Adviseur Interne Beheersing Belastingdienst 13-05-2024

 1. Vacatures Leek
 2. Adviseur Interne Beheersing Belastingdienst 13-05-2024

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Adviseur interne beheersing

 • Reageer t/m 2 juni 2024

Jij brengt de interne beheersing op een hoger niveau. Door goede begeleiding van onderzoeken. Én door juiste acties na de conclusies van de Auditdienst Rijk. Als adviseur bij de Belastingdienst in Den Haag zorg je dat onze organisatie 'in control' blijft. Een mooie uitdaging in een prettig team en veel kansen ons werk te verbeteren.

 • Reageer t/m 2 juni 2024

Dit doe je bij de Belastingdienst

Je doet je werk vanuit de afdeling Interne Beheersing en Onderzoek binnen de directie Control & Financiën. De afdeling bestaat uit 4 clusters met elk een eigen aandachtsgebied. Zo'n 40 professionals werken aan 'in control' zijn. Jouw cluster is het eerste aanspreekpunt voor de Auditdienst Rijk en de Algemene Rekenkamer. Als adviseur coördineer je met je collega's de activiteiten van de deze twee instanties bij de controles. Je beoordeelt de onderzoeksaanpak en de onderzoeksrapporten. En monitort of we de fouten die zij tegenkomen op tijd oplossen.

Daarbij ondersteun je de P&C-cyclus en helpt bij de ontwikkeling van producten hiervoor. Je rapporteert ook aan de 2e kamer en onze bewindslieden. Je overlegt veel, schrijft adviezen en komt met oplossingen. In deze functie heb je vooral contact met de Auditdienst Rijk en Algemene Rekenkamer. Daarnaast overleg je met de directie Financieel-Economische Zaken (FEZ) van Financiën. En met de controllers van de dienstonderdelen van de Belastingdienst. Je werkt in een politiek-bestuurlijke omgeving. Een plek die volop in ontwikkeling is. De missie: verder 'in control' komen en fouten bij audits zoveel mogelijk voorkomen.

Een bijzondere baan, omdat...

• je samen met hét financiële geweten van de Belastingdienst zorgt dat onze organisatie de processen beheerst.
• je samenwerkt met interessante organisaties zoals het ministerie van Financiën, Douane en Toeslagen.
• je werkt aan verschillende ambitieuze programma's die de interne beheersing van de Belastingdienst helpen moderniseren.
• je schakelt tussen de politieke belangen van het departement en de operationele belangen van de Belastingdienst, allebei met een eigen dynamiek.
• je vanuit je functie een veelzijdig netwerk opbouwt. Je sluit bijvoorbeeld aan bij overleggen over beheersingsvraagstukken, zowel binnen de Belastingdienst als het ministerie van Financiën.

"Ik zorg voor verbinding tussen de Belastingdienst en het ministerie van Financiën. Mijn functie is dynamisch en interessant. Onder andere door de uitdagende politiek-bestuurlijke omgeving en de verschillende in- en externe stakeholders." Hainy, senior adviseur interne beheersing bij de Belastingdienst.

Wanneer past deze baan bij je?

 • • Je hebt wo-werk- en -denkniveau.
 • • Je hebt drie jaar ervaring binnen interne beheersing of auditing.
 • • Je hebt ervaring met het uitvoeren of begeleiden van onderzoeken en audits.
 • • Je hebt ervaring als adviseur in een uitdagende (politiek-bestuurlijke) omgeving.
 • • Je hebt goede analytische vaardigheden en kunt met jouw ervaring vraagstukken vanuit een brede benadering aanpakken.

 • We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Op donderdag 6 juni vinden de selectiegesprekken plaats.

  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Voorselectietest

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.

Sollicitatiegesprek

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Assessment

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

Arbeidsvoorwaarden

We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

 • 1.
 • 2. Voorselectietest
 • 3. Sollicitatiegesprek
 • 4. Assessment
 • 5. Arbeidsvoorwaarden

Neem contact op met Michaël van Diemen, afdelingshoofd control & financiën

 • Contact via Whatsapp:

 • Master-doctoraal
 • 30-36 uur
 • Financieel/ economisch / Data en analyse / Documentatie en Informatievoorziening / Auditing/ accountancy
 • € 4.278,- / € 6.320,- bruto p.m.
 • Den Haag

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau

Schaal 12

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelController
Indicatie salaris (min – max]4278 – 6320
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)30 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheBeveiliging/Bewaking
Locaties-Gravenhage, Zuid-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://werken.belastingdienst.nl/vacatures/adviseur-interne-beheersing-e4093

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.