Boerin Meierijsche Museumboerderij 16-05-2024

  1. Vacatures Leek
  2. Boerin Meierijsche Museumboerderij 16-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Project: Op stap met Jet en Jan, jong in 1910. Project: Karel en Kaatje en de kist op zolder Project: "Uit het sobere leven van jouw overgrootouders" " Sponsoren, vrienden

  • Vriend van het museum
ANBI-gegevens Te koop Contact - Bereikbaarheid Fietsen, wandelen

Het huishouden was voor de boerin !

Het huishouden was van de boerin !

Dit programma speelt zich vooral af in de groenten/ bloemenhof en het voorhuis met de speciale expositie op zolder ! De rollen waren strikt verdeeld, zo rond 1900. De boer "boerde", samen met de knecht en de boerin was, samen met de meid, verantwoordelijk voor de vele kinderen en de vele huishoudelijke taken. Daarnaast moesten er ook nog taken in het boerenbedrijf vervuld worden. Burenhulp was vanzelfsprekend, men hielp elkaar waar mogelijk. De mensen waren grotendeels zelfvoorzienend. Eens per jaar werd er een varken geslacht, de koe zorgde voor melk en boter, de groenten/bloemenhof zorgde voor de rest. Mens en dier leefden onder een dak. Daar waar wij praten over duurzaamheid, leefden de mensen van toen duurzaam. Over die, voor ons wondere wereld, nog maar ruim 100 jaar geleden, vertelt de gids, die jullie groep begeleidt, boeiende verhalen. Dus als jouw groep(je) vooral geïnteresseerd is in het leven van toen, de kleding van toen, dan is een keuze voor dit programma vanzelfsprekend !

Evenementen

  • Heerlijkheid Heeswijk-Dinther, collegiaal contact
    • 17/05/2024
  • Museumschatjes. . De Vorsenpoel Boxtel groep 6, 29 leerl.
    • 23/05/2024
Bezoekadres
Meerstraat 28, 5473 VX Heeswijk-Dinther

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAlfahulp
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheKunst/Cultuur/Entertainment
LocatieBoxtel, Noord-Brabant,Nederland
Soliciteer directhttps://www.museumboerderij.nl/het-huishouden-was-voor-de-boerin/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.