Beleidsmedewerker Economische Samenwerking en Handel S12 Ministerie van Buitenlandse Zaken 13-05-2024

  1. Vacatures Leek
  2. Beleidsmedewerker Economische Samenwerking en Handel S12 Ministerie van Buitenlandse Zaken 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Neem contact op met Careerguide

Ben jij geboeid door de veranderende geopolitieke verhoudingen tussen de grootmachten in deze wereld, onze strategische autonomie, economische weerbaarheid en denk jij graag mee wat wij als Nederland praktisch met onze handelsbevordering kunnen doen in de Oost-Azië regio? En dat niet alleen, steek je ook graag de handen uit de mouwen om met een gedreven team een fantastische NL deelname aan de Wereldtentoonstelling in Osaka, Japan, in 2025 neer te zetten?

Met jouw enthousiasme, politieke sensitiviteit, denkkracht en hands-on mentaliteit kun jij beleid ook praktisch maken en kansen zien voor het NL bedrijfsleven.

Samen met de posten, betrokken directies, andere ministeries, RVO, bedrijfsleven en kennisinstellingen werk jij aan het bevorderen van kansen voor het NL bedrijfsleven in een veranderende geopolitieke context. Je vormt een belangrijke schakel in een uitgebreid netwerk met andere BZ-directies (o.a. DAO, IMH, EAB), andere ministeries (o.a. EZK, I&W, VWS), VNO-NCW, en waar relevant ook brancheorganisaties en Topsectoren.

Binnen DIO/WO neem je deel aan het cluster Oost-Azië, waarin je je bezighoudt met economische samenwerking en handelsbevordering gericht op de landen Japan en Zuid Korea. Daarnaast maak je deel uit van het cluster Digitalisering en Economische Weerbaarheid, waarbinnen je bijdraagt aan beleidsthema's zoals economische veiligheid en strategische autonomie . De derde belangrijke pijler van je werkzaamheden is in het EXPO-team. Daar ben je de liaison om de EXPO te verbinden aan de bredere handelsinzet in Japan en pak je daarnaast bredere taken op het team. Naast de voorbereiding van een aantal uitgaande bezoeken aan Japan in het kader van de Expo in 2025 word je ingezet voor taken zoals sponsoring en de brede inhoudelijke programmering voor gedurende de Expo.

Functie-eisen

  • Je kunt ideeën en initiatieven op het terrein van internationaal ondernemen goed vertalen in duurzaam en effectief beleid en dienstverlening aan het bedrijfsleven.
  • Je bent een echte netwerker, kunt goed samenwerken en vindt het leuk om mensen en organisaties met elkaar te verbinden.
  • Je kunt strategisch denken en weet wat er leeft in het bestuur en de organisatie. Je kunt bruggen bouwen tussen economische wensen en politieke vraagstukken.
  • Je kunt goed plannen, organiseren en prioriteiten stellen en draagt creatieve oplossingen aan.
  • Je neemt graag het voortouw, toont lef en denkt in kansen en mogelijkheden. Je werkt klantgericht met oog voor resultaat, neemt vlot en weloverwogen besluiten en communiceert duidelijk.
  • Je hebt bij voorkeur een economische achtergrond, aantoonbare ervaring met economische diplomatie of handels- en investeringsbevordering, en kennis van en ervaring met het bedrijfsleven.

Bijzonderheden

We vragen je te solliciteren via de button 'solliciteren op externe site'.

De selectieprocedure bestaat uit een briefselectie, (een) selectiegesprek(ken) en een selectieassessment. Na elke fase bepalen we welke kandidaten doorgaan naar de volgende fase van de selectieprocedure.

De selectiegesprekken vinden plaats in juni 2024.

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

De directie richt zich vooral op de top 25 buitenlandse markten waar het verdienvermogen van het Koninkrijk het grootst is en (samen met collega's van DGIS) op de combinatielanden. Daarnaast kent DIO een thematische focus op: 1. publiek-private samenwerking, 2, financieren en verzekeren, 3. duurzame verdienkansen, 4. digitale verdienkansen en economische weerbaarheid en 5. strategie handelsbevordering.

Binnen DIO is de afdeling Westelijk Halfrond Oost-Azië (WO) met ongeveer 15 beleidsmedewerkers verantwoordelijk voor de bilaterale economische relaties met het Westelijk

Halfrond, en een aantal grote economieën in Azië, waaronder China, Japan en Zuid-Korea.

Ook is er binnen de afdeling een aantal belangrijke thema's belegd in relatie tot handelsbevordering, waaronder grondstoffen, innovatie, digitale verdienkansen, economische weerbaarheid, IMVO, sport, water en NL branding.

DIO wil een directie zijn waar medewerkers zich prettig, veilig en verantwoordelijk voelen. Er is volop ruimte voor eigen en nieuwe initiatieven, passend binnen de strategische doelstelling waar iedereen van DIO zich aan committeert. We zetten ons in voor een prettige, veilige, diverse en inclusieve werkomgeving als randvoorwaarde om ons werk goed te kunnen doen. Jouw unieke achtergrond kan voor ons een pré zijn! Een variërende groep collega's organiseert geregeld teambuilding en sociale activiteiten en/ of zijn betrokken bij belangrijke thema's zoals diversiteit & inclusie en 'mission sustainable' van BZ. Onze fysieke werkplek is de Rijnstraat 8, waar we minimaal 50% van de tijd aanwezig zijn.

Solliciteren

Graag ontvangt Ministerie van Buitenlandse Zaken je sollicitatie voor de functie van Beleidsmedewerker economische samenwerking en handel s12 in Den Haag via de sollicitatiebutton.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsmedewerker Economie
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
Locaties-Gravenhage, Zuid-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.gemeentefinancials.nl/vacature/beleidsmedewerker-economische-samenwerking-en-handel-s12-den-haag-ministerie-van-buitenlandse-zaken-7cobs79ugrsu8ztp

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.