Functioneel Beheerder Douane Belastingdienst 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Functioneel Beheerder Douane Belastingdienst 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Functioneel Beheerder Douane

 • Reageer t/m 26 mei 2024

Wat gebeurt er achter de schermen bij de Douane? In de afwisselende rol van functioneel beheerder bij Douane Centrale Processen ontdek je het! Samenwerken in een klein en hecht team, maar wel onderdeel zijn van een organisatie met maatschappelijke impact. Voel jij je prettig in een omgeving met veel vrijheid en een functie waar je met je probleemoplossend vermogen en proactieve houding het verschil kan maken? Lees dan snel verder!

 • Bachelor-hbo
 • 32-36 uur
 • ICT
 • € 3.091,- / € 4.921,- bruto p.m.
 • Apeldoorn

 • Reageer t/m 26 mei 2024

Dit doe je bij de Douane

De afdeling Douane Centrale Processen (DCP) is verantwoordelijk voor het beheer en support van de centraal geautomatiseerde douaneprocessen. Denk hierbij aan applicaties die zowel voor externe bedrijven als voor de eigen douanecollega's van essentieel belang zijn voor de continuïteit van de goederenstromen. DCP is onderverdeeld in vier teams waarvan drie beheerteams.

De beheerteams zijn ingericht conform de douaneprocessen en voor het team Douane Vervoer, zoeken we een functioneel beheerder. Dit team is o.a. verantwoordelijk voor de applicatie die zorgt voor het toezicht op de noodzakelijke Douane formaliteiten voor het wegverkeer. Ook ben je in deze rol verantwoordelijk voor de applicatie die de uitzonderingssituaties van het wegverkeer afhandelt.
Als functioneel beheerder ben je verantwoordelijk voor het beheer en support van het werkende systeem van deze applicaties. Je begeleidt nieuwe releases naar productie, voert verificatietesten uit en geeft tweedelijnsondersteuning op onderwerpen die je collega's van support niet kunnen oplossen. Bij eventuele storingen fungeer je als spin in het web om de storing vlot en adequaat opgelost te krijgen.

Tot slot ben je verantwoordelijk voor alle kwaliteitsaspecten rond het beheer van de gegevens die in jouw informatiesystemen zijn betrokken. Je neemt deel aan relevante overleggen en tijdens de livegang van nieuwe releases ben je onderdeel van de oplosgroep die stand-bydiensten draait.


Een bijzondere baan, omdat...


• de aangiftesystemen binnen de Douane volop in ontwikkeling zijn en je het verschil maakt in een voor de Douane cruciaal vakgebied.
• je veel vrijheid in je functie hebt, op inhoud van je werk en in de keuze van hybride werken.
• de afdeling volop in ontwikkeling is. Je krijgt veel trainingsmogelijkheden, hebt de ruimte voor eigen initiatieven en zo de mogelijkheid om ook je eigen ontwikkeling te beïnvloeden.
• je met veel collega's samenwerkt en er veel ruimte is voor leerzame en gezellige uitjes.


"Voor mijn teamleden en mij is geen werkdag hetzelfde. Ik haal er voldoening uit dat, mede door mijn bijdrage, de gebruikers, het systeem en het bedrijfsleven elke dag goed kunnen blijven functioneren." - Martin, functioneel beheerder Aangiftesystemen Douane.

Wanneer past deze baan bij je?

 • • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau.
 • • Je hebt aantoonbare ervaring met ICT-systemen, bij voorkeur als functioneel beheerder.
 • • Je hebt een proactieve en communicatieve instelling.
 • • Je schrijft en spreekt goed Nederlands en Engels.

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Omgevingsbewustzijn

 • De afdeling - Douane Landelijk kantoor

  Toon inhoud

  De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

 • De organisatie - Douane

  Toon inhoud

  Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.

 • Bijzonderheden

  Toon inhoud

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • In week 23 vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  De Douane zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

Solliciteren bij de Douane

Het sollicitatietraject bij de Douane loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

Neem contact op met , teammanager Douane

Contact via Whatsapp:

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelFunctioneel Beheerder
Indicatie salaris (min – max]3091 – 4921
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheBeveiliging/Bewaking
LocatieRotterdam, Zuid-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://werken.douane.nl/vacatures/functioneel-beheerder-douane-e2161

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.