwerkperiode krijg je gestructureerde opdrachten of deeltaken die je zelfstandig kan uitvoeren. Ook voeren we tussentijds evaluatiegesprekken en krijg je de gelegenheid om praktijkopdrachten van school uit te voeren.

Jouw profiel

 • Je volgt een hbo-opleiding Social Work, Pedagogiek of Toegepaste Psychologie en zoekt een stage voor het 3de leerjaar;
 • Je bent een schooljaar beschikbaar vanaf september 2024;
 • Je hebt interesse in onze specifieke doelgroep;
 • Je hebt basiskennis van de jeugdwet- en regelgeving.

Wie je in de basis bent

 • Je bent open en benadert anderen met respect;
 • Feedback zie je als nuttige informatie waar je van leert;
 • Je kunt zelfstandig werken en voelt je verantwoordelijk voor je werk en je handelingen.

Wat je kan

 • Je pakt aan en neemt zelf initiatief;
 • Je laat je niet direct omverblazen: je staat stevig in je schoenen;
 • Je communiceert gemakkelijk met zowel ouders als de jeugdigen, in een gesprek en op papier;
 • Je kunt goed samenwerken met verschillende mensen.

Wij zorgen voor jou
Zoals jij voor de jeugd gaat zorgen, zorgen wij als Partners voor Jeugd voor jou. Daarom krijg je:

 • Een stagevergoeding conform CAO Jeugdzorg;
 • Toegang tot Expect Jeugd , ons eigen opleidingen- en expertisecentrum;
 • Een stagebegeleider, een ervaren Jeugdbeschermer, die je begeleidt.

Interesse?
Heb je interesse na het lezen van de stagevacature? Solliciteer dan via de sollicitatieknop!

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJeugdbeschermer
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)28 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieAlkmaar, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijpartnersvoorjeugd.nl/vacature/stagiair-jeugdbeschermer-3/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.