Business Controller Stichting Dignis 16-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Business Controller Stichting Dignis 16-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Dignis

Menu

NL

Business Controller

Heymanscentrum

Geplaatst op 16 mei 2024

 • Standplaats: Heymanscentrum, Groningen
 • Uren: 32 - 36 uur
 • Salaris: €3.767,93 - €5.593,19 - FWG 60
 • Dienstverband: vast

Dignis is op zoek naar een daadkrachtige Business Controller. Een professional die vanuit analyses het management voorziet van de juiste advisering en ondersteuning.

Als Business Controller

 • Adviseer je, gevraagd en ongevraagd, de Raad van Bestuur (RvB) en managementteam op bedrijfseconomisch terrein.
 • Ondersteun en adviseer je m.b.t. de totstandkoming en uitvoering van (meer)jarenbeleidsplannen, de begroting en de maandrapportages.
 • Vertaal en geef je uitvoering aan de planning- en controlcyclus.
 • Beoordeel je voorstellen op financiële haalbaarheid door middel van het maken van een business case als basis voor je adviezen aan de RvB en managementteam.
 • Bewaak je onze financiële positie, signaleer je hiaten en doe je verbetervoorstellen.
 • Stel je productievoorstellen samen voor zorgverkopers en verricht je ondersteunende en onderzoekwerkzaamheden ten behoeve van kostprijsberekeningen.
 • Ontwikkel, analyseer en interpreteer je de managementinformatie.
 • Maak je heldere stuurinformatie met behulp van PowerBI.
 • Neem je deel aan MT-overleggen en organisatiebrede projecten.

Kortom : je levert een aanzienlijke bijdrage als proces- en financial controller.
Je bent verandergericht, flexibel en kunt schakelen tussen niveaus. Je bent een echte teamplayer, je deelt graag je kennis/kunde, legt verbinding met je collega's, neemt initiatief en hebt een open en toegankelijke houding. Je hanteert een gestructureerde/projectmatige werkwijze en behoudt het overzicht.

Daarom is Dignis de plek voor jou

De organisatie is momenteel volop in beweging. Eén van de ontwikkelingen is het inrichten van eigen Ondersteunende Diensten en Staf, waarmee een ontvlechting plaats gaat vinden van het Lentis-concern. Daarmee komen ook aanvullende taken en opdrachten te liggen bij Business Control.

Ook de zorgmarkt staat niet stil. Er zijn volop ontwikkelingen als het gaat om de zorgvraag, de financiering en de bedrijfsvoering. Binnen Dignis vindt op dit moment een professionaliseringsslag plaats om op juiste wijze te reageren op ontwikkelingen van deze zorgvraag. Als business controller ben jij een belangrijke adviseur op dit vlak. De uitdaging is om binnen de financiële kaders de beste zorg te bieden. Jij hebt daarom niet alleen uitstekende feeling met de cijfers, maar je weet ook als geen ander om de, voor velen ingewikkelde, materie te vertalen naar heldere (stuur)informatie. Vanuit jouw rol werk je nauw samen met de Raad van Bestuur, leidinggevenden, HR en de capaciteitsplanner.

Dit krijg je van ons

Je werkzaamheden als Business Controller binnen ons team vragen flexibiliteit en deskundigheid. Dat waarderen wij zeer. Daarom bieden we je, naast een moderne werkplek en fijne collega's, gelijk een vast contract aan voor 32-36 uur per week. Wij vinden het bij Dignis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een bruto maandsalaris van min. €3.767,93 tot max. €5.593,19 o.b.v. 36 uur conform de cao VVT.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris en 8% vakantiegeld.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • 237,4 vakantie uren bij een 36-urige werkweek (inclusief feestdagen).
 • Korting bij (zorg)verzekeringen en op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • Mogelijkheid tot deelname aan activiteiten, projecten en werkgroepen. Bijvoorbeeld het verbeteren en vernieuwen van de zorg of meedenken over beleid in de Professionele Adviesraad.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's, zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.
 • De mogelijkheid om hybride te werken, inclusief thuiswerkfaciliteiten.

Dit zoeken we in jou

Je bent iemand die een brede invulling geeft aan het "adviseurschap". Op basis van je kennis, kunde én persoonlijkheid adviseer je de organisatie. Daarbij maak je ook gebruik van je (informele) leiderschapskwaliteiten en weet je de cijfers goed te vertalen naar bruikbare (stuur)informatie voor het werkveld van jouw gesprekspartner. Jouw affiniteit met ICT en kennis van PowerBI voor het door ontwikkelen hiervan komt hierbij goed van pas. van Je bent een onafhankelijke professional met een actieve, resultaatgerichte en kritische klantgerichte houding. Je bent analytisch en voelt van nature aan hoe de verhoudingen zijn. Daardoor leg je makkelijk verbinding en lukt het je om weerstanden weg te nemen.

Verder:

 • Je hebt een gerichte opleiding op minimaal HBO niveau aangevuld met relevante ervaring.
 • Je beschikt over kennis van de financiering in de zorg en de volgt de ontwikkelingen hierin.
 • Tevens heb je kennis van de relevante wet- en regelgeving.
 • Uiteraard beschik je over excellente kennis van Excel, rapportage- en boekhoudapplicaties.

Over onze organisatie

Wij zijn een ouderenzorg organisatie bestaande uit 8 locaties verdeeld over Groningen en (noord)Drenthe. We bieden zorg aan +- 900 cliënten binnen en buiten onze gebouwen. Met ruim 1400 medewerkers bieden we zorg aan (zeer) kwetsbare mensen (hoofdzakelijk ouderen) met ernstige psychogeriatrische en/of somatische problematiek, vaak in combinatie met psychiatrische of verslavingsproblemen. De dienstverlening bestaat uit: dagbesteding, extramurale zorg, revalidatie, verzorgd zelfstandig wonen en verpleeghuiszorg.

Solliciteer of maak vrijblijvend kennis

Je kunt direct solliciteren via het sollicitatieformulier t/m uiterlijk 9 juni 2024 . De gesprekken vinden plaats op 17 juni 2024. We zijn benieuwd naar je en nemen snel contact met je op.

Bij belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Nadere informatie is verkrijgbaar bij via bestuurssecretariaat op telefoonnummer .

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je ons bereiken via

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBusiness Controller
Indicatie salaris (min – max]3767 – 5593
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.dignis.nl/vacatures/business-controller/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.