Content Creator Schrijf Hogeschool Utrecht 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Content Creator Schrijf Hogeschool Utrecht 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Logo Hogeschool Utrecht

 • Opleidingen

 • Studiekeuze

  Een groep studenten zitten op de HU campus

 • Onze expertises

 • Samenwerken aan Innovatie

  Contact

 • Actueel

Content Creator - Employee Journey

 • Stafdienst Marketing & Communicatie
 • Sluitingsdatum: 15 mei 2024

Word jij er blij van om elke dag inspirerende content te maken voor (potentiële) medewerkers? Ben je creatief, hands-on en kruip je met gemak in de huid van de doelgroep? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen bij Hogeschool Utrecht

Als content creator schrijf je pakkende teksten en maak je aantrekkelijke beeldende content om de employee journey van onze (potentiële) medewerkers zo duidelijk en prettig mogelijk te maken. Je maakt teksten, video's, beelden en infographics voor onze (digitale) kanalen zoals het web, LinkedIn en intranet. Niet alles produceren we zelf van begin tot eind. We werken ook samen met vaste leveranciers om deze content te maken. Briefen van en samenwerken met bureaus behoort dan ook tot je werkzaamheden. Daarnaast werk je nauw samen met collega's van de afdeling Marketing & Communicatie en HR.

We werken data gedreven. Op basis van data bepalen we waar optimalisaties in de employee journey nodig zijn en sturen we bij. Als creator ben je nieuwsgierig naar de prestaties van je content. Je analyseert de resultaten en gebruikt deze inzichten om content te optimaliseren. Je weet wat de doelgroep beweegt en komt met creatieve verbetervoorstellen en bijpassende content.

 • Je bent verantwoordelijk voor het creëren van relevante, actuele, toegankelijke en vindbare content voor de communicatiekanalen in de gehele employee journey, startend met de eerste fase: het werven van nieuwe medewerkers (arbeidsmarktcommunicatie).
 • Je hebt een vlotte pen en kent de kracht van beeld. Je hanteert een hoge kwaliteit en bent in staat om voor verschillende doelgroepen content te maken.
 • Je zorgt voor goede vindbaarheid van de content d.m.v. SEO en monitort de resultaten van de content voor optimalisatie.
 • Je werkt planmatig, bent proactief en resultaatgericht en zoekt van nature makkelijk de samenwerking op. Je weet snel je weg te vinden in een grote, complexe omgeving.
 • Je bent op de hoogte van de laatste trends, weet deze creatief toe te passen en signaleert kansen voor de contentontwikkeling.
 • Je bent bekend met bewerkingsprogramma's en AI-tools om (visuele) content te creëren en te bewerken.

Wat wij je bieden
Natuurlijk bieden wij je een goed salaris én de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Een greep uit onze voorwaarden:

 • Je kunt kiezen voor een NS Business Card, zodat al je OV-reizen (voor werk en privé) kosteloos zijn. Kom je toch liever met de auto of de fiets? Dan krijg je een uitstekende kilometervergoeding.
 • Wij bieden een arbeidsovereenkomst van een jaar (D3) met een omvang van 0,8 fte. Als medewerker van de HU behoud jij je huidige contractvorm.
 • Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is maximaal € 4582,91 (schaal 9).
 • Een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering van € 300,00 bruto bij een voltijd dienstverband.
 • Vakantiegeld en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Uitstekende studie en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • De mogelijkheid om tot wel 428 uur verlof per jaar op te bouwen als je voltijd werkt.
 • Flexibiliteit in werktijden en een smartphone en een laptop, zodat je op alle HU-locaties en soms ook bij jou thuis kunt werken.

Tot slot: je hebt de mogelijkheid gebruik te maken van de collectieve ziektekostenverzekering of andere leuke extra's zoals ons fietsplan, kortingen op diverse verzekeringen, software en hardware.


Wij willen natuurlijk graag dat jij bij ons succesvol wordt in jouw nieuwe baan. Daarom lezen wij in jouw korte brief graag meer over jouw motivatie. In jouw cv lezen we in ieder geval dat jij:

 • Beschikt over een afgeronde hoger onderwijsopleiding in een bij deze functie passende richting.
 • Ervaring hebt in het creëren van relevante, actuele, toegankelijke en vindbare content voor de communicatiekanalen.
 • Ervaring hebt zowel richting contentproductie en het bedenken van nieuwe formats, als richting de journey en doelgroep.

Naast de kennis en ervaring die je in huis hebt, vinden wij het minstens zo belangrijk wie je bent. Als wij met elkaar in gesprek gaan, dan wordt ons uit jouw voorbeelden duidelijk dat jij:

 • Beschikt over het vermogen om te schakelen in rollen en stijlen, zodat jij jouw doelen weet te bereiken.
 • Het werk systematisch, effectief en efficiënt organiseert. Je anticipeert en speelt in op wijzigingen. Je bewaakt de voortgang van taken en activiteiten bewaken en onderneemt actie waar nodig.
 • Actief gericht bent op het realiseren van resultaten en het behalen van de doelen van de organisatie of het onderdeel. Naar uitdagingen zoeken en mogelijkheden signaleren en creëren om de resultaten te verbeteren.
 • Klantwensen en -behoeften signaleert en inventariseert. Je anticipeert en denkt vanuit het klantperspectief en bent gericht zijn op het realiseren van klantwaarde en het verbeteren van de dienstverlening.

Ontwikkelperspectief voor jou
Bij Hogeschool Utrecht zijn er heel veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Wij helpen je bij jouw ontwikkeling; of dit nu gaat om kennisuitbreiding, coaching of om de volgende stap in je carrière. Bij ons kun je jezelf blijven ontwikkelen in een uitdagende en maatschappelijk georiënteerde omgeving waarbij plezier centraal staat. Kansen zijn er altijd. Het is aan jou om deze kansen te pakken.

Bij wie kom jij werken
Meer dan 35.000 studenten. Ruim 4.000 medewerkers verspreid over instituten, kenniscentra en diensten. Continue in ontwikkeling. Niet alleen de studenten. Maar de hele organisatie. Met toonaangevend onderwijs. Onderzoek dat oplossingen bedenkt voor maatschappelijke vraagstukken. En al vier keer uitgeroepen tot meest duurzame hogeschool van Nederland. Samen Duurzaam, Samen Digitaal, Samen Gezond en Samen Lerend.

Bij Marketing & Communicatie doen we iedere dag ons best om de reis van onze medewerkers (employee journey) zo moeiteloos, naadloos en memorabel te laten verlopen. Daar hoort goede content bij. Content die past in die reis en aansluit bij de belevingswereld van de (aankomende) medewerker. Startend met de fase dat zij zich oriënteren op een baan bij de HU, maar zeker ook als ze medewerker zijn. En zelfs als ze een loopbaan elders zijn begonnen en ambassadeur blijven voor de HU als werkgever. Als Content Creator weet je hoe die content maakt en kunt overbrengen aan de (potentiële) medewerkers. Je schrijft pakkende teksten en maakt aantrekkelijke beeldende content om de aandacht van te trekken en engagement te creëren.

Je wordt lid van een gemeenschap waarin we elkaar binnen en buiten het werk ontmoeten op allerlei verschillende plekken en manieren. Bijvoorbeeld bij de community van de HU Alumni , het Netwerk Diversiteit & Inclusie , het Programma Gelijke Stagekansen of tijdens een festival als het Voel je Thuis Festival .


Hogeschool Utrecht haalt ontwikkeling en inspiratie uit verscheidenheid aan gender, kleuren en culturen. Iedereen die zich herkent in het profiel en graag deze rol zou komen vervullen, is van harte welkom om te reageren.
Neem dan contact op met onze recruiter , bereikbaar via . Solliciteren kan alleen online, tot en met 14 mei aanstaande.
We hebben onze eerste gesprekken gepland in de week van 20 mei. Als we samen besluiten dat we een vervolggesprek gaan voeren, dan plannen we die in overleg met jou samen in. Wat ons betreft kan je daarna snel aan de slag; we bepalen samen wat jouw startdatum wordt.

De sollicitatieprocedure is te vinden in de sollicitatiecode op onze site https://www.hu.nl/werkenbij/arbeidsvoorwaarden . Hier is ook een link naar de cao hbo te vinden.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelContent Marketeer
Indicatie salaris (min – max]4582 – 4582
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieUtrecht, Utrecht,Nederland
Soliciteer directhttps://www.hu.nl/werkenbij/vacatures/content-creator--employee-journey

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.