Adviseur Vergunningen Decommissioning Ministerie van Economische Zaken en Klimaat 14-11-2023

 1. Vacatures Leek
 2. Adviseur Vergunningen Decommissioning Ministerie van Economische Zaken en Klimaat 14-11-2023

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Adviseur Vergunningen Decommissioning

Staatstoezicht op de Mijnen (SodM)

Functieomschrijving

Wil jij je hard maken voor de veiligheid voor mens en milieu? En heb je interesse in de energiewinning en de daarbij gebruikte installaties? Houd jij ervan om te werken aan inhoudelijk uitdagende vraagstukken? In een complex krachtenveld waarin grote, tegenstrijdige belangen spelen? Ben je op zoek naar uitdagingen binnen jouw vakgebied? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als installaties voor energiewinning of andere mijnbouwkundige werken buiten gebruik worden gesteld, bijvoorbeeld omdat zij aan het einde van hun economische levensduur zijn gekomen en hergebruik niet mogelijk is, dan moeten ze op een veilige en milieuvriendelijke manier worden verwijderd. Dit buiten gebruik stellen en ontmantelen wordt aangeduid met de term decommissioning. Recent is de regelgeving ten aanzien van decommissioning gewijzigd. Het aantal vergunningaanvragen met betrekking decommissioning neemt toe, en zal de komende tijd, ook in verband met de energietransitie, verder toenemen. In verband daarmee zoekt het Staatstoezicht op de Mijnen een Adviseur Vergunningen Decommissioning

Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) is een kleine, maar groeiende, organisatie met korte lijnen. SodM maakt zich sterk voor de veiligheid van de mens en de bescherming van het milieu bij energiewinning en het benutten van de ondergrond, nu en in de toekomst. Die rol vervult SodM in haar toezicht en in haar adviserende rol. Als vergunningenadviseur ben je verantwoordelijk voor het opstellen van adviezen op vergunningaanvragen. De uiteindelijke beslissing op de aanvragen wordt genomen door de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

Dit ga je doen

Als Adviseur Vergunningen Decommissioning houd je je bezig met het analyseren, toetsen en adviseren met betrekking tot het op veilige en milieuvriendelijke wijze afsluiten van de mijnbouwwerken en bijbehorende transportleidingen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van adviezen op vergunningaanvragen. Voordat ondernemingen kunnen beginnen met de decommissioning, moeten ze "meldingen buiten werking" en verwijderingsplannen indienen. Als adviseur stel je een advies op en betrekt zo nodig andere experts op het gebied van boren, installaties, pijpleidingen, milieu en veiligheid. En waar nodig ook met juristen, communicatieprofessionals en deskundigen op het gebied van toezicht en handhaving. Je bent verantwoordelijk voor het tijdig opstellen van goed gemotiveerde adviezen, zodat de Staatssecretaris na een belangenafweging een optimaal besluit kan nemen op vergunningaanvragen.

Wat deze functie zo leuk maakt?

Het waarborgen van de veiligheid van mens en milieu bij decommissioning is een belangrijk onderwerp, zowel in Nederland als internationaal. Er staan grote belangen op het spel: decommissioning is ook financieel gezien een kostbare zaak. Daarbij zal de Omgevingswet zorgen voor aanpassingen in de advisering. Hoe we op een veilige en milieuvriendelijke manier moeten omgaan met decommissioning is nog niet uitgekristalliseerd: je gaat dus ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kaders. Wij zijn een kennisintensieve en ambitieuze organisatie, die zichzelf continu wil verbeteren, en wij willen graag dat je daaraan bijdraagt. En je werkt samen met deskundigen op allerlei verschillende vakgebieden.

Functie-eisen

Dit ben jij

Je bent een enthousiaste teamplayer die lol heeft in samenwerking met collega’s en makkelijk op mensen afstapt. Je kunt geordend denken en werken, maar bent tegelijkertijd ook in staat om creatieve oplossingen bedenken en te werken vanuit de bedoeling van de regels. Je bent analytisch en kritisch ingesteld. En je vindt het een uitdaging om samen met collega’s de advisering op het gebied van decommissioning vorm te geven en daarmee bij te dragen aan de bescherming van mens en milieu.

Ook beschik je over:

 • Een technische of mijnbouwkundige of milieukundige opleiding op hbo- of wo-niveau.
 • Ervaring als vergunningverlener of adviseur, bij de overheid of een adviesbureau of in de mijnbouw- of winningsindustrie.
 • Kennis en ervaring op het gebied van mijnbouw of energiewinning of industriële inrichtingen.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, zodat je in staat bent om je beoordeling van complexe dossiers te verwoorden in heldere, uitstekend gemotiveerde adviezen. 

Daarnaast heb je bij voorkeur ook:

 • Kennis van decommissioning van mijnbouwwerken en/of
 • Kennis van pijpleidingen, installaties of boorgaten, en/of
 • Kennis op het gebied van milieukunde, -beleid en -regelgeving.
 • Kennis van de Omgevingswet. 

Voldoe je niet volledig aan het geschetste profiel? Heb je een andere vooropleiding of voldoe je niet aan de eisen? Maar is deze baan toch op jouw lijf geschreven? Of ben je juist overgekwalificeerd? Of minder uren beschikbaar? Dan ontvangen we toch graag jouw sollicitatie. Je kunt ook eerst contact met ons opnemen. Wij maken graag tijd voor je vrij.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 11

Maandsalaris Min €3.608 – Max. €5.503 (bruto)

Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur 1 jaar, vooruitlopend op een vast contract).

Minimaal aantal uren per week 32

Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

SodM is een professionele en resultaatgerichte werkgever die actief is in een maatschappelijke speelveld waar de dynamiek groot is. Je werkt aan inhoudelijke, interessante en zeer actuele zaken. Er is veel maatschappelijke aandacht voor de activiteiten waarop SodM toeziet. Media, politiek, bedrijfsleven en publiek volgt ons werk kritisch. Jouw werk heeft direct impact op de veiligheid van mensen en bedrijven. SodM werkt missie-gedreven. Naast deze inhoudelijke uitdagingen kun je rekenen op:

 • Een prettige werkplek in Den Haag op 2 minuten loopafstand van (metro)station Leidschenveen, makkelijk te bereiken met tram en metro op 12 minuten van Den Haag CS.
 • Hybride werkmogelijkheden: zowel thuis als op kantoor. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. Wij bieden daarom een tegemoetkoming in de thuiswerkfaciliteiten.
 • Een salaris in de betreffende schaal o.b.v. kennis en ervaring. Zie tabel salarisschalen Rijksoverheid, passend bij functiegroep.
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd (IKB-uren). Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je IKB laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof of besteden aan een fietsregeling, voordelig sporten en andere fiscaal vriendelijke doelen.
 • Volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Een tijdelijk contract voor een jaar met een 32-36-urige werkweek met daarna de mogelijkheid tot een vast contract bij goed functioneren; werktijden zijn in onderling overleg. Mocht je al een vast contract hebben bij de Rijksoverheid, hanteert SodM deze contractvorm.
 • Een werkgever die veel waarde hecht aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en je daarvoor tal van mogelijkheden biedt.
 • Goede faciliteiten, een gezellig bedrijfsrestaurant en een personeelsvereniging die regelmatig leuke uitjes organiseert. 

Bijzonderheden

Is je interesse gewekt, solliciteer dan nu via onderstaande button met je cv en onderbouw in je motivatiebrief waarom je op deze functie solliciteert en waarom SodM jou aanspreekt. Na de sluitingsdatum vinden de sollicitatiegesprekken plaats.

Als je eerst nog wil kijken of het werk en de omgeving iets voor je is, kunnen we ook in overleg met jouw huidige leidinggevende een detacheringsperiode overwegen.

De kennismaking en selectieprocedure bestaat uit minimaal twee gesprekken en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Het inwinnen van referenties kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. De kandidaten die het meeste aansluiten op het opgestelde profiel nodigen wij uit voor een gesprek. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Solliciteren?

Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdviseur Vergunningen
Indicatie salaris (min – max]3608 – 5503
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
Locaties-Gravenhage, Zuid-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://link.inhroffice.com/92846a45-5bb6-43ce-b867-d6b2c73601a6

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.