Omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen voor het aanleggen van een zonnepark kadastraal bekend gemeente Leek, sectie B, perceelnummer 2458 in Oostwold

Onlangs kwam de volgende bekendmaking binnen vanuit Westerkwartier. Lees hieronder alle informatie die tot nu toe bekend is bij ons. 
  1. Bekendmakingen Leek
  2. gmb-2021-361877
  • Onderwerp: Ruimte en infrastructuur | Organisatie en beleid
  • Waar: officielepublicaties 
  • Categorie: officielepublicaties/gmb/2021

 

Omschrijving:

Burgemeester en wethouders van Westerkwartier maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten, bouwen en gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan voor het bouwen van een zonnepark kadastraal bekend gemeente Leek, sectie B, perceelnummer 2458 in Oostwold. De gemeenteraad heeft op 29 september 2021 voor dit project een verklaring van geen bedenkingen (VVGB) afgegeven.Inhoud van het planOp 30 april 2021 is een aanvraag omgevingsvergunning aangevraagd. De gevraagde omgevingsvergunning kan slechts worden verleend met de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3°, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht kan een omgevingsvergunning worden verleend met toepassing van de in de bij algemene bestuur aangewezen gevallen, mits de aanvraag niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Ten behoeve van het bouwplan voor het bouwen van een zonnepark is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld.Ter inzageDe aanvraag, het besluit, de VVGB en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 18 oktober 2021 tot en met 28 november 2021 tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis in Zuidhorn, Hooiweg 9 te Zuidhorn. Instellen beroepTegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking een beroepschrift indienen bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen (postbus 150, 9700 AD Groningen). Een beroepschrift dient te worden ondertekend en ten minste de volgende gegevens te bevatten:· de naam en het adres van de indiener;· de dagtekening;· een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;· de gronden van het beroep.Er kan ook digitaal beroep ingesteld worden bij genoemde rechtbank via loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet men wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

 

Deel dit artikel met buren en kennissen!

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij houden je op de hoogte van alle bekendmakingen vanuit de gemeente.

Andere bekendmakingen