(Milieukundig) Werkvoorbereider onderhoud watergangen Hoogheemraadschap van Delfland 10-11-2023

 1. Vacatures Leek
 2. (Milieukundig) Werkvoorbereider onderhoud watergangen Hoogheemraadschap van Delfland 10-11-2023

Werken in Leek

 

Introductie vacature 

Het team Onderhoud en Besturing Watersystemen en -keringen is op zoek naar een nieuwe collega. Samen met hen ga jij zorgen voor het beheer en onderhoud aan de sloten, kanalen en dijken van het mooie gebied van Delfland. Als werkvoorbereider ben jij de onmisbare schakel tussen binnen en buiten, jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Wat ga je doen? 

Het baggeren wordt door aannemers uitgevoerd, jij doet het voorbereidende werk zodat iedereen precies weet wat er moet gebeuren. Voor ongeveer de helft van de tijd ben je bezig met het milieukundig onderzoek van de waterbodem. Dit ter voorbereiding van de baggerwerkzaamheden.

Wat daar voor jou bij komt kijken is:

 • Inventariseren en opdracht geven tot bemonstering te baggeren profielen en aan de hand van de resultaten bepalen of er aanvullend onderzoek nodig is (verontreinigingen);
 • Vertaling maken in een GIS kaart en opdracht geven voor aanvullend onderzoek;
 • Beoordelen van rapportages onderzoeksresultaten en de resultaten onderbrengen in de baggerscope;
 • Deelnemen aan overleggen met Aquon en andere waterschappen.

Je helpt ook met het voorbereiden van de overige werkzaamheden die komen kijken bij het baggeren van de watergangen. Op termijn zullen de werkzaamheden verbreden naar maaien van watergangen en waterkeringen. Als werkvoorbereider ben je de verbinding tussen de medewerkers die inspecties verrichten en toezicht houden in het veld en de contractmanagers die de directie voeren op het maai- en/of baggerwerk.  

Wat jij daarvoor gaat doen is:

 • Het up to date en correct houden van het onderhoudbeheersysteem en bestekken;
 • Zorg dragen voor de uitvoering en terugkoppeling van inspecties door medewerkers van de buitendienst waarin je, indien nodig, een deel van de uitvoerende taken op je neemt;
 • Het opstellen, uitvragen en begeleiden van (kleine) werkopdrachten;
 • Assisteren bij de directievoering op het gebied van UAV en RAW tijdens de uitvoering van het onderhoud aan de watergangen.

Contact?

Wat bieden we jou?

 • Deze functie is ingeschaald in schaal 9 van de CAO Waterschappen. Minimaal € 3.365 en maximaal € 4.519 bruto per maand.
 • De functie is fulltime voor 36 uur per week.
 • Een contract voor 1 jaar (met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd)
 • Een Individueel KeuzeBudget (IKB) van 21% van het salaris. Dit budget geeft jou de mogelijkheid om zelf te beslissen of je extra verlof wil kopen, een studie wil financieren of bijvoorbeeld je basissalaris maandelijks wil aanvullen.
 • Wij stellen € 6.000,- beschikbaar voor jouw persoonlijke ontwikkeling, dit noemen wij ‘Persoonsgebonden Basis Budget’, waar het om gaat is dat wij jou stimuleren jezelf te ontwikkelen.
 • Hybride werken; zo kun je werken vanuit huis of vanuit onze prachtige locatie in hartje Delft!
 • Je krijgt een NS-businesscard of als je niet met het OV reist, een vergoeding van € 0,21 netto per km. Je kan ook tegen gunstige voorwaarden een fiets aanschaffen voor je woon-werkverkeer.
 • Delfland vult de wettelijke ouderschapsverlofregeling aan tot 100%
 • Samen met Fello bieden wij mantelzorgondersteuning. We vinden het namelijk belangrijk dat werkende mantelzorgers ondersteund worden.

Wat maakt jou succesvol?

Je bent een echte teamplayer, samenwerken staat bij jou op nummer 1! Je bent communicatief vaardig en denkt oplossingsgericht. Door jouw kennis, onder andere op het gebied van UAV en RAW, en enthousiasme weet je collega’s te overtuigen, je kunt samen met collega’s verbeteringen in het proces doorvoeren. Je voelt je thuis in de rol van contactpersoon voor interne en externe klanten en als vraagbaak voor je collega’s.

 • Je hebt relevante kennis van milieukunde, GIS, waterbodemonderzoek, Besluit bodemkwaliteit NEN 5717, NEN 5720. Als je deze kennis nog niet bezit ben je gemotiveerd om door middel van opleiding en training deze kennis snel tot je te nemen.
 • Je vindt het leuk om met GIS en andere digitale middelen te werken om de werkvoorbereiding effectief uit te voeren en gaat graag de uitdaging aan om nieuwe applicaties eigen te maken en te implementeren.
 • Je werkt vanuit een klantgerichte instelling.
 • Deze kwaliteiten vul je aan met een MBO+/ HBO werk- en denkniveau.

Waar kom je te werken?

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft een belangrijke maatschappelijke taak: wij zorgen voor droge voeten en schoon water in een dichtbevolkt en intensief gebruikt stukje Nederland. Bij Delfland heb je werk dat ertoe doet. Bij?ons draag je echt iets bij aan je omgeving en geef je tegelijkertijd je carrière een boost. Dus: waarom kiezen? Kies voor jezelf én de wereld om je heen. Ben jij de versterking die de afdeling goed kan gebruiken? Stuur ons dan jouw motivatiebrief en een CV uiterlijk 24 november 2023 via de link.

Heb je nog onvoldoende beeld of deze functie bij je past of geïnteresseerd in waar een ontwikkeltraject toe leidt, dan bieden we je graag de mogelijkheid aan om een dagje mee te lopen!

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met afdelingsmanager Jorg Willems (06-31796523) of per mail jwillems@hhdelfland.nl. Met vragen over de sollicitatieprocedure kan je terecht bij recruiter Anna Zanstra, (06-46885095) of per mail?azanstra@hhdelflland.nl.

De eerste gespreksronde staat gepland voor 30 november 2023, we vragen je daar alvast rekening mee te houden.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelWerkvoorbereider Beheer & Onderhoud
Indicatie salaris (min – max]3365 – 4519
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , #ERROR! onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDelft, Zuid-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://vonq.io/3QTDee0

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitleek.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Leek en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.