Dramatherapeut Dienst Justitiële Inrichtingen 08-11-2023

 1. Vacatures Leek
 2. Dramatherapeut Dienst Justitiële Inrichtingen 08-11-2023

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

DRAMATHERAPEUT

Dramatherapie kan een belangrijke rol spelen in de behandeling van patiënten. Vanuit jouw expertise lever je een actieve bijdrage in de behandeling van de patiënten die verblijven in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) in Justitieel Complex Zaanstad.

JOUW WERK IN

ZORG, WELZIJN & BEHANDELING

Mensen die met justitie in aanraking zijn gekomen kunnen somatische, psychiatrische of psychische zorg nodig hebben. Soms is de hulpverlening die DJI biedt een flinke stap op de weg terug naar de maatschappij. Vaak is rust en stabiliteit ook belangrijk om de tijd van detentie zo goed mogelijk door te komen. Dat klinkt misschien simpel, maar er zit meer achter. Het belangrijkste deel van een gesprek is vaak dat wat níet wordt gezegd. Daarom zijn kijken, luisteren en observeren minstens zo belangrijk. In combinatie met het zorgvuldig vastleggen van zorggegevens. Het analyseren en behandelen van problemen die met gedachten, emoties en biologische stoornissen te maken hebben spelen een belangrijke rol bij het toekomstperspectief van de gedetineerden en patiënten. Als zorgprofessional bij DJI draag je bij aan de veiligheid van de samenleving.

DIT GA JE DOEN

Wat ga je doen?

De patiënten (gedetineerden) verblijven in het PPC en niet in een reguliere gevangenis of huis van bewaring vanwege hun psychische kwetsbaarheid of psychiatrische aandoening. Aan de hand van een indicatiestelling of hulpvraag onderzoek jij of dramatherapie kan ondersteunen bij de diagnostiek en het behandeladvies van patiënten.

Je biedt op methodische wijze behandelingen aan patiënten en geeft therapiesessies zowel individueel als in groepsverband. Door een therapeutische relatie op te bouwen met patiënten en deze in stand te houden werk je aan de behandeldoelen uit het behandelplan. Als dramatherapeut heb je een belangrijke rol in het observeren van de patiënten. De voortgang van de therapiesessies hou je bij in het voortgangsrapport van de patiënt en deze bespreek je tijdens de overleggen met het multidisciplinair behandelteam. Vanwege de kwetsbaarheid van de doelgroep ben je continu alert en beslis je, in overleg met collega’s, of patiënten kunnen deelnemen aan de therapieën. Door de veiligheidsvoorschriften goed te handhaven zorg je voor een prettig behandelklimaat.

Als dramatherapeut ben je onderdeel van een team vaktherapeuten binnen het PPC van JC Zaanstad. Het vaktherapeutenteam bestaat samen met jou uit een beeldend therapeut, een muziektherapeut en een psychomotore therapeut. Vanuit jouw expertise denk je mee over de verdere invulling van vaktherapie binnen het PPC in JC Zaanstad.

DIT NEEM JE MEE

 • Afgeronde opleiding tot dramatherapeut op een door de FVB erkende opleiding;
 • Geregistreerd in het Register Vaktherapie of je bent bereid tot registratie;
 • Bij voorkeur ervaring met (forensisch) psychiatrisch patiënten;
 • Kennis van en inzicht in psychiatrische ziektebeelden en bedreven in de omgang met patiënten met (ernstige gedragsstoornissen)
 • Kennis van therapeutische interventiemogelijkheden en groepsdynamische processen;
 • Vaardig met didactiek, rapporteren en gedragsobservaties.

Dit is jouw kracht

 • Je bent flexibel en in staat om snel te schakelen;
 • Je hebt humor, functioneert zowel in een team als zelfstandig;
 • Je maakt makkelijk contact, staat stevig in je schoenen en hebt een pro-actieve houding.

DIT KUN JE VERWACHTEN

 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Een pensioenregeling
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness
 • Vanaf 1 januari 2024 worden de salarissen met 1,5% verhoogd
 • Salarisniveau - min. Schaal 09 - max. Schaal 09
 • Maandsalaris - min. €3.119,00 - max. €4.374,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband -  Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 2 maanden)
 • Contractduur - n.v.t
 • Minimaal aantal uren per week - 24
 • Maximaal aantal uren per week - 32

ER ZIT MEER ACHTER WERKEN BIJJUSTITIEEL COMPLEX ZAANSTAD

Je krijgt zo’n negenhonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en (verpleegkundig) forensisch therapeutisch medewerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor een zeer diverse groep gedetineerden met veel verschillende problematieken – vaak met dubbele diagnose – en culturen. Ook verslavingen en verstandelijke beperkingen komen voor. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

KIJK JIJ VOORBIJ WAT IEMAND GEDAAN HEEFT?ER ZIT MEER ACHTER WERKEN BIJ DJI

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

BIJZONDERHEDEN

 • Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. Dit zorgt ervoor dat je bij DJI, of bij eventuele andere rijksonderdelen, makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht om in te vullen. Met je account kan je ook de status van je sollicitatie inzien, handig toch? Meer informatie hierover vind je in onze sollicitatieprocedure.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Voor alle functies binnen DJI is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. DJI vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelActiviteitentherapeut
Indicatie salaris (min – max]3119 – 4373
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 32
Contactgegevense.luijt@dji.minjus.nl , 625751718 onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieWestzaan, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://link.inhroffice.com/91d28583-9ef2-4e20-b152-561b1ac195b3

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.