Ontwerp bestemmingsplan Oostindie - Roomsterweg 13 A Leek en ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Oostindie - Roomsterweg 13 A Leek

Onlangs kwam de volgende bekendmaking binnen vanuit Westerkwartier. Lees hieronder alle informatie die tot nu toe bekend is bij ons. 
  1. Bekendmakingen Leek
  2. gmb-2022-34290
  • Onderwerp: Ruimte en infrastructuur | Organisatie en beleid
  • Waar: officielepublicaties 
  • Categorie: officielepublicaties/gmb/2022

 

Omschrijving:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan Oostindie – Roomsterweg 13A Leek, Leek en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Oostindie - Roomsterweg 13 A Leek voor een ieder ter inzage ligt.ToelichtingBestemmingsplanHet bestemmingsplan Oostindie – Roomsterweg 13A Leek heeft betrekking op het perceel gelegen tussen de percelen Roomsterweg 13 en 14 te Leek, kadastraal bekend gemeente Leek, sectie E, nummer 3512. Met dit bestemmingsplan wordt binnen het plangebied de bouw van een woning mogelijk gemaakt.Ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Burgemeester en wethouders zijn voornemens om een hogere grenswaarde dan de wettelijke norm van 48 dB vast te stellen om de ontwikkeling van een woning mogelijk te maken. De nieuw te realiseren woning bevindt zich binnen de geluidzone van de Diepswal in Leek. Uit het akoestisch onderzoek (bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan) blijkt dat als gevolg van het wegverkeer van de Diepswal een overschrijding van de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting op de gevels optreedt van maximaal 3 dB. Hiervoor wordt een hogere grenswaarde verleend.Ter inzageHet ontwerp van het bestemmingsplan Oostindie – Roomsterweg 13A Leek en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Oostindie - Roomsterweg 13 A Leek ligt met bijbehorende stukken vanaf 28 januari 2022 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC), locatie Leek. Ook zijn de stukken digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1969.BPLE21POST1-OW01).ZienswijzenTijdens de periode van terinzagelegging kan iedereen mondeling of schriftelijk een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze moet worden voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u de reden(en) van de zienswijze aan. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad Westerkwartier, Postbus 100, 9350 AC Leek.Voor inlichtingen of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het KCC (tel. 14 0594).

 

Deel dit artikel met buren en kennissen!

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij houden je op de hoogte van alle bekendmakingen vanuit de gemeente.

Andere bekendmakingen