Hoofd Zorg Dienst Justitiële Inrichtingen 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Hoofd Zorg Dienst Justitiële Inrichtingen 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

De mensen achter DJI

 • DJI organisatie
 • Maak kennis

Zorg is een onmisbare afdeling binnen het Justiteel Complex (JC) Zeist. Een dynamische omgeving waar we te maken hebben met uiteenlopende somatische en psychische aandoeningen. De medische dienst krijgt te maken met een breed scala aan problematieken. Patiënten zijn vaak verslaafd, dakloos of hebben PTSS.

Standplaats: Soesterberg Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 3.091 - € 4.921 Vakgebied: Zorg, welzijn & behandeling Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 31-05-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Copy Link

Zorg is een onmisbare afdeling binnen het Justiteel Complex (JC) Zeist. Een dynamische omgeving waar we te maken hebben met uiteenlopende somatische en psychische aandoeningen. De medische dienst krijgt te maken met een breed scala aan problematieken. Patiënten zijn vaak verslaafd, dakloos of hebben PTSS.

Standplaats: Soesterberg Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 3.091 - € 4.921 Vakgebied: Zorg, welzijn & behandeling Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 31-05-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd


Soms is de hulpverlening die DJI biedt een flinke stap op de weg terug naar de maatschappij. Vaak is rust en stabiliteit ook belangrijk om de tijd van detentie zo goed mogelijk door te komen. Dat klinkt misschien simpel, maar er zit meer achter. Het belangrijkste deel van een gesprek is vaak dat wat níet wordt gezegd. Daarom zijn kijken, luisteren en observeren minstens zo belangrijk. In combinatie met het zorgvuldig vastleggen van zorggegevens. Het analyseren en behandelen van problemen die met gedachten, emoties en biologische stoornissen te maken hebben spelen een belangrijke rol bij het toekomstperspectief van de gedetineerden en patiënten. Als zorgprofessional bij DJI draag je bij aan de veiligheid van de samenleving.

Dit ga je doen


Een werkplek waar geen dag hetzelfde is en waar je er nooit alleen voor staat! In het zorgdomein binnen JC Zeist zijn verschillende soorten collega's werkzaam en verantwoordelijk voor de zorg aan ingeslotenen. Je kan hierbij denken aan onder anderen justitieel verpleegkundigen, artsen, psychiaters, psychologen, administratief medewerkers, afdelingshoofden en casemanagers.
Als Hoofd zorg zet jij de koers en visie van de afdeling Zorg binnen onze inrichting voort. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van alle activiteiten op het gebied van medische- en paramedische zorg. Je geeft leiding aan de afdeling Zorg en legt hierbij de focus op nieuwe ontwikkelingen en innovatie in de zorg. Jij wilt het verschil maken op het gebied van beleid en praktijk om je team naar een hoger niveau te tillen in de zorg. Je investeert in het persoonlijke contact door onder andere personeelsgesprekken te voeren en aan te sluiten bij de verschillende overleggen. Je zoekt actief naar de verbinding met ketenpartners en andere disciplines binnen de inrichting. Als Hoofd Zorg heb je een signalerende taak en adviseer je de directie en ketenpartners. Dit betekent dat je te maken hebt met diverse belangen en hierin weet te schakelen. Vanuit je passie, drive en ervaring weet jij snel in deze dynamische omgeving te schakelen en verbindingen te leggen.
Als Hoofd Zorg maak je onderdeel uit van het middenkader en je bent daarmee integraal verantwoordelijk als leidinggevende in de operatie van JC Zeist.
Kortom: een uitdagende baan waar jij als ambitieuze leidinggevende vanuit jouw kennis en expertise een groot verschil in kan maken op het vlak van zorg bij JC Zeist. Herken jij jezelf hierin?

VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE? Vacaturenummer: 50296

Mevrouw M. de Bont, waarnemend plaatsvervangend Vestigingsdirecteur

Ries Goudriaan, corporate recruiter

Dit neem je mee

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding;
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring;
 • Kennis van de recente ontwikkelingen binnen de medische-,paramedische en psychosociale zorg;
 • Je kunt goed zelfstandig en solistisch werken.

Dit is jouw kracht :

 • Je beschikt over empathisch leiderschap;
 • Je bent open minded als het gaat om ontwikkelingen en innovatie in de zorg;
 • Je hebt inzicht in de organisatie en taakverdeling binnen de vestiging;
 • Je kunt beleid ontwikkelen en coördineren en monitoren van processen;
 • Je kunt kaders, protocollen en procedures opstellen;
 • Je bent je bewust van de politiek-maatschappelijke context van het werk.

Dit kun je verwachten

 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Een pensioenregeling
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness

 • Salarisniveau - min. Schaal 10 - max. Schaal 10
 • Maandsalaris - min. €3.091,00 - max. €4.921,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
 • Contractduur - 1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week - 32
 • Maximaal aantal uren per week - 36

er zit meer achter werken biJ Justitieel Complex Zeist

Je krijgt zo'n tweehonderdnegentig collega's in allerlei functies. Denk aan verpleegkundigen, complexbeveiligers, penitentiair inrichtingswerkers en casemanagers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor justitiabelen. Zij krijgen binnen de grenzen van orde en veiligheid maximale bewegingsvrijheid en de gelegenheid om, met het oog op hun re-integratie in Nederland of land van herkomst, materiële en emotionele zaken te regelen. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Je merkt dat geen enkele dag hetzelfde is.

Justitieel Complex Zeist is een toekomstvaste, flexibele en innovatieve organisatie die in staat is om verschillende doelgroepen en de wisselende vraag naar capaciteit op te vangen. Vanuit dit vertrekpunt draagt Justitieel Complex Zeist bij aan een rechtvaardige en veilige samenleving. Dit gebeurt door de bewaring op een humane en doeltreffende wijze ten uitvoer te leggen. De vestiging Justitieel Complex Zeist huisvest gedetineerden in verschillende regimes, onder wie Arrestanten, Huis van Bewaring, Extra Zorg Voorziening, Inrichting Stelselmatige Daders en huisvest vreemdelingen op de Gesloten Gezinsvoorziening.

Meer over jouw toekomstige afdeling

In Justitieel Complex Zeist verblijven gedetineerden op strafrechtelijke titel in verschillende regimes, zoals Arrestanten, Huis van Bewaring, Extra Zorg Voorziening en Inrichting Stelselmatige Daders. Daarnaast verblijven binnen de vreemdelingenbewaring 'aan de grens geweigerde' vreemdelingen en illegale vreemdelingen op bestuursrechtelijke titel die het land moeten verlaten en beschikbaar worden gehouden voor uitzetting.
JC Zeist is een toekomstvaste, flexibele en innovatieve organisatie die in staat is om verschillende doelgroepen en de wisselende vraag naar capaciteit op te vangen. Vanuit dit vertrekpunt draagt JC Zeist bij aan een rechtvaardige en veilige samenleving. Dit gebeurt door de bewaring op een humane en doeltreffende wijze ten uitvoer te leggen.

Justitieel Complex Zeist biedt plaats aan 262 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een volwassen gedetineerde in Nederland is 50 dagen.

Het totale personeelsbestand van Justitieel Complex Zeist bestaat voor 55% uit vrouwen en 45% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft? Er zit meer achter werken bij DJI

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Spreekt werken bij DJI je aan?


Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG?

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelHoofd Zorg
Indicatie salaris (min – max]3091 – 4921
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieZeist, Utrecht,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijdji.nl/vacature/zorg-welzijn--behandeling/hoofd-zorg-50296

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.