Consultant Distributienet Alliander 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Consultant Distributienet Alliander 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Logo AllianderLogo Alliander

Consulant Distributienet

Alliander Techniek Consultants Hbo Arnhem

Solliciteer voor 31 juli 2024

De samenleving vraagt Liander om onder druk van de energietransitie het maximale uit het net en diens assets te halen, terwijl de digitale mogelijkheden om dat te realiseren in een enorm tempo op de markt komen. Jij maakt het net slimmer bij Alliander. Het betreft een functie voor minimaal 32 uur per week en de standplaats is Arnhem.

De energietransitie is onmogelijk zonder jou als Consultant Distributienet.

Als Consultant Distributienet ben je de inhoudelijke expert van het Laagspanning (LS) en Middenspanning (MS) net. Je begeeft je binnen Liander Klant en Control (LKC) op het snijvlak van digitalisering, elektrotechniek en klantcommunicatie.

 • Je bent primair verantwoordelijk voor de uitvoering en implementatie van veranderinitiatieven op MS en LS vlak, waarbij je heel dicht tegen de operationele processen aan staat. Je pioniert vanuit de inhoud en met als doel versnelling te creëren in de uitrol van initiatieven naar de praktijk. We krijgen meer meetdata en moeten dat inzetten in onze storings- en onderhoudsprocessen. Dat is noodzakelijk om mee te bewegen met de energietransitie. Door het beschikbaar komen van deze data zie jij welke kansen en mogelijkheden er liggen om storingsprocessen en klantinteractie te optimaliseren
 • Je kunt zelfstandig veranderprojecten uitvoeren en tot het gewenste resultaat brengen.
 • Je gaat hands-on aan de slag met nieuwe LS-data, bedenkt mogelijkheden om met spanningsklachten om te gaan en je bedenkt hoe je dit digitaal aan elkaar kunt knopen.

Jij maakt het net completer bij Alliander

Wist je dat we bij Alliander uit verschillende bedrijven bestaan? Samen met Liander, Qirion, Qterra, Dep, Firan en Entrnce ontwikkelen én beheren we het energienet voor miljoenen inwoners van Nederland. En met de huidige energietransitie is dat hard werken. Dat doen we met de hulp van een grote club vakmensen. Dankzij deze talenten hebben wij het volste vertrouwen in de energietoekomst van Nederland. Samen met jou maken wij dat mogelijk.

En jij gaat dat doen bij ons bedrijfsonderdeel Liander. Hier ben jij medeverantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van energienetten zoals elektriciteit en gas. Zo leveren wij energie aan huishoudens, bedrijven en andere klanten.


De kleinste details uitvergroten kan alleen als jij genoeg energie hebt. En de juiste werkomgeving geeft jou dat. Het moet dus wat opleveren.

Je maakt onderdeel uit van de keten Onderhoud & Storingen, en werkt op de afdeling LKC. Binnen LKC bestaan de teams Verkennen, Verbinden, Volbrengen en Energietransitie & Netdigitalisering. Je gaat als Consultant Distributienet aan de slag bij het Team Energietransitie & Netdigitalisering waarbinnen de focus ligt op het ontwikkelen van het nieuwe energiesysteem voor LKC. Hier valt nog veel te ontdekken, te ontwikkelen en op te zetten en samen met jouw collega's pak je dit in een breed werkpakket op.

Jij maakt het net energieker!

Leren door te doen. Dat doe je vanuit je eigen kracht en talent. En dat doe je bij ons. Draag jij daaraan bij met jouw fijne manier van samenwerken? Tof! Zeker als je dit aanvult met:

 • een Hbo-diploma
 • 2-5 jaar relevante werkervaring met processen op MS/LS, digitalisering en/of nettechniek
 • Affiniteit met digitalisering
 • Passie voor de inhoud: IT, OT en Elektrotechniek
 • Sterk ontwikkeld analytisch vermogen
 • Stevig in communicatie skills en met diverse doelgroepen kunnen communiceren

Daarvoor krijg jij op basis van een 38-urige werkweek:

 • een salaris van € 3.810,- tot € 5.442,- bruto per maand.
 • elke maand bovenop je salaris, een individueel keuze budget (IKB) van 18% (fulltime) of 12,8% (parttime) van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantietoeslag. Je kunt dit bedrag uit laten betalen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook extra vrije dagen voor kopen. Jij kiest wat bij jou past.
 • 24,5 vakantiedagen per jaar, ruim aan te vullen met 35 dagen vanuit je IKB (op fulltime basis).
 • een eindejaarsuitkering in december van 6% van je jaarsalaris
 • werken waar dit voor jou het beste werkt, als je functie dit toelaat. Vanaf kantoor of vanuit eigen huis. Zelfs een workation behoort tot de mogelijkheden. Werk je vanuit huis, dan ontvang je hiervoor een thuiswerktegemoetkoming.
 • een NS-Business Card, zodat je duurzaam kan reizen. Kom je met eigen vervoer? Dan krijg je een kilometertegemoetkoming.

Natuurlijk hebben we nog veel meer! Lees meer over al jouw arbeidsvoorwaarden .

Samen maken we het net beter. Voor iedereen, met iedereen. En daar hoor jij bij! Binnen 5 werkdagen krijg je een reactie van ons.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProject Consultant
Indicatie salaris (min – max]3810 – 5442
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieArnhem, Gelderland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.alliander.com/vacature/consulant-distributienet/JR10006/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.