Beleidsadviseur Sociaal Domein Gemeente Koggenland 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Beleidsadviseur Sociaal Domein Gemeente Koggenland 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Bestuur Vast HBO / WO 30 uur € 3.558 - € 5.247 Solliciteren t/m: 29-06-2024

Beleidsadviseur Sociaal Domein

Tussen Hoorn en Heerhugowaard, op korte reistijd van de Randstad en dicht bij de A7, ligt een groen, uitgestrekt landschap: welkom in gemeente Koggenland!
Vind jij het belangrijk dat elke inwoner meedoet en geef je graag een steuntje in de rug? Ben jij een kei op het gebied van participatie, inburgering en minimaregelingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Om welke thema's gaat het?

 • Participatiewet
 • Wet Inburgering
 • Minimabeleid (bijzondere bijstand, collectieve zorgverzekering, (Kinder)Koggenfonds)
Wat ga je doen?
Als beleidsmedewerker beoordeel je het huidige beleid op effectiviteit en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering, financiën en het opstellen van het beleid. Ontwikkelingen binnen jouw beleidsthema's volg je op de voet en vertaal je naar onze gemeente.
Het is jouw missie om te streven naar een Koggenlandse samenleving waarin iedereen meedoet. Inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zoals inwoners in de bijstand, nieuwkomers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen we om te kunnen blijven meedoen. Jij bent onze expert op het gebied van participatie, inburgering en minimaregelingen. Jouw eerste maanden staan in het teken van kennismaken met onze organisatie. Naast de dagelijkse werkzaamheden, ga je aan de slag met ons armoedebeleid en lever je input aan ons nieuwe beleidsplan sociaal domein.
Om te slagen in jouw missie en de uitvoering van jouw werkzaamheden, leg je logischerwijs verbindingen met relevante thema's binnen en buiten het Sociaal Domein, zoals schuldhulpverlening, onderwijs en economie. Ook werk je samen met de medewerkers van ons eigen Zorgteam.
In de regio trekken we samen op waarbij jij Koggenland vertegenwoordigt in regionale samenwerkingsverbanden binnen jouw beleidsportefeuille. Je bent daarnaast accounthouder en adviseur voor onze gemeenschappelijke regeling met WerkSaam Westfriesland en lever je input voor het Regionaal platform arbeidsmarkt NoordHolland Noord (RPAnhn).
Verder:
 • Adviseer en informeer je het college, management en de organisatie over jouw beleidsonderwerpen;
 • Vertaal je ontwikkelingen en trends in jouw vakgebied naar concrete adviezen;
 • Stel je college- en raadsvoorstellen op en zorg je voor de besluitvorming daarover;
 • Voer jij regie bij het herzien van integrale beleidsstukken met een belangrijke link naar jouw vakgebied;
 • Lever je input aan de jaarlijkse Planning & Control documenten.

Functie-eisen

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste en ervaren beleidsmedewerker die houdt van beleidsvorming en -uitvoering vanuit eigenaarschap. Je bent op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen en houdt van een dynamische werkweek. Je houdt van (regionaal) samenwerken en bent communicatief vaardig. Daarbij beschik je over politieke en bestuurlijke sensitiviteit.
Wat heb je in huis?

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis, ervaring en affiniteit met de Participatiewet, de Wet Inburgering en het gemeentelijk besluitvormingsproces is een pre;
 • Klantgerichtheid en dienstverlening heb je hoog in het vaandel staan;
 • Je werkt resultaatgericht, kunt goed plannen en organiseren en hebt ervaring met projectmatig werken.

Waar kom je te werken?


Als beleidsadviseur Sociaal Domein maak je onderdeel uit van Team Beleid, een team van 23 enthousiaste en betrokken collega's. Binnen dit team trekken de beleidsmakers vanuit het sociaal-, fysiek- en veiligheidsdomein met elkaar op. Samen staan we voor integrale samenwerking bínnen ons team én met onze collega's in de uitvoering.
Met de teams Bestuursadvies, Projectmanagement, Bestuursondersteuning en Vastgoed&Woningbedrijf vormen we afdeling bestuur. Samen zijn we verantwoordelijk voor het realiseren van de ambtelijke en bestuurlijke doelstellingen op strategisch en tactisch niveau. Als afdeling zijn we dienstverlenend aan het college van burgemeester en wethouders en aan de gemeenteraad.
Onze organisatie kent korte lijnen. We schakelen snel, werken prettig met elkaar samen, helpen elkaar en onze deuren staan open voor een praatje of advies. Bij Gemeente Koggenland zorgen wij ervoor dat jij je snel thuis voelt. Dat vinden wij belangrijk. Naast het werk maken we tijd voor ontspanning; we kennen een actieve personeelsvereniging, onze medewerkers mogen gratis zwemmen en binnen team beleid organiseren we regelmatig leuke dingen om je collega's op een andere manier te leren kennen.
Benieuwd naar onze missie en visie 2021- 2024 of wil je meer weten over Koggenland? Kijk dan op onze website www.koggenland.nl.

Aanbod

Wij bieden

 • Een dynamische functie voor maximaal 30 uur per week in een team van enthousiaste, deskundige en betrokken collega's.
 • Afhankelijk van de opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 3.558,- en maximaal € 5.247,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, salarisschaal 10.
 • Naast je salaris een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. In dit IKB zit o.a. je vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Je kunt het IKB ook gebruiken om extra verlofdagen te kopen. De keuze is aan jou.
 • Een laptop en mobiele telefoon in bruikleen.
 • Een arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Ontwikkeling en scholing verzorgd door de Westfriesland Academie.
 • De mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk (hybride) te werken.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie of vragen over de procedure, kun je contact opnemen met Marloes Smit, teamleider Beleid, via telefoonnummer .
Solliciteren?
Hebben wij je enthousiast gemaakt? Solliciteer dan snel op deze vacature. Spreekt jouw motivatie en CV ons aan dan wachten we niet op een sluitingsdatum maar gaan we graag gelijk met je in gesprek!
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Heb jij vragen over deze vacature?

Waar politiek, vooruitgang en zorg voor inwoners samenkomt

Maak kennis met de afdeling Bestuur. We zetten lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen om in concrete plannen en bieden ondersteuning aan het college en de gemeenteraad. Werk samen met wethouders, oefen invloed uit en ga in gesprek met raadsleden.

Neem dan contact op met , .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsmedewerker
Indicatie salaris (min – max]3558 – 5247
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)30 – 30
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDe Goorn, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijkoggenland.nl/vacatures/bestuur/-beleidsadviseur-sociaal-domein

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.