Fiscalist Loonheffingen Belastingdienst 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Fiscalist Loonheffingen Belastingdienst 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

 • Reageer t/m 9 juni 2024

Als buitenlandse bedrijven activiteiten ontplooien op de Nederlandse arbeidsmarkt, is het belangrijk dat zij zich aan de fiscale regels op het gebied van loonheffing houden. Als fiscalist houd jij hier toezicht op. Samen met je 55 collega's van het Coördinatiepunt Internationale Beschikbaarstelling Arbeidskrachten (CIBA), bij de Belastingdienst in Heerlen/ Eindhoven, zet je je in voor een juiste fiscale behandeling. Je werkt samen met medewerkers toezicht en bezwaar, controlemedewerkers, registeraccountants en invorderingsmedewerkers.

 • Master-doctoraal
 • 32-36 uur
 • Fiscaal
 • € 3.662,- / € 7.094,- bruto p.m.
 • Eindhoven / Heerlen

 • Reageer t/m 9 juni 2024

Dit doe je bij de Belastingdienst

In jouw functie als fiscalist breng je duidelijk de internationale economische en fiscale situaties bij bedrijven in kaart. Je houdt zicht op het internationale speelveld en de daarbij behorende spelregels. Bij het doorgronden van de grote diversiteit aan fiscale vraagstukken is het belangrijk dat je de politieke belangen meeweegt. Je voert overleg over de wet- en regelgeving met verschillende onderdelen van de Belastingdienst in de segmenten Particulieren, MKB en Grote Ondernemingen, waaronder constructie-bestrijdende teams. Voor collega's met vragen over grensoverschrijdende fiscaliteit en constructies ben jij het eerste aanspreekpunt.

Als fiscalist ben je een gedeelte van je tijd in gesprek met ondernemingen over de fiscale consequenties van voorgenomen activiteiten en plannen. Je behandelt de aangiften, bezwaarschriften en verzoekschriften. Denk aan het beoordelen van nieuwe contra-informatie. Of informatie waarmee we nog niet bekende werkgevers in beeld kunnen krijgen. Je werkt intensief samen met collega's en indien nodig onder begeleiding van en in samenspraak met ervaren fiscalisten. Samen zorg je voor een adequate en actuele klantbehandeling die past bij de belastingplichtige of inhoudingsplichtige. De werkzaamheden worden uitgevoerd in zowel Eindhoven als Heerlen waarbij hybride werken tot de mogelijkheid behoort.

 • je komt te werken bij een unieke organisatie in het dynamische speelveld van het internationale belastingrecht.
 • je een op maat gemaakt opleidingstraject krijgt waarin je je zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak verder kunt ontwikkelen.
 • je een werkomgeving hebt waar we een gezonde werk- en privébalans nastreven.
 • je een rol van betekenis speelt in de uitvoering van onze fiscale wet- en regelgeving. Met jouw bijdrage versterk je een fiscaal gezond Nederland.

"Multidisciplinair samenwerken aan complexe, internationale fiscale vraagstukken. Met als doel de compliance van buitenlandse inhoudingsplichtigen te bevorderen. Dat maakt mijn werk als fiscalist elke dag opnieuw ontzettend leuk en uitdagend!" Tristan, fiscalist loonheffingen internationaal bij de Belastingdienst

 • Je hebt wo-werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van fiscaal recht of fiscale economie.
 • Je hebt minimaal vier jaar relevante werkervaring, bij voorkeur met internationaal belastingrecht en/of premieheffing.
 • Je hebt actuele kennis van loonbelasting en premieheffing en de daarbij behorende (internationale) wet- en regelgeving.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands, Engels en bij voorkeur ook Duits.
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met het participeren in multidisciplinaire teams.

 • De afdeling - Directie Particulieren

  De Directie Particulieren (P) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van ongeveer 11 miljoen burgers, buitenlandse belastingplichtigen, grensarbeiders en werknemers van internationale organisaties en diplomaten. De belangrijkste belastingmiddelen zijn inkomensheffing-niet winst en de schenk- en erfbelasting. De fiscale behandeling omvat toezicht, bezwaar en beroep én de directie behandelt de klachten voor de directies Particulieren, Grote Ondernemingen, Midden- en Kleinbedrijf, Centrale Administratieve Processen en KIantinteractie & -services. De directie Particulieren stuurt bovendien Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) aan.

 • De organisatie - Belastingdienst

  Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl

 • We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • Op 19 juni vinden de selectiegesprekken plaats. De startdatum is per 1 september.

  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau.

  De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren.

  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan.

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

Neem contact op met Maneou de Veer, Adviseur Werving en Selectie

 • Contact via Whatsapp:

Neem contact op met , Teamleider CIBA

 • Contact via Whatsapp:

 • Schaal 11, schaal 12, schaal 13

 • Inschaling vindt plaats in de bij de functie behorende salarisschaal. Bij het ontbreken van relevante kennis en ervaring kan tijdelijk een lagere salarisschaal worden toegepast.

 • Bepaalde tijd, voorafgaand aan onbepaalde tijd

 • Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBelastingadviseur
Indicatie salaris (min – max]3662 – 7094
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheBeveiliging/Bewaking
LocatieHeerlen, Limburg,Nederland
Soliciteer directhttps://werken.belastingdienst.nl/vacatures/fiscalist-loonheffingen-e3855

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.